0
0
.00
BGN

Телевизори

Покажи

269
00
лв.
239
00
лв.
-11%

299.9900, 339.0000

Телевизор Philips 32PHS5505/12, 1366x768 HD Ready, 81см
339
00
лв.
299
99
лв.

Колекцията ни от телевизори предлага на всеки наш клиент решението, което му е нужно. Независимо от какви критерии се ръководите в избора си, в онлайн магазин Онтайм ще намерите параметрите, които ви интересуват. Може би ви интересуват разработките на определена марка, големината на екрана, технологията на дисплея или цената. Имаме адекватен отговор на всяко ваше изискване.

Защо е важно да се ориентирате добре сред тази група продукти?

Голяма част от потребителите се интересуват единствено от финансовия аспект на покупката, оставяйки на заден план техническите характеристики на уредите. Да, ние предлагаме отличен избор от евтини телевизори, но по никакъв начин не можем да ви гарантираме, че избраният модел ще ви устройва и по отношение на работните си възможности.

В момента технологичните гиганти и голям брой по-малко познати компании заливат пазара със стотици различни модели тв-устройства. Болшинството са наистина добри и вероятно напълно подходящи за вас, но вие няма как да знаете със сигурност, ако не обърнете внимание на важните технически детайли.

Кои са критериите, въз основа на които да изберете перфектния за нуждите ви телевизор 32 инча? С определяне размера на телевизионния екран не се изчерпват въпросите, на които е необходимо да си отговорите. Освен с възможността да закупите този важен домашен уред онлайн, ние ще ви помогнем и с няколко полезни насоки как да изберете перфектния за вас модел.

Какво да гледате, когато избирате TV-устройство?

Телевизорът е уред, който в болшинството домове се използва ежедневно – понякога в продължение на 10-12 часа дневно. Има огромно значение по какъв начин ще виждате излъчваните програми и филми, а това зависи от технологията на екрана. Не се страхувайте от термини като HDR, Netflix, SmartTV, OLED, QLED и други. Опознайте ги!

Технологиите при телевизорите напредват почти толкова бързо, колкото при смартфоните. Често дори споделят общи функции и работни възможности. Решавайки да се възползвате от сезонната ни разпродажба на телевизори 32-инча и по-големи, ще попаднете на устройства, възпроизвеждащи прилична картина с богати и ярки цветове. Ъглите им на видимост са такива, че изображението не се изкривява, независимо под какъв ъгъл ще гледате.

Основните критерии, на които трябва да обърнете внимание при избора на телевизор са:

  • Размер на телевизора;
  • Резолюция на екрана;
  • Наличие на услуги за гледане на филми от Интернет.

Изборът на големината на екрана изглежда най-прост, но всъщност не е. Много от хората купуват спонтанно телевизори 40 инча, заради текуща промоция и обикновено са на прав път. Грешка биха могли да допуснат онези, които купуват твърде голям за възможностите и условията им модел.

Има едно просто правило при избора на големината на телевизора – тя трябва да отговаря на квадратурата на помещението, в което ще се използва. Нелогично е да вземете голям модел за малка стая или кухня, защото няма да можете да се насладите на живата и ясна картина. За удобно гледане се следва правилото: колкото по-голям е екранът, толкова по-голямо трябва да е разстоянието между него и зрителя.

Според редица прецизни технически изчисления, идеалното разстояние за гледане на телевизор 40 инча е 1.6м. По същата схема са изчислени дистанциите при по-големите екрани, например за 50-инчовите модели разстоянието е 2м, за 60’’ то е 2.4м, за 65’’ – 2.6м и т.н. Размерът на телевизора не влияе на възможността за монтирането му на стена. Всички модели имат специални монтажни отвори за скоби, но скобите обикновено трябва да бъдат закупени допълнително.

Каква разделителна способност на екрана трябва да има телевизорът?

