Ножове

Ред:
Ножове
Кухненски ножове и комплекти с високо качество на достъпни цени. Предлагаме и различни видове керамични ножове, които за разлика от стандартните ножове не се изтъпяват и няма да се наложи никога да не ги острите.

Това е нашата специална категория, съдържаща огромен избор от качествени кухненски ножове на достъпни цени, които ще ви служат дълго и по безупречен начин. Необходимостта от ножове с високо качество е безспорна дори в домове, в които не се демонстрират редовно високи кулинарни умения. Инвестицията в качествен нож гарантира не само по-лесна работа, но и максимална безопасност. Факт е, че повечето наранявания се случват при употреба на некачествени и захабени ножове.

Всички знаем, че най-голямата скъпоценност за всеки майстор готвач е неговият комплект готварски ножове. Към ножовете професионалистите подхождат като към най-важното си имущество и не случайно – те им позволяват да разгърнат майсторския си потенциал и да докажат завидни умения. Готвачът от висок ранг може да използва всякакви съдове, прибори и уреди, но не и чужди ножове. Притежанието на собствен комплект професионални ножове  е въпрос на чест и показател за класата на конкретния майстор.

Ножовете – задължителен компонент от кухненското оборудване

Добрите комплекти ножове не се намират лесно и не се предлагат на символична цена. Ако държите да използвате най-доброто в кухнята, обезателно трябва да изберете перфектния сет, включващ най-важните видове ножове, използвани в едно домакинство – за рязане на хляб, за месо, за обезкостяване и за плодове. Много хора правят грешката да купуват хаотично кухненските ножове, единствено поради по-ниската им цена. Това често води до наличието на няколко инструмента с едни и същи свойства или с много лоши характеристики.

За да сте напълно сигурни, че имате всички необходими кухненски ножове е добре да закупите пълен комплект, като заложите на изделия на престижна марка, което ще ви гарантира високото качество на всеки нож в комплекта. Качественият нож се отличава както по материала, от който е изработен, така и по метода на заточване, приложен от производителя. Има ножове, които се затъпяват още след първото рязане и такива, които режат перфектно в продължение на години, без да се нуждаят от последващо заточване.

Какво ви предлагаме?

Ние ви предлагаме оптималния асортимент от готварски ножове, какъвто не всеки магазин за ножове ще ви предложи. Болшинството изделия са с марка Royalty Line – водеща швейцарска компания, създаваща модерни уреди и аксесоари за кухня, използвайки последните научни разработки и високи технологии. Перфектните комплекти ножове на Royalty Line са изработени от най-добрите съвременни материали и заточени по технология, гарантираща тяхната дългогодишна прецизна работа.

Комплекти

Сетовете на швейцарката марка са не само практични, удобни и ергономични, но и с много висока естетическа стойност. Подредени в дизайнерски поставки с авангардна визия, те ще служат дори като красива декорация на кухненския плот, а не само като леко, прецизно и безупречно режещи инструменти. При нас ще откриете сетове с различен брой компоненти, при които е използван различен материал за направата на острието. Можете да изберете ножове с незалепващо покритие, керамични, мраморни или от специална неръждаема стомана.

Сред безупречно окомплектованите ни сетове ще откриете модели, включващи 4, 5, 7 и повече от 10 ножа, подредени в удобни стойки, които не само улесняват достъпа до всеки отделен нож, но и гарантират правилното им съхранение, с цел предпазване на острието от захабяване. Всяко от нашите предложения е на много изгодна за цена, особено предвид отличното качество на изделията.

Към различните комплекти са добавени и допълнителни кухненски инструменти, като ножици за зеленчуци, белачки, ножове за сирена, ножове за обезкостяване на месо, за обелване на плодове и зеленчуци и др. Сред най-атрактивните ни предложения са ножовете с незалепващо покритие, които улесняват значително нарязването на различните хранителни продукти. Ергономичните дръжки с функция против хлъзгане са само малка част от безупречните им характеристики.

Единични ножове

Ако не смятате, че ви е необходим голям професионален комплект кухненски ножове, спокойно можете да се насочите към единичните ни екземпляри. Като идеална алтернатива на големите сетове, можем да ви предложим универсалния кухненски нож за прецизно рязане Clever Cutter, който реже 10 пъти по-бързо и прецизно от всички конвенционални домашни ножове.

Ако сте любители на здравословното хранене и искате да избегнете ножовете от стомана, ние ви предлагаме модели с керамично острие, което няма да предизвика окисление на храната в зоната на разреза. Керамичните ни ножове са изработени от циркониев оксид, благодарение на което притежават твърдостта на диамант – най-твърдият минерал срещан в природата.

Керамичните модели не подлежат на корозия и се изтъпяват 10 пъти по-бавно от стоманата. Допълнителен бонус е незалепващата повърхност на острието – свойство, повишаващо прецизността при рязането. С един такъв нож можете да режете абсолютно всичко с еднаква лекота – от месо, зеленчуци и хляб до най-меките домати без намачкване.