ᐉ Евтини геймърски компютри за игри, гейминг компютър на топ цени

Геймърски компютри за игри

Ред:

Сред разнородния ни асортимент от полезни и достъпни стоки, липсваха само геймърски компютри. Електрониката представлява сериозна част от продуктовата гама в нашия онлайн магазин, но липсата на компютъра за игра се забелязваше. Коригирахме този пропуск, селектрирайки едни от най-добрите нискобюджетни гейминг PC устройства, от които да избирате.

В този раздел можете да намерите мощен компютър за игри, който е съвместим със взискателните съвременни видеоигри на световната индустрия. В каталога ни са представени оптимални комплекти игрови системни блокове с инсталиран софтуер, най-качествените компоненти и гаранция за компонентите. Осигуряваме доставка на територията на цялата страна.

Представени са модели с най-добрата съвместимост на процесор и видео карта

Предимства на настолните геймърски PC устройства пред лаптопите

Предимствата на настолните гейминг компютри пред лаптопите са свързани преди всичко с широките възможности за персонализиране на компютъра, чрез избор на допълнителни компоненти и аксесоари, както и с по-ниската цена в сравнение с тази на лаптопите. Много от евтините устройства предоставят страхотни спецификации за геймърите.

Компютрите са предпочитани от геймърите заради възможностите за тяхното надграждане. Същевременно компютърът за игра може да се използва за ежедневни задачи както всяко друго персонално устройство – за сърфиране в интернет, използване на социални мрежи, работа с документи и текстови файлове и т.н.

Благодарение на високата им производителност, настолните компютри за игри са удобни за работа, редактиране на видеоклипове и извършване на други задачи, изискващи по-големи ресурси. Въпреки нарастващата достъпност на игровите конзоли и лаптопи, компютрите остават популярни сред геймърите поради следните техни предимства:

  • Висока производителност. При лаптопите производителността страда поради необходимостта от минимизиране на размера и теглото на устройствата и удължаване срока на работа на батерията без презареждане. Компютрите обикновено имат по-надеждни процесорни чипове, повече RAM (разширяема) и по-големи хард дискове от лаптопите;
  • Лесно надграждане. Компютрите със системен модул и монитор са лесни за настройка и надграждане по различни начини. Винаги можете да замените хард диска, за да получите повече място за съхранение, ако нуждите ви се променят, а също така можете да инсталирате най-новата 3D графична карта за игри. Можете да персонализирате традиционния работен плот по начина, по който желаете. Бихте могли да закупите евтин компютър за игри до 800 лв и да го превърнете в мощна машина;
  • Игрите за PC са по-евтини. Докато голяма част от геймърите се фокусират върху цената на оборудването за компютъра, цената на игрите остава на по-заден план. Най-запалените „играчи” обаче споделят, че компютърните игри са по-евтини от конзолните;
  • Безопасност за здравето. Видеоигрите обикновено се играят с часове. Настолните геймърски компютри, освен с по-изгодните си цени, печелят и с по-правилния начин на използване. Те са винаги поставени върху бюро, а потребителят седи на стол. Така играчът остава в естествена и правилна позиция. В случай, че се играе на лаптоп, играчът може да лежи или седи на диван, на килима, навсякъде. Неправилната стойка на тялото се отразява неблагоприятно на здравето на потребителя.

Всички изброени предимства на компютъра пред лаптопа са основателна причина да изберете устройство от нашия каталог, което максимално отговаря на вашите изисквания и бюджет. Нашите евтини геймърски компютри са съвместими с всички масово разпространени видеоигри. Могат да се ъпгрейдват и персонализират чрез добавяне на правилния набор от компоненти и аксесоари.

Компоненти на игровия компютър

Сглобяването на игрово PC устройство изглежда трудно за онези, които нямат особени познания за компютърната техника. Но всъщност днес това е много по-лесно, отколкото ви се струва, благодарение на автоматичната настройка на устройството, безкрайното количество онлайн инструкции и предварително инсталирани компоненти като процесор и RAM в дънната платка.

Едно от големите предимства на изграждането на ваш собствен компютър за игри е, че можете интелигентно да го приспособите към вашите външни периферни устройства точно така, както бихте желали.

Имате ограничен бюджет, но все пак искате да създадете нещо, което може да се конкурира с най-новите конзоли, т.е. настолен компютър за игри с 30 fps и 1080p резолюция? Или искате геймърски звяр на цената на кола с 60 кадъра в секунда при 4K резолюция и повече периферни устройства за игра, отколкото имаха аркадите от 90-те? Изборът зависи от вас и вашия портфейл.

