Вентилатори за дома

Ред:
вентилатори цени

Разхлаждащите вентилатори остават в сянка заради все по-разпространените - вече почти навсякъде - климатични устройства. Тези въртящи устройства обаче си остават незаменим уред, изключително удобен в най-горещите летни дни или на места с невъзможност за вграждане на климатик. Съвременните производители предлагат изключително усъвършенствани продукти с интересен дизайн, част от които са включени в каталога на магазин Ontime – електронният мол с най-модерните продукти на пазара.

Класически евтини модели

Вентилатор за стая с регулируема стойка или подов модел със странични прикрепващи винтове – солидната конструкция от няколко перки, покрити с метална решетка, изглежда ще бъде вечна. Предимствата на класическият вентилатор за дома са основно във възможността за насочване на горната част и определяне скоростта на течение.

Висококачествените модели, които можете да купите на ниска цена, предлагат няколко степени на въздушен поток. Двигателят им е мощен и устойчив, а корпусът – снабден с удобен дълъг кабел за включване в електропреносната мрежа, така че този уред в стандартната му форма си остава предпочитан, въпреки модерните разхлаждащи устройства.

С USB

В синхрон с дигитализацията в ежедневието ни се появиха и малки вентилатори с USB порт и възможност за захранване от десктоп компютър, лаптоп или адаптер. В каталога ни са налични няколко съвременни модели от този тип на достъпни цени, с оригинален дизайн, включително и компактен мини вариант за плаж, къмпинг или просто за постоянна компания до компютъра.

Вентилаторите са с олекотена пластмасова конструкция, чиято посока и скоростта на въздушният поток се регулират лесно чрез стойката и съответните бутони. Дизайнерският настолен модел-цвете е прекрасен декоративен мотив за открита лятна градина с монтажна щипка и лека извита стойка. Моделът със сензорна LED лампичка е с по-голяма мощност от 4,5 W и няколко степени на охлаждане. Той е с ниско ниво на шум и е прекрасен помощник при работа и учене.

Водно охлаждане

Стандартният вентилатор открива достойна конкуренция в лицето на водният си “колега”, изработван с разнообразен дизайн. Моделите отново са изключително мощни и разполагат мрежеста повърхност и няколко скорости, но разхладителният поток в случая не е въздушен, а “воден”. Уредите отделят водна мъгла, която облекчава нетърпимата горещина много по-ефектно от класическите модели.

Предложенията в каталога ни са конструкция от контейнер за вода и механизъм за изпаряване, която се захранва от батерии и електропреносната мрежа. Въпреки силният ефект, те са изключително екологично чисти и използват напълно чиста вода за охлаждащата струя, която не мокри, а освежава и прочиства горещият въздух. Безшумни устройства с различна сила на впръскване и няколко степенна сила на водните изпарения, тези овлажнители са предпочитани в интериора на летни ресторанти, кафенета и бар тераси.

За таван

Добре познатият колега на класическият полилей понякога изземва функциите му, що се отнася до ефектната визия. Селекцията от таванни вентилатори за стая на Ontime обаче разполага с истински хибриди с комбинирана функция. Най-забележителният сред тях е проектиран във формата на 4 бели стъклени чашки-цветя и 4 перки в златно-кафяви тонове. Прекрасната визия и безшумното въртене с три скорости го превръщат в прекрасен продукт не само за дома, но и за представителен офис, кабинет и за елегантен салон на заведение.

Бялото предложение с 3 чашки е с изключително нежна визия, подходяща за спално помещение. Абажурите с форма на камбанки осветява с ярко бялата светлина на крушки E14, а 5 пластмасови перки с диаметър 106 см., монтирани над полилея, задвижват изключително мощен въздушен поток и в помещение над 50 кв.м. Изработен от висококачествена пластмаса и стъкло, този модел таванен вентилатор е точно толкова мощен, колкото и всеки стандартен климатик.

14-инчовият модел за вграждане Shami Arkan пък е подходящ охлаждащ уред за помещения с по-дискретен стил. Устойчивата ABS пластмаса с алуминиева рамка покрива напълно въртеливите перки, които действат в три степени на въртене. Така конструкцията охлажда прекрасно, без да причинява течение, без да влияе на осветителните тела и най-вече – като спестява значително количество електроенергия.

Сред посочените модели не е пропуснат и класическият вентилатор за таван с перки, 5-степенен регулатор и силен въздушен поток. Той предлага солидна изработка, прохладен въздух в стаята и съвсем тих режим на движение – оптималната комбинация за разведряване на горещ летен ден в офиса.

Варианти за кола

Първите минути в автомобил през лятото може да са действително нетърпими. Рационално решение се появява в лицето на компактният соларен вентилатор, който се монтира върху горната рамка на страничния прозорец и охлажда ефективно цялото купе на вашата кола. Той представлява пластмасова конструкция със соларен панел, който отвежда нагретият въздух от автомобилното купе и впръсква свежа въздушна струя.

Соларният модел е единственият познат до момента продукт, който е в състояние постоянно да поддържа оптимални температури в купето, и то без необходимост от електроенергия. Присъствието му върху страничната рамка ви подари комфортно пътуване и дори може да ограничи използването на климатик в колата.

Виж още