0
0
.00
BGN

Самозалепващо фолио за кухня

Покажи

Самозалепващо PVC фолио Мрамор HG10, 3м x 60см, водоустойчиво

19
00
лв.
12
00
лв.
Самозалепващо PVC фолио Мрамор HG10, 3м x 60см, водоустойчиво

Самозалепващо PVC фолио Мрамор HG11 3м x 60см, водоустойчиво

19
00
лв.
12
00
лв.
Самозалепващо PVC фолио Мрамор HG11 3м x 60см, водоустойчиво
-15%

16.0000, 19.0000

Самозалепващо PVC фолио A-2111, 3м x 60см, водоустойчивo
-15%

16.0000, 19.0000

Самозалепващо PVC фолио MM3194-2, 3м x 60см, водоустойчиво
-36%

12.0000, 19.0000

Самозалепващо PVC фолио MM3194-5, 3м x 60см, водоустойчивo
-17%

24.0000, 29.0000

Самозалепващо PVC фолио Нощна Флора, 5м x 45см
-17%

23.0000, 28.0000

Самозалепващо PVC фолио Роза, 5м x 40см
28
00
лв.
23
00
лв.

С помощта на декоративно фолио за кухня бихте могли да реновирате облика на помещението за готвене и хранене във вашия дом. В тази категория присъстват супер ефектни и лесни за използване фолиа, от които да избирате. С тяхна помощ ще освежите старите мебели и ще им вдъхнете нов живот. Не ви харесват плочките в кухнята – имаме решение за този проблем. С декоративна или защитна функция, ние ще ви предложим търсеното решение.

PVC покрития за мокри помещения – кои са техните предимства?

В този раздел ще откриете нужното ви водоустойчиво фолио за кухня. Разнообразието от принтове ви позволява да постигнете  мечтания декоративен ефект. Може би винаги сте мечтали за мраморен плот или гръб в това помещение, но средствата ви за такава облицовка са били ограничени? Ние ви предлагаме едно страхотно временно решение, подходящо преди всичко за наематели.

Фолиото със самозалепващ гръб е единствен вариант за хора, които обитават жилища под наем. То им спестява крупни ремонти, каквито, така или иначе не могат да планират. Благодарение на декоративния ПВЦ филм, същите тези хора вече няма да бъдат принудени да се примиряват с неприятната и потискаща обстановка.

Не всеки може да си позволи скъпи декоративни материали за създаване на атрактивен интериор. Съвременните технически разработки обаче ни позволяват да решаваме проблеми от всякакво естество и с всякаква сложност и да създаваме много интересен естетически ефект в бюджетен вариант. Превъзходство в това отношение има водоустойчивото самозалепващо фолио за кухня и баня, представено в огромно разнообразие в нашия каталог.

Принципи на класифициране на материалите

Предвид широката гама от покривни материали и универсалното им приложение, самозалепващите се фолиа се класифицират по няколко критерия. На тези критерии за разграничаване следва да се обърне специално внимание, когато се избира такъв декоративен материал. Сред основните характеристики влизат: структура, материал на основата, вид на покритието, предназначение, декоративен дизайн.

Всички материали в тази категория представляват комбинирани композиции. Като основа може да се използва: полиестер, поливинилхлорид или пропилен. В допълнение към основните вещества се избира оптималната комбинация от пластификатори, стабилизатори, пигменти. Понякога за производство се използват хартия, естествени и синтетични тъкани.

В зависимост от структурата на покритието, самозалепващото фолио за гръб на кухня може да бъде еднослойно и двуслойно. Еднослойните покрития се изработват от многокомпонентни смеси, които включват PVC смола и различни пластификатори. Стабилизатори и пигменти също се използват като допълнителни вещества за придаване на здравина и желания дизайн на фолиото.

Всички вещества се смесват в хомогенна маса, след което тази маса се оформя във вид на филм чрез екструдиране или топлинна обработка с горещи валяци. Твърдостта на филма и неговите физични и химични свойства зависят пряко от вида на добавените пластификатори.

За производство на двуслойно самозалепващо фолио за гръб на кухня се изработват две отделни платна – основа и покритие. За основа най-често се използва тъкан или хартия, а за покривния слой - поливинилхлоридна смола в различни комбинации от вещества.

В производствения процес се използват методи на каландрово формоване, нанасяне на покритие, екструдиране и дори кеширане. В резултат на извършената работа се получава по-голяма пластичност на платното, което осигурява по-голяма лекота на нанасяне. Техническите характеристики на тази структура са обаче малко по-ниски от тези на еднослойните филми.

