Сешоари

Ред:
Сешоари

Компактни, удобни, мултифункционални – нашата уникална колекция от сешоари ще задоволи изискванията на максимален брой от редовните ни и нови клиенти. Сешоарът е един изключително полезен и необходим уред, без който не само добрата ни визия, но и здравето ни са изложени на риск. Онлайн магазин Ontime ви предлага продукти на популярни марки на цени, отговарящи на вашия бюджет.

На какво да обърнете внимание при избора?

Изборът на сешоар в никакъв случай не се базира единствено на марката и цената. Ако си мислите, че всеки уред суши косата еднакво – грешите. Сешоарът не само ще изсуши косите ви, за да не излизате неподготвени на студа, но и ще се превърне в инструмент за професионален стайлинг, стига да попадне в опитни ръце.

За много хора е въпрос на принцип да разполагат с марков уред, без да се интересуват какви функции предлага конкретният модел. Истината е, че сешоарите се предлагат в толкова много разновидности, че дори професионален фризьор би могъл да срещне затруднения в избора на подходящ работен инструмент за неговите нужди.

Как да изберем сешоара, който е идеален за целите ни, без да харчим всичките си пари? Следващите редове ще ви бъдат полезни:

Размерът има значение

На първо място е важно да определите какво ще бъде предназначението на сешоара - колко често смятате да го използвате и при какви условия? Например, във фризьорските салони сте виждали професионални сешоари, чиито цени са доста по-високи от тези на конвенционалните домашни уреди. Те са по-надеждни, издържат часове на стрес, поради специалния им дизайн и метални части, имат повече мощ и изсушават косата по-бързо от обикновените.

В същото време професионалните модели са доста тежки, така че не на всеки ще бъдат удобни за домашна употреба. Удачен вариант са компактните сушащи устройства тип туристически, особено тези със сгъваем корпус. Те са леки и заемат малко място в багажа – важно условие, ако пътувате често или предпочитате да използвате личния си уред във фитнес залата или басейна, за да не губите време.

Мощност

Днес голяма част от сешоарите за домашна употреба са с качество, което не отстъпва на това на професионалните. Причината е използването на двигатели с променлив ток, с какъвто е оборудван всеки професионален сешоар за коса. Без да навлизаме в технически подробности, ще уточним, че с такъв мотор сешоарът ще прегрява по-рядко, ще работи по-дълго и ще осигури равномерно превключване на температурата.

Мощността е друга важна техническа характеристика, отговорна както за температурата на въздушната струя, така и за скоростта на въздушния поток. Мощността на сешоарите за лични нужди рядко надвишава 1500W, защото дизайнът им не позволява да се увеличи капацитета на мотора. Това не ги прави непременно лоши. Те са идеални за тънки и изтощени коси, защото малкият им капацитет не позволява допълнително увреждане на косъма.

Някои домашни сешоари за коса, като нашите Rowenta и Philips са непрофесионални, но с мощност 2200 - 2300W. Точно такава е номиналната мощност на уредите, предназначени фризьорския сектор, тоест, проектирани да работят на пълен капацитет часове наред във всеки от заложените работни режими.

Работни режими

Сешоарът, който ще изберете обезателно трябва да има няколко настройки на температура и скорости на въздушния поток. Не бива да забравяме, че след измиване косата е много уязвима - някои шампоани повдигат люспите на косъма, вследствие на което той става по-податлив на агресивно въздействие.

Регулирането на температурата помага да се избере оптималната мощност и сила на издухване, което ще позволи да не се пресушава косата. Простите, евтини сешоари имат два режима за регулиране на температурата, но ние препоръчваме да се спрете на моделите с три режима. От една страна, това ще добави функционалност на уреда, а от друга, дори професионалистите рядко използват повече от четири температурни опции.

Предлагаме цената, която ще покрие вашите възможности

Знаем, че търсите най-добрия сешоар, но с цена, която е „по джоба ви”. Точно това сме се погрижили да ви предложим, създавайки специалната ни селекция. За онези от вас, които са склонни да похарчат малко по-голяма сума за качествен марков продукт, Philips BHD186/00 е идеалния вариант. Той идва в комплект с дифузер, има три температурни настройки и две скорости, както и турбо режим за свръхбързо сушене и йонизираща терапия.

За дамите, на които е нужно компактно и нискобюджетно решение, препоръчваме сгъваемия сешоар Crown – 1100W, който има силна въздушна струя, автоматичен предпазител и извод за включване на електрическа самобръсначка в базата. Той е идеалният туристически модел, предпочитан от дамите, за които стилната прическа е приоритет, независимо къде се намират.

Виж още

БЪРЗО ПОВИКВАНЕ