Казани за ракия

Ред:
Казани за ракия

Бакалавър, доктор, доцент, професор, интелигент  – това са само част от наименованията на нашите компактни казани за ракия. Те са специални съоръжения, пригодени за приготвяне на спиртни напитки в домашни условия. С тяхна помощ бихте могли да приготвяте любимата дядова ракия, вместо да купувате твърде скъп алкохол или такъв със съмнително качество.

Уредите се различават по някои показателя, но в голямата си част те имат общи характеристики. В зависимост от това какъв модел казан за ракия ще изберете, вие ще можете да обработвате различно количество заготовка. Предлагаме казани с вместимост от 10, 15, 20 и дори 30 литра на цени, които спокойно можете да си позволите.

Възможност за пречистване на крайния продукт

Сред страхотните ни казани за домашно приготвяне на алкохол ще откриете уреди с вграден пречиствател на крайния продукт – сухопарник или колона. Те ви гарантират оптимална чистота на спиртната напитка, приготвена в собствения ви дом. Нещо, което не винаги е гарантирано при продуктите, предлагани на масовия пазар.

От огромно значение за качеството и чистотата на ракията, която сте приготвили у дома, е материалът, от който е произведен казанът ви. Нашите уреди са произведени от специална неръждаема стомана, която не само е устойчива на корозия, но и не отделя токсични вещества под въздействие на топлината и химичните процеси.

Съвместими с всеки котлон

Казаните ни са пригодени за варене на домашна ракия при всякакви битови условия. Можете да ги използвате дори в компактния си апартамент, като ги поставите на кухненската печка. Теглото им е минимално, което означава, че процесът по дестилиране няма да се отрази на визията и работата на безценния ви кухненски уред.

Няма значение какъв вид е котлонът, върху който ще приготвите огнената напитка. Металните ни казани са съвместими с всеки котлон – керамичен, електрически, индукционен, газов. Това ви дава безброй възможности да създавате алкохолни шедьоври, които вашите гости ще оценят подобаващо.

Висок капацитет на полезно действие

Голяма част от любителските ни казани за ракия разполагат с вертикално разположена серпентина, осигуряваща непрекъснатост на процеса. Производителността е различна при различните модели, като се движи в диапазон 1 – 3 литра на час. Страхотният ни модел Казанджия Хан е с работни възможности до 6 литра на час.

За бързината на процеса от значение е и широчината на отвора. Колкото по-лесно пълните, закупеният на изгодна цена казан, толкова по-бързо ще започне същинския процес по превръщане на плодовата смес в мек и приятен на вкус домашен алкохол. Някои от съоръженията са с вместимост до 120 литра заготовка, за да приготвите по-голямо количество краен продукт с една процедура.

Лесно преносими и удобни за работа

Нашите казани са леки и с размер, улесняващ пренасянето. Можете да отнесете своя модерен казан за ракия на вилата, да го давате на приятели и съседи и да го прибирате в мазето без никакви проблеми. Всеки от уредите е оборудван с дръжки, с цел да бъде местен и използван по максимално удобен начин. Здравите спойки и качествената стомана няма да допуснат да повредите полезния помощник при транспортиране.

Широкият отвор и специалният дизайн на конструкцията ви позволяват да почиствате лесно приспособлението. Нашите домашни казани за ракия се предлагат на ниски цени, но това съвсем не означава, че качеството и здравината им също са ниски. Продуктите от тази категория са създадени единствено за домашна употреба. За промишлени нужди се следва специален регламент и се използва специална апаратура.

Виж още

БЪРЗО ПОВИКВАНЕ