Важно е да вземете под внимание структурните характеристики на фолиата, като дефинирате точно предназначението на облицовката, която ви е нужна. Някои продукти са подходящи за използване в сухи помещения, докато други подлежат на мокрене и издържат на температурни промени. Има дори висок клас продукти, които могат да се използват на открито, без цветовете им да избледнеят.

Тип на покритието /текстура – защо е важно да ѝ обърнете внимание?

Атрактивната визия на декорираната повърхност и нейното правилно съчетание с други интериорни или екстериорни елементи зависят пряко от качеството и вида на повърхността на декоративното стикер фолио за кухня, баня и други помещения. Според този принцип се разграничават следните видове покрития:

  • Гланц - подходящ за затъмнени помещения;
  • Мат - идеално се вписва в интериора на стаи с добро осветление;
  • Огледални - подходящи за всяка стая, включително малки помещения;
  • Прозрачни - използват се главно за довършване и декориране на стъклени повърхности;
  • Холографски – идеалното принт фолио за гръб на кухня. Холографските покрития са подходящи за всяка повърхност с цел създаване на оригинален ефект.

От правилния избор на покритието зависи изцяло дали ще постигнете или не желания резултат. Някои идеи изглеждат добре на теория, но реалността показва, че е трябвало да бъде избран друг тип финиш. Вземайки предвид ефекта, който ще създаде определен финишен слой, вие ще имате красиво декорирана с принт фолио за плочки кухня.

Декоративни възможности

Съвременният пазар предлага невероятно разнообразие от цветове и принтове върху самозалепващи се фолиа. На практика с такъв облицовъчен материал могат да се реализират всевъзможни интериорни проекти, които да отговарят по цвят, вид на принта и текстура на останалата част от обзавеждането.

Производителите са се погрижили да осигурят различни декоративни възможности чрез шарките на своите продукти. Днес можете спокойно да използвате фолио за кухненски гръб, което имитира скъпа дървесина, естествен камък, тухлена стена, керамични плочки, мрамор, матирано стъкло и т.н.

Срещат се и фолиа със специално предназначение, които чудесно имитират велур, корк, метал, злато, сребро, витраж и т.н. Специфични задачи изпълняват и изделията с защитна функция. Ако искате да предпазите плочките от пръски мазнина, докато готвите, не ви е нужно декоративно фолио за кухня, а по-плътен филм, който наподобява готварски станиол, представен при нас в златист и сребърен цвят.

Приложение

В началото фолиото със самозалепващ гръб се използва основно в рекламата. Стикерите с лого и рекламен материал на определена марка дават идея на интериорните дизайнери за бърза трансформация на различни повърхности. Днес с фолио за плочки за кухня можем да си спестим сложни и скъпи ремонти. Освежаването на кухнята ще се изпълни за минути, при това без участието на майстори и без неприятния безпорядък.

Баните са също помещения, в които можем да постигнем чудесни резултати, използвайки такова покритие. Благодарение на мокрещата се структура, фолиото може да се използва дори в душ зоната, където ще бъде подложено на директно намокряне. Облицованата с фолио за стена кухня или баня запазва привлекателен вид и добро хигиенно състояние. Материалът подлежи на почистване с мека гъба или кърпа. Подсушава се лесно. Не образува мухъл.

Самостоятелно залепващо фолио за кухня може да се използва и за освежаване на стари, олющени мебели. Тук възможностите са практически неограничени, защото производителите са създали чудесни дървесни декори. Принтът пресъздава цветовете и естествената структура на различни видове дървесина – бук, дъб, чам и дори бреза.

Страхотна идея е да се използва самозалепващо фолио за кухня с дървесен декор, когато кухненските шкафове са изгубили привлекателната си визия. Старите кухненски шкафчета от евтино ПДЧ имат ламинирано покритие, което с времето пожълтява, покрива се с петна, а почистването допълнително го надрасква. Правилно избрано и залепено, фолиото ще промени напълно облика на кухненското помещение.

Защо да закупите фолиото от нас?

Сред декоративните нюанси на нашето фолио за стена за кухня се срещат изключително сполучливи комбинации. Светъл камък, червена и бяла и тухла, черен мрамор с бели жилки – всеки принт ви позволява да промените стила на кухнята, без голям разход на средства и време. Именно бързината, с която се постига пълна трансформация на съответното пространство е сред най-големите предимства на този материал.

Нашето фолио за плочки в кухнята, за мебели и за плотове се предлага на ролки с дължина 3 метра и ширина 60см. Цената, която ви предлагаме е невероятно достъпна, като не бива да забравяме, че това са покрития с отлични характеристики и универсално приложение в жилищния интериор. Всички покрития, включени в каталога ни, имат висока влагоустойчивост. Могат да се мокрят и почистват.

Прочетете повече