ᐉ Офис компютри за работа на топ цени - Онтайм

Офис компютри

Ред:

Перфектна селекция от офис компютри ви очаква в този раздел на нашия магазин. Можете да избирате между продукти на утвърдени марки като: Lenovo, Acer Aspire, Intel и др. Вие решавате дали да изберете стационарно решение или удобен и лесно преносим лаптоп, който да използвате както в офиса, така и при срещи, презентации и у дома.

Какъв трябва да бъде компютърът за работа?

Общоприето е схващането, че офис компютрите могат да бъдат с по-прости характеристики, тъй като са необходими главно за работа с програми от пакета Microsoft Office. Въпреки това в този тип компютърна техника се появяват нови програми, а техническите изисквания към тях се увеличават. Лаптоп, закупен преди 10 години, може вече да не отговаря на основните изисквания на ползвателя.

Да предположим, че ви интересуват по-новите компютри за офис, с които да можете да търсите данни в Интернет, да работите с електронни таблици, да извършвате проста обработка на снимки, да използвате програми за видеоконференции и разговори и т.н. За тази цел не ви е нужна особено мощна система.

Най-евтиният компютър обаче също не е много добър вариант. Работата с него вероятно ще ви отнема твърде много време, няма да успява да стартира две програми едновременно и няколко раздела в браузъра. Винаги е по-добре да инвестирате повече средства, но да получите функционалностите, които ще ви бъдат нужни ежедневно. Пестеливостта в този случай не е оправдана.

Какво да изберете?

За да направите добра покупка от нашия раздел с чисто нови компютри за работа, е необходимо преди всичко да решите каква техника искате да имате в офиса? Възможните варианти са: стационарен персонален компютър (PC), моноблок или лаптоп. Всеки тип има своите предимства, така че ще ги разгледаме поотделно.

Стационарен компютър: Можете да закупите готова система или да си я сглобите самостоятелно. Плюс на втория вариант е, че плащате само за необходимите компоненти. Недостатъкът е, че трябва не само да разбирате хардуера, за да купите всичко необходимо, но и да сглобите системния модул, да инсталирате операционната система (OS) и да инсталирате драйверите. Ако нямате съответните познания или възможност да наемете специалист, тази опция няма да работи.

Моноблок: Моноблоковете са добро решение за малки офиси, където трябва да се спести място: служителят веднага получава монитор и аксесоари в едно устройство. В сравнение с готов системен блок за обикновен настолен компютър, моноблокът струва повече, но не е необходимо да купувате монитор.

Лаптоп: Лаптопите са компактни и преносими - могат да се използват не само на работния плот, но и в заседателни зали, на первазите на прозорци или дори на пода. Тази опция показа своята практичност в условия на карантина: служителите си взеха работни компютри от офиса и работеха дистанционно от дома.

Виж още