0
0
.00
BGN

Самозалепваща винилова настилка

Покажи

Самозалепващи PVC панели за под W59

3
00
лв.
Самозалепващи PVC панели за под W59

Самозалепващи PVC панели за под W66

3
00
лв.
Самозалепващи PVC панели за под W66
-12%

3.5000, 4.0000

Самозалепващи PVC плочки S02
4
00
лв.
3
50
лв.
-12%

3.5000, 4.0000

Самозалепващи PVC плочки S08
4
00
лв.
3
50
лв.
-12%

3.5000, 4.0000

Самозалепващи PVC плочки S101
4
00
лв.
3
50
лв.
-12%

3.5000, 4.0000

Самозалепващи PVC плочки S102
4
00
лв.
3
50
лв.
-12%

3.5000, 4.0000

Самозалепващи PVC плочки S109
4
00
лв.
3
50
лв.
-12%

3.5000, 4.0000

Самозалепващи PVC плочки S203
4
00
лв.
3
50
лв.

Подът е един от най-важните елементи на интериора. За изграждането му обикновено са нужни много пари и наемането на строителна бригада. Ако не разполагате с нужните средства или просто не искате да правите сложни ремонти, монтирайте винилова настилка, която ние ще ви предложим на супер изгодна цена.

Какво точно представлява виниловият под?

Нашите ПВЦ плоскости за подове притежават множество предимства. Настилките от поливинилхлорид са водоустойчиви, дълготрайни, безшумни, леки и достатъчно прости за инсталиране, за да можете да се справите без чужда помощ. Всички тези качества се дължат на уникалната структура на плочите, изградена от няколко слоя, които перфектно се съчетават помежду си.

Съвременните винилови подови настилки, ако са с добро качество, се състоят от най-малко 5 слоя:

Първи слой: прозрачен термопласт или филм. Този най-горен слой е необходим, за да се осигури защита на материала от механични натоварвания, агресивни химикали, надраскване и падащи остри предмети. Износоустойчивостта на виниловите подове зависи пряко от дебелината на най-горния слой: колкото по-дебел е той, толкова по-голяма е защитата на материала. В същото време покритието е абсолютно безцветно, което позволява на производителя да приложи всякакъв декоративен принт под него, който ще бъде надеждно защитен от петна и избледняване;

Втори слой: Декоративно изображение. Благодарение на съвременните технологии, производителите могат да имитират абсолютно всеки материал, изобразявайки характерния за него цвят или шарка върху продукта. Изображението е с високо качество, пресъздаващо съвършено визията на мраморни плочи или естествено дърво. Някои pvc подови плоскости с по-високи цени са специално направени релефни, за да придадат на пода текстурата на дърво или камък;

Трети слой: PVC основа. Благодарение на този слой се увеличава здравината на подовото покритие. В състава на третия слой може да се добави също фибростъкло или кварц, в които, за да се постигне идеална равномерност, се добавя пластификатор;

Четвърти слой: Балансиращ слой. Той е необходим за укрепване на винила и подовата конструкция като цяло, а също и за предотвратяване на деформацията. Обикновено обвивката на балансиращия слой е направена от армирани стъкловлакна;

Пети слой: PVC подложка. Това е най-долният слой/основата, който се монтира за стабилизиране на цялата конструкция. Еластичната подложка може да минимизира колебанията и пружинирането на настилката под краката. В същото време субстратът действа и като звукоизолиращ слой, заглушаващ звука от човешки стъпки.

Помежду си всички слоеве са свързани чрез специален метод на пресоване под въздействието на високо налягане и температура. Този производствен процес придава на цялата PVC плоскост водоустойчивост и антибактериални свойства. Оказва се, че подовете от този материал постигат съвършенството, което естествените паркети и керамични облицовки никога няма да притежават.

Специфични характеристики на покритието от винил

Знаете ли, че се предлагат ПВЦ плоскости за баня? Този факт е все още малко известен на широката аудитория, което кара много собственици на жилища да отлагат ремонта на санитарното помещение до безкрайност. Благодарение тази наша гама продукти, вече можете да обновите визията на банята и да я направите по-приятна за използване.

Виниловите плоскости са най-модерният вид интериорна настилка, за производството на която, се използват иновативни технологии и съвременно оборудване. Те се славят като лесно монтиращо се покритие върху стари облицовки или предварително подготвени основи. Изравняването и заглаждането на основата гарантира дългия експлоатационен живот на покритието.