Маркетолозите отдавна продават 4K и дори 8K смарт телевизори, но към настоящия момент Full HD (1920 × 1080) резолюцията остава стандарт. Това е така, защото повечето филми и видеоклипове са заснети в тази резолюция. Разбира се, има 4K филми и някои красиви 8K видеоклипове, но те се пускат главно на мострите в магазините.

Затова не трябва да избирате изключително устройства с желания надпис 4K. Този показател може да се разглежда като приятен бонус, но нищо повече. Дори любителите на домашното кино може да останат разочаровани, установявайки, че филмите, които гледат са със стандартната Full HD резолюция. Възможностите на екрана ще останат неизползвани, докато въпросната разделителна способност не бъде пусната в масова употреба.

Как да разберете дали телевизорът има SmartTV функция, какво представлява тя и защо е важна?

SmartTV е технология, която ви позволява да изтегляте приложения за гледане на филми и телевизионни сериали от стрийминг услуги. Просто казано това са телевизори с интернет, осигуряващи възможност за гледане на филми през различни онлайн портали. Днес безплатната телевизия губи позиции, заради тази технология.

Времето на зрителя е твърде ценно, за да се губи в гледането на реклами и логично хората започнаха масово да използват услуги като Netflix, Kinopoisk HD, Disney + и други. Поради тази причина наличието на SmartTV е един от основните критерии за избор на телевизионен приемник.

Почти всички нови модели вече поддържат функцията. Надписите обикновено се намират на видно място върху кутията на продукта. Ако се съмнявате, можете да разберете подробности за модела от продавач-консултанта.

Възможности на телевизорите, за които е важно да знаете

Включващите богата гама телевизори промоции ви дават финансовата възможност да използвате функции, за чието съществуване може би дори не подозирате в момента. Телевизорът днес не се ограничава само до излъчване на телевизионни канали. Той може да послужи за гледане на филми онлайн, за показване на снимки и графики и за сърфиране в мрежата.

Съвременните тв-приемници притежават почти всички функции, характерни за компютъра в неговото потребителско проявление. Тоест, да възпроизвежда медийни файлове от различни източници. Телевизорът може да бъде свързан към интернет и да „сърфира“ в мрежата с помощта на вградения браузър.

„Умният” 32-инчов телевизор притежава пълната способност да посещава популярни сайтове, да получава и изпраща имейли, да комуникира в социалните мрежи. Можете да се свържете с домашната си мрежа и да възпроизвеждате фото и видео файлове от вашия домашен медиен сървър, компютър или смартфон.

Бихте могли да свържете игрална конзола, флаш устройство или карта с памет през съответния слот. Всички тези функции могат да бъдат реализирани с помощта на различен софтуер. Не е изненадващо, че при избора на телевизора, потребителите все повече обръщат внимание на възможността да го използват като център на домашната си медийна библиотека.

Какво трябва да търсите, когато избирате такова умно устройство?

Както вече споменахме, Smart TV е името на набор от програми и приложения, които ви позволяват да използвате телевизора като компютър. На първо място, това е вградена програма за директории, с която ще сърфирате в мрежата, тоест ще посещавате различни сайтове. Функцията не е налична във всеки 32 инча телевизор в промоция, който предлагаме.

Визуално на екрана опцията изглежда като система от бутони и отметки (понякога доста сложни), водещи до популярни сайтове, разбити на различни категории съдържание. Категориите могат да се характеризират по типа съдържание: онлайн кина, игри, социални мрежи или по жанрове: научна фантастика, спорт, за деца или някакъв друг параметър.

Удобството при използване на устройството зависи от дизайна на интерфейса на тази програма. Затова, когато избирате смарт телевизор 32 инча или по-голям, опитайте се да проверите удобството на софтуерния пакет. Включете телевизора и преминете през елементите и бутоните. Всички пунктове от менюто трябва да бъдат интуитивни и да не са трудни дори за необучени потребители.

