Оранжерии и парници

Ред:
Оранжерии за домати и цветя

Благодарение на закритите парници и оранжерии можем да засадим зеленчуци, плодове и цветни лехи в почти всеки сезон от годината. Оранжериите на Ontimе гарантират вкусовите качества и красотата на вашите насаждения, тъй като са изработени съобразно най-високите съвременни стандарти за отглеждане на растителни култури.

С покупката на една от нашите оранжерии на достъпни цени, вие правите първата стъпка в посока изграждане на съвършеното земеделско стопанство. В зависимост от мащабите на планираната дейност, е редно да помислите и за необходимостта от вентилационна система, климатичен контрол и автоматично капково напояване. Избирайки съоръжение, обърнете внимание на начините на монтаж и материалите на изработка.

Устройство и материали

Каталогът ни разполага с асортимент от малки сглобяеми оранжерии на ниски цени. Сред тях ще срещнете и парниците Primaterra със стандартна куполна форма. Здравата им носеща конструкция представлява запоени тръбни профили от поцинкована стомана, напълно влагоустойчиви и защитени от ръжда и корозия.

Покривните материали се колебаят между двойно удебелени поликарбонатни плоскости, устойчив полиетилен и нетъкания текстил, използван за изработката на парник Primaterra Letto, който е с възможно най-ниска цена. Сглобяването на съоръженията е супер лесно. Покривните материали се изопват към стоманената профилна конструкция с комплект самонарезни винтове.

Всеки от нашите сглобяеми парници на достъпна цена, както и по-големите поликарбонатни оранжерии за домати и цветя осигурява защита от прекалено сурови и неблагоприятни атмосферни условия и дребни вредители. Поликарбонатните плочи, особено дебелите, са по-устойчиви на снежни навявания. Те са и с по-добри топлоизолационни качества.

Финият текстил пък е подходящ избор за градински парник през летните месеци. Силата на естествените вентилация и слънчева светлина са значителни предимства за посевите. Присъствието му в градината през есенно-зимния сезон обаче, е видимо невъзможно – текстилът пропуска влага, студен въздух, а снегът би замразил напълно разсадите.

Полиетиленът оползотворява ефективно слънчевите лъчи. От характеристиките на оранжериите ни става ясно, че той провежда естествена светлина, но не допуска проникване на вредни UV лъчи. Самите те не могат да увредят структурата му, която едновременно може да бъде и абсолютно неуязвима за снежни навявания. Напълно устойчиви на слънчевите лъчи, са нашите оранжерии от поликарбонат.

Издръжливостта на металната конструкция не се определя само от вида на изграждащите материали. Те са важни предимно за степента на непромокаемост и изолация. Плътността и диаметърът на металните тръбни профили, определят цялостната здравина на конструкцията. Начинът на вкопаване също е от основно значение за устойчивостта на високоскоростни зимни виелици, и на тежестта на преспите.

В случай, че желаете да закупите оранжерия, която да бъде монтирана на открито през целия зимен сезон, трябва да се съобразите с едно важно условие: Забравете за вкопаването в почвата и задължително се ориентирайте към прикрепване върху издигнат фундамент.

Функционални зимни конструкции

Оранжериите  ни демонстрират различен “зимен капацитет” на натоварване. Някои от тях издържат 25, 40 и 80 кг/кв.м. снежни натрупвания, докато други надминават почти рекордните 100 кг/кв.м. Удивителната якост принадлежи на двойно удебелените 4-милиметрови поликарбонатни плочи на Primaterra Premium. Монтажът й в градината ще ви осигури качествено земеделско производство през всеки месец от годината.

Всеки парник от каталога ни, предоставен от нас на ниски цени разполага със задължителните естествени вентилационни отвори – една или няколко врати, и евентуално, прозорец върху всяка от тях. Някои модели, като уникално проектираната Primaterra Premium, притежават и опция за добавяне на капандура. Всички тези подробности на конструкцията-арка са от значение за оптималното регулиране на количеството постъпващи вътре светлина и топлина.

Доста от модерните ни съоръжения са с опция за удължаване на посевните секции. Тази възможност е не просто средство за увеличаване на площите с производителна цел, но и друг начин за контрол на естествената топлина върху насажденията, в зависимост от сезона. Осъществяваме продажба на домашни оранжерии в няколко размера – 4, 6, 8 или 10 м. Височината и ширината на конструкциите обикновено са стандартни и са в съотношение 2x3 м.

Виж още