0
0
.00
BGN

Професионални уреди

Покажи

Maшина за скрежина

2600
00
лв.
Maшина за скрежина

Банциг за месо 1100W

1500
00
лв.
Банциг за месо 1100W

Нужно ви е професионално кухненско оборудване на ниски цени? Онлайн магазин Ontime е идеалното място за тази цел. На уредите за производство и професионално приготвяне на храна сме посветили цяла категория. От нея собствениците на ресторанти, закусвални и цехове за производство могат да оборудват своите обекти. Цените, на база високото качество на уредите са направо символични.

Какво включва разделът?

Техническите разработки, представляващи професионално оборудване за кухня са прекалено много, за да е възможно асортиментът ни да се обобщи с няколко изречения. Продуктите, влизащи в тази категория са с различно предназначение и свойства. Те включват от специалното работно облекло до мебелите, без които кухнята на едно заведение за хранене не би могла да предложи удобство, а в някои случаи дори да функционира.

Категория професионално кухненско оборудване включва:

 • Газови и електрически котлони;
 • Гофретници;
 • Грил-фурни за печене на пилета;
 • Миксери и тестомелачки;
 • Скари;
 • Тостери;
 • Фурни и конвектомати;
 • Фритюрници;
 • Картофобелачки и машини за рязане;
 • Месомелачки и пълначки за колбаси;
 • Обзавеждане – мивки, стелажи, помощни и работни маси;
 • Топли и хладилни витрини.

Котлоните и фурните ни са последно поколение технически разработки. Някои от тях са чудесно решение за дома, но други са изцяло професионални кухненски уреди. Двата типа – домашни и за заведения, се различават основно по големина и принцип на работа. Домашният фритюрник няма нищо общо с професионалния, в какъвто заведенията приготвят пържени картофи, риба и други пържени деликатеси.

Котлонът, използван в професионалната кухня е също доста различен от този, който имате у дома. Същото е валидно и за фурните. Капацитетът на уредите, използвани в ресторантите е многократно по-голям - и логично. Там се приготвят много по-големи количества храна, отколкото дори най-многолюдното домакинство може да предвиди.

Повишеният работен капацитет на оборудването е също от значение. Ако домакините могат да си позволят да готвят ястията за семейството си часове наред, то в ресторантите бързината на сервиране е факторът, който привлича или отблъсква клиентите. Да не забравяме също, че заведенията са задължени от нормативните уредби да използват определен вид техника и обзавеждане.

КПД на уредите и обзавеждането е от значение

Коефициентът на полезно действие на различните професионални уреди за кухня е от значение за различните видове заведения. Така например един газов или електрически котлон може да е напълно достатъчен за една малка закусвалня или бистро, но за по-голям ресторант многогнездовите модели са норма.

Газта е без аналог на тези места по няколко причини, най-важните от които са бързината на приготвяне на храната и пълната независимост от електрическата мрежа. КПД е важен за повечето уреди. Бързообортният миксер обработва по бързо теста и смеси, както професионалната месомелачка смила каймата, нужна за приготвяне на колбаси и месни деликатеси.

Не по-малко важно е качеството и ефективността на едно професионално кухненско обзавеждане. Обзавеждането -мебелите в обществените заведения и производствените предприятия от хранително-вкусовата промишленост оказват влияние върху производствения капацитет, спрямо това дали осигуряват удобство на персонала.

Една твърде малка мивка ще забави измиването на чиниите и готварската посуда, докато по-голямата от необходимото ще заема излишно пространство. Може би по-голямо отколкото е необходимо. За да намерите идеалното оборудване, мебели и уреди за вашите конкретни нужди, ние сме се погрижили да ви предложим страхотно разнообразие по отношение на видове, капацитет и цени на артикулите.

Прочетете повече