Най-популярните сайтове трябва да бъдат лесно достъпни чрез екранното меню. Някой може да иска да гледа видеоклипове от YouTube, докато друг се нуждае от Facebook. Ето защо, преди да изберете Smart TV, помислете какви сайтове сте свикнали да използвате в интернет и какво във функцията му ще се понрави точно на вас.

За удобство на потребителя софтуерът на умните ни 32 инча телевизори е допълнен с различни приложения. Всеки производител предлага различни възможности. Така например Samsung първи инсталираха актуализираното приложение Yandex, което осигурява удобен и персонализиран достъп до видео съдържание.

От 2016 г. SONY предлага по-скъпи и съвсем евтини смарт телевизори с популярната операционна система Android TV с гласово търсене на съдържание и лесна комуникация с мобилни устройства. Днес телевизорите се отличават с висока функционалност и в много малко отношения отстъпват на персоналните компютри.

Panasonic продължава да развива платформата My Home Screen, която предлага възможност за поточно предаване на видеоклипове от YouTube и Amazon TV, включително 4K резолюция и HDR поддръжка. LG вече разполага с изключителна онлайн телевизионна услуга LG PLUS CHANNELS.

Всичко, което трябва да направите, е да свържете въпросния модел smart телевизори с интернет и да стартирате приложението LG PLUS CHANNELS, даващо достъп до над 200 канала, повече от една трета от които са в HD / FHD качество. Важно е и как е организиран механизмът за въвеждане на текстови команди и съобщения. Традиционните дистанционни управления не са много подходящи за целта (със сигурност много потребители си спомнят колко мъчително беше писането на телефоните с бутони).

На интелигентните телевизори промо, набирането на текст може да се извърши по различни начини. Това може да се случи с помощта на виртуална клавиатура, показана на екрана - най-простата, но не и най-удобната опция. Много по-удобно е, ако телевизорът може да се управлява с помощта на смартфон, който действа като своеобразен контролен панел.

При някои наши модели телевизори на промоция могат да се свържат клавиатура и мишка - както жични, така и безжични. Не всички устройства обаче позволяват да бъдат свързани помежду си. Ето защо, ако имате нужда от уред със свързана клавиатура и мишка, проверете при продавачите кои модели са съвместими помежду си.

Високо качество на картина и звук

Един телевизор 32 инча, закупен на промоционална цена, не винаги е добро решение за хола. И тук нямаме предвид площта на помещението, а функционалността на модела. В хола, този вид техника често се използва за гледане на филми, поради което за много купувачи качеството на картината и звука са от особено значение.

За създаването на домашно кино е удачно да се използват телевизори 50 инча, 60 и дори 70 инча. Както вече уточнихме, важна е общата площ на помещението. Телевизорът трябва да е на определено разстояние от зрителя, за да осигури най-комфортна позиция за гледане. За модели с екран от 50 инча се препоръчва разстояние от около 2 м, за екран от 60 инча - 2,6 м.

Ако телевизорът е твърде близо, отделните пиксели ще станат забележими. Колкото по-висока е разделителната способност, толкова по-малко може да бъде разстоянието: за Full HD Crown телевизори (1920 × 1080 пиксела), това може да бъде един или два размера на екрана. Най-новите модели с Ultra HD 4K (3840 × 2160 пиксела) и дори повече 8K (7680 × 4320 пиксела) могат да се поставят близо до фотьойла на зрителя.

Имайте предвид обаче, че ефективният ъгъл на видимост за повечето хора е около 60 °, така че прекалено близо (по-малко от 0,8 ширина на екрана) също може да се окаже неудобно разстояние. Качеството на картината зависи много от разделителната способност на екрана. В това отношение Ultra HD е без конкуренция.

Факт е, че 8K моделите са все още доста скъпи, но има промоции на телевизори с 4K екрани на по-достъпна цена. Ако решите да закупите уред с ултра висока (Ultra HD и особено 8K) разделителна способност на екрана, имайте предвид, че през следващите години най-вероятно ще се наложи да гледате кадри, заснети с по-ниска резолюция. Поради тази причина е много важно телевизорът да може да мащабира изображения с ниска разделителна способност, особено ефирна телевизия.