Виниловите самозалепващи подови настилки са разработени за помещения с висока степен на трафик, където е необходимо подът да има допълнителна устойчивост на износване и издръжливост. Сред предимствата на винила трябва да отбележим високите му естетически качества: той може да имитира паркет, керамични плочки, ламинат или линолеум с тактилна и визуална точност.

Предимства, които накланят везните в полза на виниловия под

Това подово покритие превъзхожда многократно други материали по отношение на здравина, водоустойчивост и устойчивост на механични повреди. В същото време всеки може да закупи голямо количество винилов паркет на достъпна цена. Благодарение на своите уникални характеристики, виниловите плочки имат множество предимства, сред които:

  • Лекота на монтажа. Размерът и теглото на всяка плоскост са незначителни, което улеснява процеса на монтиране. При нужда всеки компонент може да се нареже на по-малки парчета с помощта на обикновен или макетен нож;
  • Прави линии. Всяка плоча е изработена с геометрична точност, което значително опростява процеса на оразмеряване на продукта преди директното му полагане;
  • Избраната винилова настилка, каквато ще ви предложим на ниски цени, може да се инсталира върху всякакви подове. Основното изискване е повърхността да бъде идеално равна, така че да не се налага поставяне на допълнително уплътнение между основата и PVC плочките;
  • Минималната дебелина на продукта ви позволява да облицовате подовете, без да губите от площта на помещението;
  • Покритието е в състояние да издържи на огън дълго време поради съдържанието на специални минерали в състава на материала.

Поставянето на самозалепваща винилова настилка ви спестява време и усилия при поддръжка на пода в съответното помещение. Дори най-евтините ни продукти могат да се почистят от петна и битови замърсявания с обикновен почистващ препарат. За разлика от керамичните плочки, винилът не става хлъзгав след като се измие.

Като изключим съвременните методи и технологии на производство, виниловите подове, според класификацията, принадлежат към групата на своя прародител – линолеума. От своя страна, самите самозалепващи пвц плочки за под могат да бъдат разделени на два отделни класа: комерсиални и битови, които имат различни коефициенти на износоустойчивост.

Приложение

Превъзходните lvt настилки са намерили приложение не само в производствените, но и в жилищните помещения. Избират се все по-често, защото цената им е ниска, а същевременно с тях могат да се извършат бързи ремонти. Покритието се поставя изключително лесно и също толкова лесно може да се демонтира при следващия ремонт.

Иновативната самозалепваща винилова настилка е с достатъчно достъпна цена, за да се използва във всяка жилищна стая. Тя е хигиенична, безопасна и лесна за поддръжка, способна да трансформира всяко пространство. Двете най-специфични помещения, където присъствието ѝ ще бъде категоричен плюс са кухнята и банята.

Винилът в кухнята е добра идея, защото:

За купуването на винилова настилка за кухня има няколко много добри аргумента. На първо място това е материал, който е устойчив на влага и изпарения и също така не реагира на оцветители и разяждащи хранителни вещества. Доматен сос, кафе, плодови и зеленчукови пюрета, няма да успеят да образуват петна по настилката, колкото и дълго да престоят върху нея.

Покритието е непретенциозно към методите на почистване. Можете да избършете замърсения участък както само с влажна кърпа, така и с помощта на домакински препарати. Върху виниловите подове не остават следи от механично въздействие. Местенето на столове, докато седите на тях или изпускането на стъклени/порцеланови съдове, няма да нарани положената PVC настилка.

Не забравяйте обаче, че виниловите плоскости нямат достатъчна устойчивост на топлина, поради което не се препоръчва да се използват в работната зона в кухнята. Излагането на високи температури от печка или фурна може да повлияе негативно на пространството между плоскостите, поради което покритието може да изгуби естетическия си вид.

Идеален и за банята:

Не липсват основателни причини за поставянето на винил и в банята. Благодарение на своята херметичност, виниловата настилка е способна да защити долните етажи от наводнение в случай на авария или човешка небрежност. Поради високите хигиенни свойства, си заслужава да изберете винилова настилка за баня. Материалът не позволява развитието на гъбички и плесени.