Ако решите да предприемете нужните действия и да създадете своя собствена игрална машина, тогава какъв е най-добрият начин да похарчите малко пари? Кои компоненти, аксесоари и периферни устройства са най-важни за днешния геймър? Нашият списък не само изброява компонентите, които трябва да използвате, но също така ще ви помогне да придобиете опит в областта на видео игрите.

Оперативна памет (RAM)

Оперативната памет е важна, когато става дума за такива операции като редактиране на видео. Когато обаче говорим за игра, то в случай че вашият бюджетен компютър за игри е с минимум 4 GB DDR 3 RAM, е малко вероятно да има забележима разлика в качеството. Дори скоростта на RAM паметта не е толкова важна, макар да се твърди, че колкото повече GB, толкова по-висок е FPS. Всъщност доказано е, че разликата между 4, 8 и 16 GB е пренебрежимо малка.

Единственото нещо, което трябва да имате предвид при закупуване на RAM е нейната надеждност, размер (да пасват на вашето устройство), а ако сте естети, тогава е желателно да съобразите цвета с другите компоненти.

SSD – хард драйв

Въпреки че твърдотелният диск SSD (Solid State Drive) не увеличава количеството на игровите кадри в секунда, той върши невероятна работа, като ускорява цялата система. Разликата между SSD и конвенционалните твърди дискове е огромна. След като закупите първия, ще забравите какво е зареждане на екрана.

SSD не само ускорява операционната система, позволявайки ви да стартирате играта по-бързо, но по-важното е, че игрите ще стартират почти моментално и времето за зареждане между етапите ще бъде намалено до 0.

Друга причина, поради която SSD са интелигентна инвестиция: те са по-малки, по-тихи и по-хладни от хард дисковете, което означава, че ще паснат по-добре на повечето евтини компютри за игри. За масово съхранение на информация те са скъпо решение, затова много хора купуват голям хард диск за неигрови цели.

Дънна платка

Дънната платка е доста сложен компонент. От една страна, скъпата платка няма да подобри качеството на играта. От друга страна обаче, ако искате последно поколение геймърски настолен компютър, имате нужда от пъргава дънна платка.

Тя трябва да има няколко конектора, входове и възможност за свързване към по-високотехнологични компоненти. Също така си струва да помислите за актуалността на платката. Когато се появят по-нови и подобрени компоненти, е важно да имате дънна платка, която е съвместима с тях.

Захранващ блок

Захранването може би не е най-бляскавата част в съвременните настолни компютри за игри, но неговото значение не бива да се подценява. Всички компоненти на компютъра трябва да бъдат захранвани и ако захранването ви не е достатъчно мощно, тогава ще трябва да забравите за игрите. Повечето съвременни компоненти изискват много мощност.

Най-добрият начин да разберете от какво захранване се нуждаете е да използвате програма, която определя от каква мощност се нуждае вашето устройство. Като цяло, колкото повече мощност осигурява захранването, толкова по-добре. Не само трябва да сте сигурни, че всички компоненти работят с пълен капацитет, но и да не се страхувате да увеличите натоварването в бъдеще, без да се притеснявате откъде да получите допълнителна енергия.

Процесор

Изглежда, че броят на игрите, които изискват процесор с много ядра, се увеличава. С течение на времето виждаме все по-често, че значението на процесора от висок клас е с акцент в новите игри. Ако приемем, че играта не е оптимизирана за неговото използване, няма голяма визуална разлика между посредствен i5 процесор и мощен i7.

Подобно на RAM, процесорът се използва главно за функции като редактиране на видео. Отново актуалността е ключовият фактор тук. Мощните процесори се използват повече за игрови цели и се запазва тенденцията, че намирането на геймърски компютри на изплащане с добър процесор ще става все по-важно.

Монитор

Ако сте събрали супер мощни геймърски конфигурации, в такъв случай имате нужда от екран, който да покаже цялата мощ на компютъра. Когато стандартният HD екран не е достатъчен и машината ви е готова да направи нещо голямо, има екрани с 4K резолюция и повече, дисплеи до 144 кадъра в секунда, супер широки екрани и мулти-мониторни решения.

Дори при "стандартните" 1080p/full HD монитори има много опции: Искате ли IPS екран? Какъв размер? Важно ли е за вас количеството FPS, което мониторът може да предаде? Отново всичко се свежда до личния избор и бюджет. Стандартните HD монитори са добри за игри, но ако искате вашият настолен геймърски компютър да бъде обект на завист от вашите приятели геймъри, тогава вземете такъв, който може да бъде класифициран като сериозен геймърски монитор.

