Хладилници

Ред:
Хладилници

С огромното разнообразие от хладилници, често на доста атрактивни цени, изборът на подходящ модел може да се окаже сложна задача. В каталога ни тази група уреди е представена от най-добрите съвременни разработки, и тук е налице един много важен елемент – климатичните условия. Хладилниците ни са подбрани на база максимална ефективност при минимален разход на електричество.

Как да изберете най-доброто за вашия дом?

Съвременните хладилници се предлагат в разнообразие от стилове и функции, между които трябва да избирате. Марката и цената са показателите от съществено значение за болшинството български домакинства, и на тях те базират избора си. Има обаче и други важни условия, за бъде хладилникът максимално полезен в ежедневния живот на вашето домакинство.

В каталога ни ще откриете чудесни хладилници на промоция, включително на престижни марки, сред които: Indesit, Finlux, Sharp, Hotpoint-Ariston, Gorenje и Crown. Имаме чудесни модели за вграждане, както и свободностоящи, неангажиращи ви с правилен избор на местоположение и размер.

Изборът на хладилник с изгодна цена не е достатъчен. Ще трябва да вземете предвид редица особености на охлаждащия уред като:

Стил/дизайн

При ограничен бюджет е разумно да изберете хладилник с горна камера (фризерна част). Уредите с традиционен дизайн са чудесен икономичен избор. Те имат по-малко функции, но обикновено са с по-широки рафтове и отделения за съхранение. Обемът на хладилника се обозначава с литри, които е важно да проверите, но не пропускайте да огледате и вътрешното разпределение, защото големият обем не гарантира съхранение на голямо количество храна.

Изберете по-голям хладилник с фризер ако сте почитатели на удобния и практичен живот. За разлика от класическите хладилници с горна камера, уредите, при които фризерът е отдолу, не ви принуждават да се навеждате, за да извадите нужните съдове и продукти. С тях ще ви е по-лесно да разгледате и достигнете храните и напитките, а колкото до фризерната част – тя и без това се използва много по-рядко.

Монтажни особености

Изберете хладилник за вграждане ако държите на елегантния и модерен интериорен дизайн. Тази група се предлага в различни конфигурации на вратите, като външният панел може да се изработи в цвят и покритие, съответстващи на шкафовете във вашата кухня. В каталога ни този стил е представен от марката Hotpoint-Ariston, чиито уреди са с вентилаторна система на охлаждане и функция No Frost.

Не всички домакинства харесват така актуалните днес хладилници за вграждане, защото са много по-взискателни по отношение на размера и посоката на отваряне на вратата. Те са и по-скъпи от свободно стоящите, но все пак стилният интериор не се постига с оскъден бюджет. Хладилникът е домакинска принадлежност, която не се купува често, затова смело инвестирайте в уред, който ще ви радва ежедневно.

Помислете дали ще ви е нужен ледогенератор или диспенсър за вода

Не е лошо хладилникът да предлага допълнителни екстри, например диспенсър за вода и ледогенератор. Тези разработки са доста по-скъпи, но поставят дома ви на по-високо ниво, заради модерното му обзавеждане. Има обаче някои важни детайли, заслужаващи специалното ви внимание.

Понеже хладилниците с диспенсър и ледогенератор се връзват към водопроводната система, помислете внимателно дали има достатъчно място в близост до водопроводните тръби. Определени модели са с вградена функция за филтриране на водата, но ще трябва обмислите колко ще ви струват консумативите (филтрите) на месец. Важно е да знаете също, че тези разработки се нуждаят по-често от поправки, отколкото класическите.

Обърнете внимание на използваемото пространство в уреда

Използваемото пространство на хладилниците е обозначено в литри, като тази особеност е посочена в характеристиките на модела. Въпреки това е възможно около 20 до 35% от това пространство да е напълно неизползваемо. Един хладилник фризер по начало е с най-малък процент неизползваема част, особено ако фризерът е разположен в горния сегмент.

Огледайте също как е проектирано вътрешното отделение – дали има кошничка за зеленчуци и плодове, отделение за бутилки, дали височината на рафтовете може да се регулира. Помислете какъв вид продукти съхранявате основно – пакетирани или домашно приготвени. В хладилника си трябва да можете да съберете както съставките за ястията, така и приготвените гозби в тенджери и тави.

Мислете в дългосрочен план

Погрешно е да концентрирате търсенето само върху евтини хладилници, защото евтината техника обикновено е нискокачествена. Ремонтите на хладилната техника са скъпи, а когато се касае за гаранционно обслужване и поправки, е важно да имате в близост и оторизиран сервиз, за марката, която сте си избрали.

Ако марките и тяхната продукция са ви слабо познати, потърсете мнение от техник, от свои познати или в интернет форумите. Дизайнът често подлъгва за качеството на домакинското оборудване, така че не съдете единствено по визията на уреда. Стойте далеч от хладилниците втора употреба, особено внесените от екзотични страни. Те вероятно са пригодени да работят в съвсем различни климатични условия от обичайните за нашите географски ширини.

Примамливата при някои хладилници промоция би могла да означава фабрични и транспортни дефекти. Вградените модели спокойно могат да се приемат с някои козметични дефекти, но когато корпусът е изложен на показ, вдлъбнатините и драскотините ще ви дразнят ежедневно. Спасението е да поправите поне по-грубите неравности и да възстановите боята.

Инвестирайте разумно – пазарувайте от утвърден магазин

Гаранция, че ще бъдете доволни от избора и покупката, ви дава единствено правилният избор на място за пазаруване. Техническите решения за дома и конкретно охладителната техника не бива да се купуват на случаен принцип. Онлайн пазаруването е удобно, лесно и изгодно, но и свързано с някои неизвестни.

Заложете на специализиран фирмен сайт, вместо на неизвестни търговци, използващи социалните мрежи за пласиране на своята стока. Хладилникът, дори максимално евтиният му вариант е скъп продукт, изискващ внимание по време на селекцията. Не се доверявайте само на снимки – възможно е да получите уред, коренно различен от показания.

Избирайки нас за покупка на хладилник за вграждане с размери, отговарящи на вашите изисквания, вие можете да бъдете напълно спокойни, че ви бъде доставено точно това, което сте поръчали и заплатили. С нас и плащанията са максимално защитени, защото даваме възможност да платите с наложен платеж след получаване на стоката.

Одобряваме избора ви да спестите пари, време и усилия, доверявайки се на утвърдения ни и коректен магазин. Уредите ни се предлагат с гаранция, освен с минимална надценка. Транспортират се съобразно техния вид и специфични особености, така че да пристигнат на вашия адрес в безупречно естетическо и техническо състояние.

Виж още

БЪРЗО ПОВИКВАНЕ