0
0
.00
BGN

Газови и електрически скари

Покажи

-10%

359.0000, 399.0000

Грил преса 9 програми Tefal GC722D34, сензорна, 2000W
Грил преса Crown CCG-501

РАЗПРОДАДЕНО

32
00
лв.
Грил преса Crown CGM-755C

РАЗПРОДАДЕНО

30
00
лв.
375
00
лв.
69
00
лв.
38
00
лв.
45
00
лв.
55
00
лв.
95
00
лв.
85
00
лв.
59
00
лв.
76
00
лв.

Разнообразието от скари на съвременния пазар поставя множество въпроси пред потребителите. Коя технология е най-добра/ екологична/икономична? Класическото барбекю на дървени въглища днес има две основни модификации – електрическите и газовите барбекюта. Кой вид да изберете? В каталога ни са застъпени и двата варианта, но изборът зависи от индивидуалните ви предпочитания и някои съществени фактори, на които ще обърнем по-специално внимание.

Дървени въглища, газ или електричество?

Преди да преминем към детайлно разглеждане на скарите, бързаме да уточним, че всяка технология на захранване има своите съществени предимства. За една група потребители нищо не може да конкурира вкусът на пушек в месото и зеленчуците. Почитателите на класическото барбекю също имат богат избор в каталога ни, но настоящият раздел е предназначен за онези, склонни да опитат нов начин на печене и гриловане.

Газовата скара е сравнително нова разработка, която е съвсем малко позната в страната ни. Почти не се използва за битови нужди – среща се основно в специализираните ресторанти. Бързият старт е нейното ключово предимство. Елементарна настройка и газовият грил достига желаната степен на нагряване в рамките на 5-10 минути.

Температурата се регулира с едно завъртане на ключа, дозиращ потока на газа, докато скарите на въглища са почти неуправляеми в това отношение. Въглените трябва да се гасят и разпалват, за да се намали и усили огъня, което е не само трудоемко, но и води до замърсяване на храната с пепел. Единствено електрическият аналог позволява терморегулиране на силата на печене.

За разлика от конвенционалната електрическа скара, газовата изстива много по-бързо. Непосредствено след изключване решетките започват да изстиват, а това улеснява и ускорява почистването. Няма ограничения относно рецептите. Поради факта, че настройката на мощността не изисква усилия, можете да приготвите бързо и лесно всяка храна.

Единствен недостатък на газовите спрямо домашните електрически скари е високата цена, но тя се дължи на цените на използваните материали. Следователно издръжливостта на конструкцията е значително по-голяма. Липсата на ел компоненти намалява броя на ремонтите в процес на експлоатация. Скарите с газово захранване днес са толкова безопасни, че спокойно могат да се използват на балкона на всеки апартамент.

Основно предимство на съвременните скари на газ е възможността да се използват навсякъде, включително в дивите отдалечени кътчета на планината, където липсва електрификация. За целта обаче ще ви е нужна газова бутилка, по възможност достатъчно пълна, за да можете да приготвяте любимите си грил деликатеси през целия си престой на конкретното място.

От друга страна, гриловете на ток имат не по-малко предимства. Сред тях са:

  • Простота и лекота на използване - контрол на температурата с един регулатор;
  • Минимално количество дим в сравнение с аналозите на въглища и газ;
  • Достигане на работния температурен диапазон в рамките на 15-20 минути;
  • Позволяват насищане на месото с аромата на барбекю, благодарение на частичното изпаряване на сока от нагревателния елемент;
  • Възможност да се използват на балконите на жилищни сгради.

Качествените ел скари непрекъснато повишават своята популярност и затова са широко застъпени в продуктовия ни асортимент. Едва ли има домакинство, което не притежава такъв уред за приготвяне на храна, благодарение на популяризирането на здравословен начин на живот. Този метод на готвене не изисква използването на допълнителни мазнини, така че храната е не само вкусна, но и здравословна.

Днес този кухненски уред може да се срещне в различни размери, форми и дизайни, включително с електронно управление, но основният компонент си остава нагревателят, захранван от електричество. През годините в устройството на ел скарата бяха направени редица подобрения, особено по отношение контрола на управление, който е значително по-прецизен.

