0
0
.00
BGN

Професионални месомелачки

Покажи

Месомелачка Bestware 2800W, приставка за домати и колбаси

130
00
лв.
Месомелачка Bestware 2800W, приставка за домати и колбаси

Месомелачка Rohnson R-547, 1500W, Приставка за домати

109
00
лв.
Месомелачка Rohnson R-547, 1500W, Приставка за домати
119
00
лв.
99
00
лв.
145
00
лв.
250
00
лв.
109
00
лв.
85
00
лв.
85
00
лв.
99
00
лв.

Категория Професионални месомелачки на онлайн магазин Ontime е мястото, към което трябва да се насочат хората, на които е нужна подобна специализирана апаратура. Уредите са подходящи за месарски и колбасарски цехове и производствени предприятия и др. Предвид компактните габарити и достъпни цени на някои от продуктите, частните ни клиенти също ще открият удачно решение, което да използват у дома.

Ако търсите професионална месомелачка на изгодна цена, в този раздел със сигурност ще я откриете. Важно е да уточним, че зад ниската финансова стойност се крие уред с висока производителност, ниска консумация на електричество и висока устойчивост на материалите.

Характеристики и свойства

Цените на различните артикули започват от символичните 35 лв, достигайки до над 1400 лв. По този начин даваме възможност на всеки клиент да открие качествен професионален уред, отговарящ на неговите нужди и бюджет. Характеристиките, по които можем да отличим една машина за мелене на месо от друга биват:

  • Метод на задвижване – електрическа или механична;
  • Производителност/мощност на мотора
  • Материали;
  • Начин на закрепване.

Механичните ни машинки за мелене на месо са чудесно решение за всички български домакинства. Те са супер изгодни, въпреки че са изработени от най-качествен неръждаем метал и притежават висока функционалност. Ако сте почитатели на домашно приготвената кайма и колбаси, механичните уреди ще ви свършат перфектна работа. Допълнително тяхно предимство е лесното разглобяване, улесняващо почистването след всяка употреба.

Една по-мощна електрическа мелачка за месо от друга страна е по-подходяща за професионална употреба. Мелачките ни на ток притежават изключителна производителност, позволявайки за кратко време да се обработи солидно количество продукция, в това число и по-трудно смилаемите части на месото – сухожилия, тлъстини, хрущяли и др.

Ако ви е нужна електрическа месомелачка, изборът ви се простира между машини с мощност от 400; 750; 800 и 1500W. Мощният електромотор ви дава високооборотна скорост на смилане на месото, определяйки по този начин количеството кайма, което ще получите за определен времеви интервал.

Машините с по-малка мощност са подходящи за ресторанти, закусвални и магазини с по-малка степен на натовареност. По-големите и по-мощни уреди са създадени специално за нуждите на големи обекти, преработващи и произвеждащи месни заготовки.

Всяка месомелачка тип електрическа притежава различен работен капацитет. В зависимост от мощността на мотора, неговите обороти и големината на конструкцията, различните машини могат да смелят различни количества и видове меса в рамките на един час – от 50 кг. до цели 500 кг., какъвто е капацитетът на уредите с мощност 1500W.

Техническите характеристики на всяка мелачка за месо са предоставени към индивидуалното ѝ описание в онлайн каталога ни. Така ще можете да се ориентирате и изберете бързо машината, която е максимално подходяща за вашите нужди и цели.

Избирайки внимателно своята машинка за месо, вие си осигурявате продукт с много дълъг период на използване. Дългият работен живот на всички уреди се дължи на отличните характеристики на материалите, използвани за тяхната направа. Мелачките са изработени от различни видове метал – неръждаема стомана, алпака, чугун и др. Общото между всички материали е тяхната устойчивост на корозия.

Неръждаемият корпус на месомелачката ви позволява да я измивате внимателно под течаща вода, без да се притеснявате, че по този начин ще увредите покритието на уреда или ще причините захабяване на ножовете. Месото, само по себе си е съставено от висок процент вода, която в комбинация с високата киселинност на тъканите допринася за износването на метала.

Всички уреди, представени в категорията са устойчиви на подобно износване и пригодени за дългосрочна интензивна употреба. Металите, както и покритието, предпазващо ги от появата на ръжда са абсолютно безопасни за здравето. Апаратурата, свързана с хранителната индустрия задължително трябва да отговаря на хигиенните изисквания, и да не отделя токсични химикали. Продуктите ни покриват на 100% нормативните разпоредби.

Всяка професионална машина за мелене на месо предлага различен метод на закрепване. Голяма част от уредите разполагат с устойчив корпус, монтиран върху противоплъзгащи се гумени крачета. Така могат да бъдат използвани като настолни, след като се поставят върху удобен работен плот. Сред уредите ще откриете и такива, оборудвани със собствена метална стойка, докато при механичните домашни мелачки имаме класическото поставяне тип менгеме.

Важно е при избора на месомелачка да определите предварително къде ще я използвате и колко често. В случай че ще я използвате ежедневно в своя магазин, ресторант или производствено помещение, е необходимо да изберете правилно нейното местоположение, защото то ще бъде и работното ѝ място. Съобразете позицията на машината, така че да можете максимално лесно да извършвате операциите и да събирате готовата продукция.

По-компактните, особено ако говорим за машинка за мелене на месо, предназначена за домашна употреба, ви дават възможност да ги прибирате на подходящо място за съхранение, когато не ги използвате. По правило те са с по-лек и компактен корпус - гаранция за лесното транспортиране на машината, когато е необходимо да се премести на друго място.

Удобната възможност за транспортиране на месомелачките, независимо дали са електрически или ръчни, е важен показател за битовите ползватели, както и за търговците, на които се налага да работят при полеви условия и да сменят често локацията, в която работят.

Лесно захранване на електрическите модели

Електрическите ни месомелачки, в това число и тези с най-мощен мотор работят на монофазен ток, което ви спестява нуждата да ги захранвате през специален контакт за двуфазен ток. Това, също така ви дава възможност да сменяте тяхното местоположение, без да се съобразявате с вида на електрическата система в конкретната сграда.

Стига да им осигурите захранване, можете да ги използвате дори на открито. Едва ли е нужно да изтъкваме, че сме се погрижили да ви предложим модерна и преди всичко икономична машина за месо с ниска консумация на електричество. Такава характеристика имат дори най-мощните ни модели, за да не се налага да плащате скъпо за тяхната безценна помощ при обработката на месото.

Прочетете повече