Градински маркучи

Ред:
Маркучи

Поливането на градината е изключително важно за растежът на тревните площи, цветните храсти, овощните дървета и лехите с плодове, зеленчуци и подправки. Градинската лейка е полезна само за близко напояване на саксии, кашпи и лехи, но тя не създава достатъчно мощна и продължителна водна струя, от каквато имат нужда голям брой растения. Магазин Онтайм предлага богата колекция градински маркучи на изгодни цени, с които водата лесно достига всяко кътче.

Един уред за цялата градина

Продуктите в каталога са изработени от висококачествена пластмаса и найлонова тъкан. Всеки от тях се предлага в комплект с конектор и разпръскващи дюзи, в корпус от твърда пластмаса. Накрайникът с дюзи (пистолет) е с няколко автоматични степени, определящи скоростта и начинът на поливане – силна, слаба или средна степен, разпръсната, тясна или пълен обхват водна струя. Настройването на струята е необходимо, тъй като по-крехките растения биха загинали от прекалено количество течност.

Вграденият дозатор и заключващият механизъм на пистолета насочват само необходимият за напояване обем течност. Нашите маркучи за поливане са с дължина от 15 м. до 60 м., и спираловидни, нагънати и плоски корпус, които се изглаждат, разпъват и дори удължават няколко пъти, под влияние на водното налягане. Това е добра причина да внимавате с количеството протичаща вода през кабела. Превишаването на налягане от 2,5 атмосфери може да пробие материята. Моделите с плосък дизайн се отличават със същата особеност.

Поливните ни устройства са в комплект със здрав гумен накрайник, който прилепва плътно към всякакъв тип кранове без риск от изплъзване, и позволява  лесен контрол при задаване мощност на струята. Забравете за съединените гумени тръби, които се изхлузват, разделят и пропускат вода през сглобката – нашите маркучи за вода, които поливат ефективно цялата градинска площ.

Прегъване и усукване няма да ви притесни, дори и да е необходимо приплъзване на маркуча през силно неравни терени и твърда камениста почва – материята е изключително гъвкава и преминава плавно отвсякъде. Само прекалено силното налягане и острите предмети могат да спукат пластмасово-найлоновият корпус.

Накрайници

От електронният ни мол можете да закупите и единични накрайници за градински маркуч. Устройството, познато и като разпръскващ пистолет, представлява издължен корпус с ръчно задвижвана дръжка (спусък) върху него и кръгла глава с няколко разпръскващи отвора (дюзи). Накрайникът не е стимулиран от електричество, а от постъпването на водата в маркуча, и от собствената ви ръка.

Настройките определят какво количество вода ще пропусне маркуча с еднократно впръскване, както и дали струята е прекъсната или непрекъсната. Всъщност, тънкият накрайник-пистолет координира целият маркуч, тъй като основните настройки се задават от тази част. Водата може да протича в пълната си мощност, с разпръсната струя, на едри или ситни капки, в опция “дъжд“, “градинска лейка“ и още няколко варианта.

Водният напояващ пистолет е и чудесно приспособление за измиване на мебели, аксесоари и различни градински конструкции. Най-усъвършенстваният модел в каталога ни - Ez Jet Water Cannon, е със специален мини контейнер за добавяне на измиващ препарат или течен сапун. Приставката е с осем варианта на впръскване, разграфени като осем отделни дюзи върху главата й, и отново се задвижва със специалният ръчен механизъм върху корпуса.

Виж още