Що се отнася до качеството на изображението, днес LCD кристалните технологии, използвани в почти всички телевизори 32-инча с ниски до средни цени, придобиха широка популярност. Най-добро изображение за момента предлагат модерните OLED и QLED технологии, налични в премиум моделите.

OLED технологията използва светодиоди на органична основа, които могат да излъчват светлина, когато през тях преминава ток. QLED технологията в телевизори Samsung използва микроскопични кристали, наречени „квантови точки”, откъдето идва и името QLED, съкращение за светодиод с квантова точка. Те осигуряват много точно възпроизвеждане на цветовете. И двете технологии практически „убиха” плазмените панели и сега се конкурират помежду си.

Разликата в качеството на изображението все още не се забелязва между OLED и QLED, но всяка технология има малки недостатъци, които не са критични. Например, кристалите OLED могат да избледнеят, да загубят яркостта си след много години употреба.

Това ще стане забележимо след 10 години, ако използвате телевизора всеки ден в продължение на 8 часа. QLED екраните, пък изобщо не избледняват, но са малко по-дебели - 3-4 см, докато дебелината на същия OLED екран може да бъде по-малка от 1 см.

Технологиите за възпроизвеждане на звук също не стоят на едно място. Все по-често се използват технологии за безжично свързване на високоговорители. Използват се и вградени ултра компактни и скрити високоговорители. Типичен пример е серията OLED телевизори SONY с технология Acoustic Surface Audio +.

Плоските високоговорители са интегрирани в корпуса на телевизора зад акустично прозрачна преграда. Всъщност звукът се предава от цялата повърхност на екрана - няма високоговорители отдолу или отстрани. Това води до прекрасен минималистичен дизайн и тънко тяло. Подобни разработки се внедряват и от други производители.

За дълбоко потапяне в гледането на филми препоръчваме телевизорите с извит екран. Той осигурява висококачествен панорамен ефект, задействайки периферно ви зрение, за да се потопите в действието на екрана. Тези телевизори с вграден интернет са добри както за един зрител, така и за компания. Те подобряват зрителското преживяване и премахват границата, която визуално ограничава гледането.

Как да проверите качеството?

Преди да закупите Full HD и особено Ultra HD телевизор на промоция, препоръчително е да проверите и да се уверите с очите си, че той предоставя картина с нормално качество, да речем, от цифрова ефирна телевизия. У нас разделителната способност на наземната телевизия е 720 × 576 пиксела.

Нормална картина означава, че изображението не трябва да съдържа видими изкривявания. Тоест, че  изображението не се разпада на клетки, градиентните преходи на тонове и цветове са плавни, а не стъпаловидни. Също така бързо движещите се обекти не се размазват като аморфни петна.

HDR ви гарантира безупречна картина. Абревиатурата означава High Dynamic Range. Това е технология за кодиране на изображения, която ви позволява да записвате (и след това да възпроизвеждате) видео, така че детайлите, които са сходни по тон, да станат по-видими. Стандартният HDR кадър включва, освен изображение, набор от данни, които ви казват как точно да обработите изображението.

OLED и LED TV. Въпреки че имената са сходни, OLED е по-напреднала технология, която осигурява по-добро качество на картината, по-широк динамичен диапазон с по-добро възпроизвеждане на цветовете и дълбоки тъмни и ярки акценти за по-реалистична картина от конвенционалните LED телевизори 10, 19,22, 24, 50, 70 инча, представени в каталога ни.

Как телевизорът ще се впише в интериора?

Освен техническите характеристики, е важна и визията на тв-устройството, което ще закупите. Нашите най-евтини смарт телевизори 32 инча са чудесно приспособими в обикновените жилища на редовите потребители. Има обаче хора, за които телевизорът се избира не само заради начина, по който предава звук и изображение, но и според способността му да се впише добре в интериора на дома.