Съображения за безопасност карат много хора да поръчат винилови плочки за под в баня. При намокряне те не са толкова хлъзгави, колкото традиционната теракота и фаянс. Настилката може да се комбинира с подово отопление без никакъв проблем. Плоскостите могат да се поставят и върху стените, така че да се извърши цялостен ремонт на банята с минимален разход на средства и време.

Винилът сравнен с други материали

Виниловият под е сравнително нов материал, за който потребителите знаят твърде малко. Въпреки краткото му присъствие на съвременния пазар, вече могат да се сравнят неговите характеристики с тези на други видове подови покрития, така че всеки да избере най-подходящия за нуждите му вариант.

PVC и керамични плочки

Всеки от нас е запознат с керамичните плочки и всеки познава техните предимства и недостатъци. Към предимствата спадат: издръжливост, устойчивост на влага, лекота на поддръжка и устойчивост на резки температурни промени. В същото време керамичните плочки имат и достатъчно недостатъци.

Това е студен и тежък материал, който изисква дълъг, скъп и "мръсен" монтаж. Освен това само опитен майстор трябва да го поставя, за да се избегнат неравности и пукнатини. В същото време покупката на LVT покрития е толкова лесна, колкото и тяхното инсталиране. Специалният жлеб отстрани прави процеса лесен, бърз и качествен.

Дори човек без абсолютно никакъв опит може да се справи с поставянето на ПВЦ настилка за коридор или друго помещение. Най-важното е обаче, че винилът притежава същите качества като керамичните плочки (трайност, устойчивост на влага и лесна поддръжка), но е с по-ниска цена и тегло.

Сравнение с ламината

Не бива да забравяме, че стандартният ламинат има слаба устойчивост на влага, поради което не може да се полага във влажни помещения (в кухнята или в банята). В този случай е по-добре да закупите самозалепващи пвц плоскости: те не само не се страхуват от резки промени във влажността и температурата, но и притежават звукоизолиращи свойства.

Всяка винилова ламела има звукоизолиращ слой, който абсорбира шума, прави стъпките по-малко кънтящи и не изисква допълнителен слой звукоизолиращи материали по време на монтажа. Ламинатът, също както теракотата, изисква професионален монтаж, който добавя към цената на ремонта.

Винилова облицовка vs. линолеум

Линолеумът от своя страна отстъпва на виниловия паркет по здравина и водоустойчивост. Той не е толкова издръжлив и може бързо да изгуби яркостта на външния слой и първоначалния си вид при механично натоварване. Всяко UV увреждане или избледняване ще наложи подмяна на целия под, докато повредената винилова ламела може лесно да бъде заменена, без да се налага да разглобявате целия под.

Предимства и недостатъци на виниловата подова облицовка

Виниловото покритие е модерно и практично решение, предпочитано от хората, които харесват комфорта, простотата и добрата визия на интериора. Материалът се отличава с многобройни достойнства, голяма част от които бяха изложени по-горе. Ще се спрем отново на някои от тях, за да направим паралел между плюсовете и минусите на подовете от въпросния вид.

Безспорен плюс на винила е неговата износоустойчивост и дълговечност. Всички покрития, представени в каталога ни, са устойчиви на механични повреди и температурни колебания, благодарение на което са способни да запазят първоначалния си вид много дълго време – от 10 до 20 години. Поради това свойство на продукта, много хора избират ПВЦ плоскости за тераса, възползвайки се от ниската им цена.

Високата влагоустойчивост на инсталираните винилови подове ги прави по-практично решение от ламината. За разлика от конвенционалните ламинирани паркети, виниловите не само са устойчиви на влага, но могат да задържат вода върху пода. С помощта на такъв продукт можете да създадете херметичен слой, който не позволява преминаването на влага в случай на внезапно наводнение. Благодарение на това качество, материалът е идеален за използване в кухни и бани.

Подът е много лесен за инсталиране, а това безспорно е плюс, който не бива да се подценява. В зависимост от конкретната разновидност плоскостите се залепят към наличната облицовка или се фиксират посредством заключваща фуга. И двата варианта са достатъчно прости и не изискват използване на специални инструменти.

Подът ви ще бъде устойчив на трайно и трудно за почистване замърсяване. Това се дължи на прозрачния, устойчив на механично въздействие горен слой, който не позволява на петната да проникнат в структурата на материала и да останат там. Всяка домакиня ще бъде щастлива да има PVC подови настилки в целия си дом.