За разлика от другите видове грил скари, електрическите могат спокойно да се ползват в затворени помещения, без да е нужна вентилация. Отсъствието на дим по време на работа е съществен плюс и основна причина повечето домакинства да ги предпочитат. За изработка се използват все по-здрави и безопасни материали. Незалепващото тефлоново покритие отдавна отстъпи място на по-екологични и безопасни керамични материали.

Съвременните технологии направиха възможно оборудването на скарите с устройства, които ви позволяват да контролирате процеса на изпичане чрез мобилно приложение от смартфон или друго мобилно устройство. Благодарение на новите технологии и иновации, продажбата на електрически скари, включително заради по-ниските им цени нараства бързо през последните години.

Цената на различните модели зависи в голяма степен от следните фактори – размер, мощност, производител и функционалност. Материалът, използван за изработка на електрическата скара за печене също оказва влияние при формиране на цената. Логично е между моделите с пластмасов корпус и тези с чугунени нагряващи елементи да има значителна разлика.

Кой вид да изберем?

Изборът на скарата зависи от множество фактори, затова е невъзможно да се посочи модел, еднакво подходящ за всеки потребител и за всяка цел. Професионалната газова скара е идеална за всеки ресторант, предлагащ автентична национална кухня, но тя трудно ще намери място в градския апартамент, въпреки повишените нива на безопасност в цялостната ѝ конструкция.

Колко киловата е мощността на скарата на ток? Този въпрос вълнува купувачите по ред причини, една от тях – сметките за електричество. Гриловете, захранвани с ел енергия имат различна мощност в зависимост от вида и големината на загряващата се повърхност и вида на нагревателя. От значение за консумацията е и материала на плочите – дали ще се загрява бързо и как ще отдава генерираната топлина.

Марката също в голяма степен определя високите и ниски при различните скари цени. Няма как цената на един уред на неизвестен турски бранд да е същата, като на модел на утвърдена марка каквато е Tefal. Продукцията на популярната в цял свят марка е представена и в каталога ни от най-новите разработки.

Тяхната сензорна електрическа скара с 9 програми е на доста висока цена, но удоволствието да готвиш на такъв грил е несравнимо. Мощността ѝ е цели 2000W, но това далеч не е най-интересната характеристика на модела. По-голям интерес предизвиква иновативната технология "Automatic Sensor Cooking", при която времето и температурата за печене се настройват автоматично спрямо дебелината и броя парчета, поставени на работната повърхност.

Грилът разполага с 9 автоматични програми за готвене и с индикатор за ниво на готовност, както и 4 температурни режима. Освен това говорим за скара с капак от изцяло нов тип, която освен, че пече може да и да задушава – изключително полезна програма при гриловане на зеленчуци и по-трудни за приготвяне меса. Капакът не допуска изпаряване на соковете. Те се запазват в храните, придавайки им повече сочност и по-добри вкусови качества.

Изборът на скара на ток следва да се влияе, освен от набелязания бюджет, и от количеството на храните, които ще се приготвят средно, както и от честотата на употреба. Един малък уред с елементи от среден клас би вършил чудесна работа в дом, където скарата се използва рядко, а приготвените деликатеси са в минимално количество.

Обикновената домашна скара е с по-ниска цена от тази на професионалната, затова е важно какви са намеренията на купувача. В магазина ни желанията и на редови потребители, и на професионалисти ще бъдат 100% удовлетворени. Някои от големите профи модели с газово захранване са оборудвани с пълен комплект елементи за свързване - скоби, маркуч за газ, щуцер и т.н.

Висококачествените ни скари на ток са представени и от така търсените днес гриловащи преси. Имаме съвсем компактни битови модели, а също и внушителни по размери и функции представители на марките Finlux и Tefal. С керамично покритие на плочите, избор от работни режими и фантастичен дизайн – те ще задоволят и най-капризните ни клиенти.

Ако ви е нужна газова или ел скара на ниска цена, но с гарантирано качество, този раздел на онлайн магазин Онтайм е мястото, където със сигурност ще я намерите.

Прочетете повече