За онези от вас, които са озадачени от тази информация, бързаме да уточним, че този вид техника придоби наистина фантастични способности. Така например, Samsung QLED 2018, когато е изключен и в режим Ambient, става почти невидим, като се адаптира към текстурата и цвета на стената, върху която е поставен.

Минималните размери на високоговорителите, липсата на кинескоп и други сравнително обемни детайли - всичко това позволява да се създадат съвсем тънки евтини телевизори 32-инча. На предния панел на съвременните премиум модели няма да видите никакви бутони, никакви светлини или портове - само стъкления правоъгълник на екрана. Рамката около екрана е трансформирана в тънка (2-3 мм) лента.

Такива 40-инчови телевизори могат да се превърнат в интересен дизайнерски елемент в жилищните помещения. Съвременните технологии позволяват телата на телевизорите да са с дебелина по-малка от 1 см. Телевизорът може да бъде окачен близо до стената, а стойките осигуряват минимално необходимата вентилационна междина (също по-малка от 1 см).

Допълнителни програми позволяват на телевизора да имитира картина, прозорец или дори десена на тапет. Например телевизорите на LG имат режим „Галерия“, който показва снимки от различни части на света с музикален съпровод, актуализиран всеки сезон от туристическия портал TripAdvisor. За жалост актуалната ни промоция на ЛЕД телевизори не включва тази разработка.

Режимът Ambient създава променящ се цветен фон на екрана, който хармонично допълва интериора на вашата стая. С него телевизорът може да бъде конфигуриран да показва актуална информация за трафика, времето, новини или музикална информация. Ambient ви позволява да копирате цвета или модела на тапета директно на дисплея на устройството, така че телевизорът, монтиран на стената, да се впише идеално в интериора на стаята.

Как да се възползвате максимално от покупката?

Нашата промоция ви позволява да купите добър съвременен телевизор, възползвайки се от мега атрактивните ни цени. В колекцията ни не присъстват премиум моделите от най-висок клас, за които говорим, но уредите ни покриват основните изисквания за удобно гледане на телевизия с максимално зрително удоволствие.

Когато бюджетът ви позволява да купите евтин 40-инчов телевизор Краун, няма как да очаквате от него да се слива с околната обстановка. Ако все пак държите на тази функционалност, е най-добре да погледнете на живо как уредът се справя с дизайнерските си функции.

Препоръчително е да видите как работи телевизора в средата на осветеност, в която ще бъде използван. Не всеки обича да гледа новини в пълен мрак, каквато е обичайната обстановка при гледане на филми. Колекцията ни от телевизори Краун е с ниски цени, като всеки уред може да се монтира на стена.

Желателно е да обърнете внимание на разположението на буксите, чийто брой не е по-голям при новите ни телевизори смарт 40 инча с доста привлекателни цени. Нужно е да прецените и как ще свържете захранващия и антенния кабел към устройството, ако се притеснявате да поставите антенния кабел предварително.

В редица модели системата за управление с всички необходими бутони и конектори за свързване към електрическата мрежа, интернет, домашна LAN, портове за свързване на USB флаш памети и др.). Тя е поставена в отделен блок, който е свързан към телевизора с един кабел. Този дизайн улеснява прикриването на въпросния кабел при инсталиране на телевизора и можете да свързвате и изключвате различни устройства към него, ако е необходимо.

В колекцията ни са включени отлични телевизори Филипс, Хитачи, сони, Самсунг, Панасоник, Финлукс, движещи се в ниския и среден ценови диапазон. В много от тях ще откриете интелигентните функции, присъщи на премиум клас моделите.

Избирайки между евтините ни телевизори Philips, Hitachi, Sony, Samsung, Panasonic, Finlux, не забравяйте да обърнете внимание на съществените параметри – големина на екран, технология на екрана, резолюция, smart функции, начин на свързване и монтаж. Екипът ни е напълно готов да ви съдейства с полезна информация и насоки относно предимствата на даден модел пред други от същия ценови сегмент.

Прочетете повече