Детски площадки

Ред:
Детски площадки

Модерната ни гама детски съоръжения за игра на открито ще се хареса на малки и големи. Игралните ни комплекси са специално проектирани за спортно-учебните дейности в началните училища. Освен за часовете по физическо, те могат да се използват и в паркове, игрални площадки в жилищните квартали, а защо не и в частни дворове, предвид изгодните цени, на които ги предлагаме.

Характеристики

В категория Детски площадки са представени няколко серии на игралния комплекс Млад атлет. Всяка вариация на комплекса включва различен набор от елементи, предназначени да изправят малчуганите пред различни предизвикателства и покажат ловкост, сила, издържливост и скорост. Всяка инсталация е с висока товароносимост, позволяваща едновременно използване от няколко деца на различна възраст.

Сериите носят имена, които са показател за възрастовото предназначение и броя елементи в конкретната система. Стандарт, Лайт, Плюс и съоръжение с два броя люлки - всяка детска площадка Млад атлет ще предложи безброй възможности за забавление и каляване на тялото и духа на бъдещото поколение.

Безопасността е водещ фактор при проектиране и изработка на съоръженията. Спортните детски съоръжения имат здрава и стабилна метална конструкция с товароносимост до 100кг. Избран е най-надежден и безопасен метод на свързване на елементите. Вместо със заварка, металните тръби се свързват посредством болтове.

За да се избегне всякаква опасност от нараняване, болтовете са покрити с обезопасителни пластмасови тапи. Добавени са и пластмасови елементи за снадка и пръстени, забавящи износването в зоната на натоварване. Нашите детски площадки се предлагат на достъпни цени, но те са всъщност едно дългосрочно решение, пригодено за интензивна употреба.

Основата на конструкцията е разработена за лесно и сигурно монтиране върху бетонов фундамент. Препоръчва се на всички обществени институции и частни клиенти да монтират по този начин закупените от магазина ни игрални съоръжения за детски площадки. Циментирането на основата предпазва люлките и катерушките от преобръщане при неравномерно натоварване.

Какво да изберете?

Има значение къде и как ще бъдат използвани игралните комплекти, включени в каталога ни, затова е добре да се запознаете в детайли с техните специфични характеристики. Не е достатъчно да намерите детска площадка на изгодна цена, а да осигурите удачен начин за забава и физически тренировки на малчуганите.

Модел „Лайт” включва люлка с верижна закачалка с регулируема дължина, две стълби и въже за катерене, както и гривни за акробатически тренировки. Въжето е направено от изцяло натурални материали с изключителна здравина и устойчивост на голямо натоварване. Скелето тип катерушка, както и лостовете за набиране са с ергономична форма за максимално здрав и стабилен захват.

Ако искате да имате чудесна детска площадка в двора, на която да играят малки и големи, заложете на комплекса Атлет Плюс. Той предлага люлка, окачена на здрава верижна закачалка върху затворени лагери, както и регулируем хоризонтален прът, успоредни пръти, баскетболен кош, въже за катерене, пръстени, трапец и дръжка. 

На спортния комплекс могат да се изпълняват редица състезания за сила, издръжливост и баланс. Той позволява да се тренират всички групи мускули, включително тези на горни и долни крайници. Системата плюс разполага също с боксова круша и тренировъчен механизъм тип гладиатор, чиято височина се регулира посредством механизъм. Малко детски съоръжения за игра могат да заместят фитнес залата.

Препоръчваме да изберете модела спрямо възрастта на децата, които ще го използват и неговото местонахождение. Ако системата е нужна на начално училище, то моделите включващи обезопасени люлки и прътове за катерене плюс въже са идеално решение. Те ще осигурят възможност за провеждане на часовете по физическо възпитание съобразно програмата на МОН.

За дома изберете площадката, която ще бъде максимално интересна на всички ви, като не забравяте да се съобразите не толкова със собствените си предпочитания, колкото с нуждите на децата си. Баскетболният кош ви дава страхотна възможност да се забавлявате заедно. Него също можете да поставите на избрана от вас височина, удачна за ръста на децата ви. Създайте им афинитет към спорта и игрите на открито.

Подходящи за открити и закрити пространства

Площадките, представени в раздела могат да бъдат използвани и като детски съоръжения за игра на закрито във физкултурни салони, спортни зали и туристически комплекси. Предлагат се в различни ярки разцветки – син, червен и жълт цвят са възможните опции. Единственото условие е да бъдат спазени задължителните инструкции за безопасен монтаж.

По възможност е желателно стойките да се вградят в бетонов фундамент, но при липса на подобна опция, е желателно да се пригоди друг вид здрава свързваща основа. Площадките не бива да се използват ако не са сигурно и надеждно свързани към основата, върху която се намират, поради риск от преобръщане. Конструкцията е лека – около 48 килограма.

Нашите детски съоръжения за двор и закрити пространства са подходящи за деца над 4 години. По-малките ни клиенти в никакъв случай не бива да ги използват без надзора на възрастен, включително люлките. Доставят се в разглобено състояние, като сглобяването се извършва бързо и лесно посредством предоставените свързващи елементи.

Задължително следвайте схемите за сглобяване или потърсете помощта на специалист. Предпазните пластмасови компоненти задължително се поставят, за да се гарантира пълната безопасност на всяко дете.

Виж още

БЪРЗО ПОВИКВАНЕ