Видео карта

Ако искате най-красивото, гладко и абсолютно умопомрачително игрово изживяване, тогава нищо не е по-важно от видео картата. GFX картите варират от „бюджетни“, които въпреки че са евтини, са графично съвместими с конзоли от следващо поколение, до графични чудовища, които поддържат резолюции над 4K и струват доста пари.

Инвестирайки максимума във видео картата, никой друг компонент не може да компрометира нейната работа. Видеокартите са най-важният механизъм в компютърните игри. Те стават все по-съвършени и все повече и повече хора сглобяват свои собствени игрови чудовища, така че популярността на персоналните компютри за игри с достъпни цени, като платформа за видеоигри ще нараства.

Геймърска клавиатура

Добрата новина е, че всеки бюджетен геймърски компютър може да се оборудва допълнително с топ клас клавиатура. Клавиатурите се срещат в толкова много разновидности, че е доста трудно да се идентифицират всичките. Цените варират от ниски до "парите нямат значение".

Геймърската клавиатура е едно от чисто индивидуалните неща. Харесвате ли механични клавиатури? Ако е така, кои клавиши предпочитате? Фен ли сте на мини дисплеите? Колко макроса смятате, че ще ви трябват? Стандартен или компактен размер предпочитате?

Тези разновидности на клавиатури за евтини гейминг компютри оставят напълно различни игрови изживявания. Особено ако купувате клавиатурата за игри от определен жанр. Наличието на голям брой макроси може да повлияе на RTS или MMO игри, а вградените дисплеи могат да бъдат полезни за шутъри и ролеви игри.

Геймпад

Нищо не може да се сравни с мишка и клавиатура, когато играете шутъри от първо лице, MMO и стратегически игри. Има обаче видеоигри, в които използването на геймпад е не само желателно, но и необходимо, затова при сглобяване на компютър за игри е добре да се помисли и за геймпада.

Много от игрите са проектирани с вече програмирани конзолни контролери. Това означава, че когато компютърната версия на играта излезе, няма да е възможно да се играе с мишка и клавиатура. Геймпадът е задължителен за всеки, който иска да извлече максимума от играта на своя мощен компютър за игри.

Съществува голямо разнообразие от геймпадове на различни компании, от които да избирате, въпреки че повечето геймъри предпочитат Xbox One или PS4. В дизайна на следващото поколение джойстици е инвестирано много, затова те са най-добрите.

Геймърска мишка

Всеки компютърен геймър се нуждае от страхотна мишка, подходяща за геймърски настолни компютри. Ако играете без да използвате геймпад, тогава ще държите ръката си на мишката през цялото време и трябва да изберете тази, която ви подхожда конкретно. Ергономичният дизайн е от първостепенно значение. Не искате ръката ви да се схваща след часове игра, нали?

Има и други фактори, които трябва да вземете предвид: какви игри играете повече? Продават се мишки за компютри за геймъри, направени специално за MMO игри, които имат около 20 отделни бутона. DPI на мишката има ли значение за вас? Някои мишки могат да променят траекторията в движение, което ги прави подходящи за снайперска игра в шутъри от първо лице.

Има и параметри като тегло и текстура. Изборът на правилната мишка може да отнеме много време, но не забравяйте, че това е много важно решение.

Слушалки

Значението на слушалките, използвани с мощен геймърски компютър може да варира в зависимост от това какъв тип геймър сте. Ако предпочитате шутъри от първо лице - особено онлайн играта - тогава слушалките са безценни. Добрият комплект слушалки ще ви позволи да чуете ясно, когато някой се промъква към вашия герой. Ето защо топ геймърите на E-sport използват най-добрите слушалки.

Избирайки евтин компютър за игри ще можете да вложите малко повече пари в слушалки с добър микрофон. Микрофонът също е важен атрибут на всяка онлайн игра, и не само за стрелците. Когато трябва да говорите с членове на екипа / да организирате атака / да ударите някого, трябва да сте сигурни, че играта не замръзва и всичко се случва в реално време.

Гейминг компютърът - това е баланс на елементите и няма смисъл да купувате най-актуалната част, ако останалите съществено изостават. Парите, изразходвани за памет, могат да бъдат изразходвани много по-ефективно - например като закупите добър компютър за игри с бърз четириядрен процесор от нашия магазин.

Виж още