Недостатъците на виниловия паркет също трябва да бъдат отбелязани. Само така нашите клиенти ще могат да направят информиран избор и да избегнат възможните разочарования. Един от минусите на материала е изискването основата да е идеално равна. Това може да се окаже плюс, когато имате облицовка, която вече не харесвате.

Дълготрайните и красиви ПВЦ настилки са с ниски цени, но в същото време това е е доста тънък продукт, чиято дебелина варира от 2 до 4,5 mm (в зависимост от начина на монтаж). Ето защо всяка неравност на основата, върху която са положени ламелите, може да повлияе негативно на крайния резултат.

Изпъкнали глави на самонарезни винтове, неравна бетонна замазка или малки камъчета: всичко това може да развали външния вид на пода и да предизвика негативни емоции. Такова покритие е немислимо да се постави директно върху бетонова основа, особено моделите с адхезивна основа, които се лепят. ПВЦ подова настилка е най-удачно да се постави върху вече съществуваща облицовка.

Подготовка на основата преди монтаж

За разлика от болшинството магазини за винилови настилки, ние ще ви предложим не само изгодна цена, но и полезни съвети относно техния монтаж. Те са предназначени основно за онези от вас, които никога не са извършвали подобна операция. Самата техника на полагане на покритието се определя от неговия вид – лепене или клик система за вертикално и хоризонтално заключване.

Както винаги подготовката е ключът към добрия краен резултат, ето защо в следващите редове ще ви запознаем с операциите по подготвяне на основата за инсталиране на винилов паркет, който предлагаме на изгодни цени. В някои случаи, правилно подготвената основа е е едно от основните условия за валидност на фабричната гаранция на продуктите. Затова не забравяйте да се уверите, че вашата основа отговаря на всички изисквания.

Шлайфането е първата стъпка по подготвка на основата, освен ако не се използват самозалепващи винилови плочки за под. Важно е да се знае, че лепящите се модели се поставят само върху налични, равни и гладки облицовки, докато продуктите със заключваща фуга могат да се монтират върху циментов фундамент.

Шлайфането на пода ще помогне да се премахнат малки неравности, грапавини и стара шпакловка. Можете да шлайфате с еднодискова машина или, ако помещението е малко, тогава можете да използвате ъглошлайф. Моля, имайте предвид, че всяка машина трябва да е свързана с прахосмукачка за незабавно отстраняване на прах.

След шлайфане подът обезателно трябва да се почисти с прахосмукачка. Желателно е да се използва именно вакуумно засмукване, тъй като механичните приспособления (четки и метли) могат да оставят фини отломки, които в последствие ще се усещат при ходене върху настилката. Също така ще се компрометира здравината на връзката между отделните плоскости.

Специалистите съветват преди монтаж на пвц настилка за под в баня, основата да се грундира. Това ще запечата порите на циментовата замазка, а също така ще повиши адхезията и пластмасовата облицовка ще се свърже по-здраво с основата. Грундът подобрява адхезията на лепилото към замазката, тоест фиксацията ще бъде по-силна.

Как да разберете дали основата е слаба. Надраскайте замазката с пирон, ако се разпадне, тогава трябва да се укрепи със специален грунд. В противен случай замазката може да не издържи на натоварването и с времето да започне да се рони под настилката. Това може да доведе до разместване на добре наредените pvc плочки и отваряне на връзките.

Ако преди поставянето на pvc плочи се прави изравнителна замазка, то обезателно трябва да се постави амортисьорна лента. Лентата се залепя около периметъра на стаята в основата на стените. Благодарение на амортисьорната лента нивелираният слой не влиза в контакт със стените. В резултат на това ударният шум от пода не се предава на стените, което осигурява по-комфортна акустика.

Изравнителните замазки биват гипсови и циментови. Гипсът не е желателно да се използва в помещения с висока влажност – кухни и бани. Когато замазката изсъхне, можете да инсталирате плоскостите с лепило или плаващо върху подложка.

Вярваме, че нашата колекция от луксозни винилови настилки за дома и техните цени ще отговорят на високите ви очаквания. Имаме възможност да доставим големи количества до всяка точка на страната. За да изчислите необходимото ви количество подово покритие е желателно да потърсите специалист, който да направи нужните замервания и изчисления.

Размерите на всеки продукт са посочени в описанието.

Прочетете повече