Детски и бебешки проходилки

Ред:
Детски проходилки

Първите стъпки в живота на един мъничък човек са както повод за радост, така и нерядко причина за сълзи. Децата постоянно развиват и прогресират в своята двигателна активност, но ходенето изисква баланс, какъвто се придобива с времето. За да избегнете травмите (психически и физически) от падането, помогнете на мъничето си да проходи със страхотна проходилка на невероятно изгодна цена от онлайн магазин Ontime.

Кои са важните характеристики при тази група продукти?

При избора на проходилка за бебе всички родители по света имат сходни изисквания – да бъде стабилна и здрава, да не е твърде голяма, но не и прекалено малка, да е забавна, но без дребни, свалящи се елементи, които бебето може да погълне, а също и максимално маневрена.

Качеството на изработка и материали на проходилките, според всички родители следва да отговаря на високите съвременни стандарти. За децата си винаги искаме най-доброто и това е единствената вярна стратегия. Наличието на токсични вещества в конструкцията и допълнителните части излага малчуганите на риск, какъвто не бива да поемаме.

Важните характеристики, на които трябва да държите, избирайки проходилката, която ще направи детето ви ходещ homo sapiens включват:

Здравина

Здравината е от ключово значение, тъй като почти всички механични бебешки проходилки се правят от пластмаса. Когато не е достатъчно здрава, пластмасата се чупи, а счупените парченца са остри... Знаете за какво говорим. Нека ви не ви плашим повече. Изберете модел, направен от качествени материали. Поинтересувайте се за максималното натоварване на всеки модел.

Пластмасовият корпус не бива да прекалено мек, за да дава устойчивост, но не и прекалено твърд, защото липсата на еластичност е показател за по-лесна чупливост. Здравина е редно да има и при свързващите елементи. Колелцата на проходилката трябва да са здраво закрепени. Изпадането на дори само едно колело създава опасност от преобръщане на помагалото за прохождане.

Размер

Важно е да изберете правилно големината на детската проходилка, защото любимото ви същество расте най-бързо именно в периода, в който прохожда. Вероятно не искате след месец-два да купувате нов, по-голям модел, понеже първият е вече твърде малък, за да изпълни основните си функции.

В каталога ни има чудесни детски проходилки „Паяк”, чиято височина се регулира на три нива. Уредът ще расте заедно с вашето дете, за да му осигури необходимия комфорт и правилна стойка, която е много важна за прохождането. За да се развие баланс и равновесие, тялото трябва да бъде максимално изправено. Столчето на проходилката служи основно за почивка, когато крачетата се уморят.

Маневреност

Не избирайте помагалото само на база здравина и визия, а проверете броя на колелцата и дали могат да се въртят. Маневрените колела ще позволят на детенцето да сменя лесно посоката, в която ще поеме. Колкото по-лесно се завъртат колелата на 360 градуса, толкова по-бързо ще можете да отклоните проходилката от нейната траектория, в случай че бъде достигнато опасно препятствие или участък, например стълбище.

Маневрените проходилки не уморяват децата. Ако искате малкият ви палавник да изразходи бързо енергията и да заспи по-лесно, осигурете му възможност да ходи колкото се може по-дълго. Упражненията ще му дадат нужната увереност в собствените възможности и ще подобрят значително двигателните му умения. Не отлагайте момента, в който ще бъдат направени първите стъпки. С тях се подобряват и когнитивните способности.

Възможности за забавление

Проходилките бързо се превръщат в любимото място за забавление на малчуганите, затова обърнете внимание какви възможности предлага моделът, който покрива изискванията ви по отношение на цвят, здравина и размер. В колекцията ни ще откриете страхотни играчки за прохождане, включително такива с музикален панел и цветен плот с наредени играчки.

С помагало като паяка-люлка вашето детенце ще може да се забавлява самостоятелно, а вие да свършите належащата домакинска работа. Погрижите се на детето ви да не му става скучно, защото веднага ще поиска да го вземете на ръце или да си поиграете с него. Не, че има нещо лошо в игрите с мама и тати, но нали идеята е да научите любимото същество да бъде самостоятелно.

Две опции, които трябва да обмислите

Двата вида проходилки за деца, предлагани в магазина ни са тип пластмасова конструкция и тип повод или колан. И двете разработки са особено практични и полезни за децата, а също и предпочитани от родителите, защото са пригодени за различни начини на използване. В единия случай детето ви е изцяло самостоятелно, научавайки се да контролира собствените си движения.

В другия, контролът е изцяло във ваши ръце – буквално. С ръцете си, вие придържате малкото човече изправено и му помагате да ходи. Така мъничето има необходимата стабилност, която ще му даде желаната увереност. Първите му крачки са напълно реални, но вие сте там, за да го защитите от нараняване с бързата си реакция.

Можете да заложите и на трети вариант – проходилка за бутане. Тя разполага с приспособление, чрез което вие да управлявате посоката на движение и да поемете изцяло физическата дейност, когато бебчето ви се умори твърде много. Нашият онлайн магазин е заложил на най-сигурните съвременни разработки при проходилките, така че който и вариант да изберете, няма да сгрешите.

Виж още

БЪРЗО ПОВИКВАНЕ