Машинки за подстригване на кучета и котки

Ред:
подстригване на кучета

Ако сте горд собственик на куче или котка от порода, за която е характерна дългата козина, вероятно се оглеждате за качествени машинки за подстригване на котки и кучета на изгодни цени. Е, можем да ви зарадваме, че на този вид удобни приспособления сме посветили специална категория. Стопаните на пухкави домашни любимци ще бъдат очаровани не само от богатия избор на уреди, който им предлагаме, но и от атрактивните им цени.

Какви уреди сме ви подготвили?

Подстригването на любимото животинче съвсем не е лесна работа. Самата структура на животинския косъм е различна от човешкия, затова не се заблуждавайте, че можете да изпълните операцията с обикновена машинка. Нужна ви е специална машинка за подстригване на животни, с много по-голям капацитет на работа, по-ниско ниво на шум в работен режим и по-прецизно рязане.

Ние сме ви подготвили специално създадени за целта машинки за подстригване на животни с ниско ниво на шум и вибрации, благодарение на което вашето куче и котка ще бъдат напълно спокойни по време на манипулацията.

Уредите са оборудвани с достатъчен брой приставки, от които да избирате спрямо дължината и вида на косъма. Добавени са и режещи ножчета с висока твърдост, които няма да се захабят и скубят козината на животното. Моделите работят с кабел и на батерия, което ги прави подходящи за работа на открито.

Тримерите за нокти са друг продукт с широко приложение. Както кучетата, така и котките са надарени с дълги остри нокти, предназначени да им помагат срещу неприятели в естествената им среда. В домашни условия, обаче ноктите могат да създадат куп неприятности. Неволните одрасквания по кожата на стопаните и повреждане на жилищните мебели, са все проблеми, с които тримерът за деликатно заглаждане на ноктите ще ви помогне да се справите.

Освен от качествена машинка за подстригване на кучета, със сигурност ще имате нужда и от специална четка за сресване на домашния любимец. Тя влиза в употреба в преходните сезони, когато животните сменят космената си покривка.

Вместо да чакате животното само да се справи с оплетените в козината му валма косми, е по-добре да включите в употреба функционалните четки, които ви предлагаме в тази категория. Те са леки, практични и ергономични, и ще ви помогнат да намалите основното почистване на килима и мокета.

Ако сте били достатъчно разумни да закупите машинка за подстригване на домашни любимци, това означава, че сте горд стопанин на животно с дълга и пухкава козина. Колкото и красиви да са дългокосместите породи, те носят със себе си и един голям недостатък – постоянното полепване на косми по пода, мебелите  и вашите дрехи. Специално проектираните за целта ролери за събирането им ще ви помогнат да поддържате дома си чист.

Сигурни ли сте, че знаете как да се грижите за домашния си любимец?

Много стопани на дългокосмести животинки пренебрегват напълно грижата за козината на своите четириноги приятели. Те следват правилото, че дългата козина е постоянно нужна на тяхното пухкаво приятелче, но с това допускат една сериозна грешка, с която обричат своя любимец на сериозни мъки и постоянен дискомфорт. Машинките за подстригване на кучета са изобретени неслучайно.

Те ще ви помогнат да намалите дължината на козината на животното през твърде горещите летни месеци. Не се притеснявайте, че по този начин променяте естественото състояние на любимия си питомец. Повечето породи с дълга козина произхождат от региони със суров и студен климат, където тя е наистина необходима. За горещия летен климат в България, ви е нужна добра машинка за подстригване, с каквато разполагаме.

✅ Нужна ли ми е специална машинка или мога да подстригвам козината на кучето си с обикновена машинка❓

Машинките, предназначени специално за подстригване на кучета и котки нямат аналог сред тези, проектирани да подстригват човешка коса. Освен мощността на мотора, пригоден за бързо рязане на животински косми с различна дебелина и дължина, от значение са редица други фактори – ниво на шум и вибрации, начин на захранване, безопасност. Не бива да забравяме, че за животните подстрижката е полезна, но процесът често ги плаши.

✅ Защо повечето машинки са с батерия, а не със захранващ кабел❓

Има логична причина за тази характеристика на машинките, предназначени за подстригване на животни, и тя е удобството. Подстригването на четириногия ви приятел е достатъчно сложен и отговорен процес, за да се борите и с кабела, който по правило винаги застава там, където не трябва. Освен това, батерията ви позволява да работите свободно на открито, където е по-практично и хигиенично да се изпълни процедурата.

✅ Задължително ли е да използвам приставките❓

Да, това е силно препоръчително. Приставките ви позволяват да определите предварително дължината на фризурата на четириногия ви приятел и да подстригвате равномерно. Подстригването директно с ножа крие риск от порязване на животното при внезапно движение от негова страна. Освен това, космената покривка се маха напълно само преди хирургични процедури, като подстрижката се изпълнява под пълна упойка или от професионалист.
Виж още