0
0
.00
BGN

Автоклави

Покажи

Автоклав 30 литра

РАЗПРОДАДЕНО

449
00
лв.
409
00
лв.
419
00
лв.

С изобретяването на нови, много по-ефективни и безопасни технически решения, консервирането на хранителни продукти става по-лесно, по-бързо и с почти никакво количество некачествена продукция – брак. Консервните фабрики ги използват отдавна, а вече и много домакинства се насочват към този прийом. Категория Автоклави на магазин Ontime ще бъде от полза на хората, които продължават да приготвят домашна зимнина.

Характеристики, които ги правят безценни

Автоклавите са специални съоръжения, в които бурканите със зимнина се стерилизират и затварят херметически. Термичната обработка е задължителна, за да се затвори плътно капачката на буркана, а в някои случаи и да се приготви самата зимнина, както е при компотите, където плодовете се влагат в сурово състояние.

До неотдавна консервите се стерилизираха във вряща вода – сложен, дълъг и уморителен процес при по-големи количества. Днес всеки дом може да се възползва от изгодните ни автоклави за консервиране и да спести ценно време и усилия. Стерилизаторите ни са изключително лесни за употреба, а също и леки като тегло за разлика от металните казани пълни с гореща вода.

Функциите, характерни за автоклава показват защо той превъзхожда стария метод на консервиране. Професионалните автоклави за консерви работят под изключително високо налягане, достигайки температури от 110 – 120 градуса. По този начин стерилизацията е изпълнена прецизно, като се елиминира напълно рискът от размножаването на бактерии.

С идеалното херметизиране на буркана се ограничава напълно достъпа на кислород до хранителните продукти. В такава среда е абсолютно невъзможно развитието на каквито и да е процеси на ферментация и загниване. Ако ви е омръзнало да виждате труда и парите си хвърлени на вятъра, понеже капачките са „изпуснали”, заложете на техническия напредък - вземете си автоклав.

Автоклавите ни за стерилизиране на зимнина са напълно обезопасени. Възможно е да ви плаши слабо познатият им принцип на работа, но ви уверяваме, че този начин на консервиране е много по-сигурен и безопасен от традиционния за времето на соца. Всеки стерилизатор е с внедрена защита срещу високи нива на налягане. За безопасно изпускане на парата е наличен специален вентил в горната част на капака на уреда.

Минималното тегло на един такъв уред е солиден аргумент в негова полза. Стерилизаторът с вместимост 18 литра тежи едва 11 кг., докато 30-литровият само 18. Полезният обем на уредите ни е различен. Моделът от 30 литра е с вместимост 21 буркана от 0.5 литра и 10 от 1 литър. По-малките модели, например 18-литровият консервира наведнъж 7 буркана от 0.5 л и 5 от 1 л.

Всеки от модерните автоклави за буркани е оборудван с манометър, отчитащ налягането във всеки етап от стерилизацията. Добавено е и устройство, отчитащо температурата и готовността на конкретния вид консерва. След приключване на процеса по запечатване, уредът охлажда автоматично стъклените съдове до безопасна за директен контакт температура – нещо, което казанът на баба ви не прави.

И последен, но не по важност е финансовият фактор – той винаги е решаващ за купувача. Ние предлагаме висококачествени автоклави от стомана на невероятно изгодни цени. Те ще ви спестят не само време и усилия при консервирането, но и пари, елиминирайки брака. Вече няма да откривате развалени консерви сред различните партиди, както и парчета стъкло от бурканите, които не са издържали на горещата вода и ударите по време на кипенето.

Прочетете повече