Бойлери

Ред:
Бойлери

Наличието на топла вода, течаща директно от крановете на чешмите ни е лукс, с който дотолкова сме свикнали, че дори не оценяваме какво удобство ни е осигурено. Колекцията ни от електрически бойлери на супер изгодни цени, ви дава възможност да се присъедините към цивилизования свят. В този раздел на Ontime бойлерът е представен в цялото възможно разнообразие.

Кой е идеалният уред за вас?

Покупката на бойлер е задача с по-висока сложност, отколкото сте предполагали. Освен, че е нужно да изберете качествен и безопасен уред на колкото се може по-изгодна цена, е необходимо да намерите моделът, който покрива напълно вашите нужди и изисквания. Новите технологии се настаниха и при тази група битови уреди, затова е добре да помислите и за опцията управление през интернет.

Идеалният бойлер пасва чудесно на отреденото му място. Обемът на водоссъдържателя му отговаря на нуждите на вашето домакинство, а времето за нагряване ви спестява излишни скандали с останалите членове на семейството, които също искат да се изкъпят колкото се може по-скоро. Консумацията на ел енергия е нещо, за което трябва много да внимавате. Електрическите бойлери от клас А са достъпни като цена и пестят от сметките за електричество.

Когато се чудите какъв бойлер да изберете, си задайте следните въпроси:

От колко члена се състои моето домакинство?

Има огромно значение колко души ще използват бойлера. Едно двучленно семейство спокойно се задоволява с 40 – 50 литров уред, но на многочислените фамилии е нужен бойлер с капацитет от 80 до 120 литра, а понякога 200 литровите електрически бойлери са най-добрия вариант.

От значение е какви домакински дейности се извършват в жилището? Дали освен за къпане и миене, бойлерът се използва и за миене на съдове и пране на ръка? Колко време домът е обитаван? Дали се прибирате само за да се изкъпете и отпочинете или в дома ви кипи непрекъсната дейност – готвене, почистване, хранене и т.н. Семействата с малки деца се нуждаят от бързонагряващи и икономични уреди с по-голям капацитет.

За какво ще бъде използван?

Има значение какво е предназначението на бойлера – ще служи за затопляне на водата в целия дом или за подгряване на вода от един единствен кран. В първия случай е редно да заложите на класически уред с хоризонтално или вертикално монтиране. Във втория, един от нашите евтини бойлери Elprom с обем 10 л. ще ви свърши чудесна работа.

Предимство на малките модели е моменталното подгряване на течащата вода. Нужни са им броени минути за подгреят цялото водосъдържимо количество. Уредите от този вид се използват в санитарни помещения и кухни. Ако имате отделна тоалетна с мивка, изберете такъв малък и евтин модел.

С какво свободно пространство разполагам?

Бойлерът от класически тип днес се предлага в два варианта на монтиране – хоризонтален и вертикален. Вертикални бойлери се използват в помещения, където свободното пространство не е проблем – основно в бани. Ако мястото, където се намират водопроводните захранващи тръби е претрупано от санитарно обзавеждане, може би е е по-удачно да се спрете на вариант с хоризонтален монтаж.

В каталога ни ще откриете страхотно разнообразие от хоризонтални бойлери на ексклузивни цени. Можете да ги монтирате в близост до тавана и така да освободите място за тоалетната чиния и казанче. 80-литровият модел на Елдом е идеално решение за всеки дом. Той е с вместимост 80 литра, има емайлиран водосъдържател и изолация от пенополиуретан с дебелина 35мм.

Твърда ли е водата в моя регион?

В много региони на страната питейната вода е висока твърдост, което е предпоставка за натрупване на котлен камък по стените на водосъдържателния съд и нагревателя. Това означава, че скоро след инсталиране на уреда едни от ключовите му елементи ще се амортизират и повредят.

За работа в агресивни условия препоръчваме да се спрете на нашите бойлери тип хоризонтални и вертикални с марка Tesy. Бойлерите от серия ANTICALC са разработени за безпроблемна, дългосрочна и надеждна работа в региони с твърда, силно минерализирана и агресивна вода. Водосъдържателят е плазмено заварен, което осигурява на по-дълъг живот на уреда.

100% ефективност и безопасност

Когато избирате бойлер за дома си, е важно да се запознаете внимателно с всичките му технически характеристики. Освен степените на нагряване и обема на водния съд, е добре да се поинтересувате и от материалите, използвани за изработката на уреда. Днес качеството на бойлерите се е повишило драстично, благодарение на керамичното покритие на вътрешната част.

Проблемите с течовете поради възникване на корозионни процеси са напълно изключени, защото рядко се използват съдържатели от метал. Безопасността е фактор, с който не бива да правите компромиси, защото бойлерът може да се окаже сериозна заплаха не само за жилището ви, но и за здравето и живота на вас самите – неговите обитатели.

Вертикалните и хоризонтални бойлери, включени в каталога ни, са най-добрите представители на модерните технологии. Оборудвани са с многостепенна защита, включително срещу прегряване, поради отказ на терморегулатора. Възвратно-предпазния клапан не позволява на бойлера да се превърне в бомба, затова ако все още използвате стар модел, на който липсва такава защита, своевременно го заменете с нов, по-надежден модел.

Виж още