0
0
.00
BGN

Помощни работни маси

Покажи

Работна маса 160/60/80см | Неръждаема стомана | Два плота

355
00
лв.
Работна маса 160/60/80см | Неръждаема стомана | Два плота

Работна маса 160/80/80см | Неръждаема стомана | Два плота

380
00
лв.
Работна маса 160/80/80см | Неръждаема стомана | Два плота

С колекцията ни от метални работни маси на достъпни цени, вашето кухненско обзавеждане ще бъде завършено и супер функционално. Изделията ни са професионален клас оборудване, което означава, че отговарят на всички изисквания за хигиена и безопасност, отнасящи се за обектите, в които се приготвя и сервира храна.

Особености:

Една професионална работна маса е много по-различна от домашната кухненска мебел, не само като цена, но и по отношение на техническите характеристики. Самата ѝ конструкция е коренно различна – изработена от метал, значително по-голяма и обикновено на две или три нива. Дизайнът ѝ има специално предназначение. Масата за професионалната кухня трябва да улеснява максимално готвачите и помощния персонал в изпълнение на различните операции.

Долните един или два плота служат за съхранение на съдове, професионални уреди и инструменти. Така те са винаги под ръка на шеф готвача и на кухненския помощник, за да не се губят време и усилия в тяхното набавяне. Много често на рафтовете или шкаф под работния плот се нареждат заготовките – нарязаните хранителни продукти. Главният кулинар на заведението просто взема и смесва съставките, създавайки готовите ястия.

Масите ни за професионални кухни са представени и във вариант с шкаф с плъзгащи се врати под работната повърхност. Шкафът, чиито вратички могат да се затварят е много полезно приспособление, правещо масата мултифункционална. По този начин продуктите и кухненския инвентар се предпазват от замърсяване.

Големината на стандартната помощна маса не е случайна. Плотът следва да осигури достатъчно работно пространство, в случай че се наложи на масата да работят двама и повече кухненски работници. Големият брой хранителни съставки, които е нужно да бъдат под ръка, също могат да се разположат прецизно на работната повърхност.

 Материалът, използван за изработка на професионалните работни маси следва да отговаря на основните изисквания към кухненското оборудване. Неръждаемата стомана е норма при обзавеждането на помещения, в които се приготвя и пакетира храна. Който и да е друг материал е неудачен, тъй като металът е с най-добри показатели по отношение на здравина, дълготрайност и устойчивост на намокряне.

Всички обществени кухни и цехове за производство на хранителни продукти са задължени да използват именно работни маси от неръждавейка. Ако липсва антикорозионно покритие, металът бързо ще се разруши вследствие ежедневното намокряне, киселините в някои хранителни продукти и влагата от изпаренията при готвене.

Ръждата сама по себе си е опасна и е недопустимо да влиза в контакт с храната. Тя освен това възпрепятства прецизното почистване в края на работния ден и между различните операции. Всеки фактор, който намалява възможността за поддържане на безупречна хигиена следва да се елиминира преди обектът да получи разрешение да функционира като част от хранително-вкусовата промишленост.

Допълнителни възможности

Както обектите за хранене са различни, така и маниерът на работа във всеки от тях. Готвачите и техните помощници са хора с различни физически данни, затова височината на помощната работна маса трудно би могла да бъде стандартизирана и фиксирана до определено ниво. Височината на масите с подобно предназначение обикновено е 80 см, като при нужда плотът може да се повдигне или свали.

На индивидуално регулиране подлежат предимно долният плот/плотове (при моделите на три нива). По този начин се персонализират възможностите на съоръжението, в зависимост от съхраняваната на него посуда. Става възможно да се наредят големи тенджери и кухненско оборудване, както и големи купчини с чинии за сервиране.

Колелцата на болшинството помощни маси позволяват да се променя работният участък спрямо моментните условия и предпочитанията на даден професионалист. Опцията за плавно придвижване позволява на всеки готвач сам да позиционира работното си място, вместо да иска помощ от своите колеги и помощен персонал.

Нашите работни маси се предлагат на изгодни цени и с различни размери, така че всеки обект да може да открие идеалният вариант за своите нужди и предпочитания. Височината, както вече уточнихме е стандартна – 80 см. Такава е и широчината на работната повърхност – 60 см. Дължината е показателят, който можете да изберете. Включените в каталога ни изделия са дълги 120, 150, 180 и 200 см. Оптималният избор ви позволява да вземете правилното решение.

Прочетете повече