Детски велосипеди

Ред:
Детски колела

Онлайн магазин Ontime ви приканва да зарадвате детето с дълго исканата любима играчка. Не се оправдавайте повече с недостига на финансови средства, защото чудесните ни детски велосипеди ще ви опровергаят с ниските си цени. Въпреки че са евтини, те са здрави, стабилни и изключително удобни. Колелата ни са подходящи както за най-малките, така и за юношите.

Какво трябва да знаете преди първата покупка?

Това, че сте били дете и сте карали виртуозно своето детско колело не ви прави експерт по безмоторните двуколесни превозни средства. Преди да изберете велосипеда, който ще бъде първи в живота на собствения ви наследник , е важно да познавате специфичните технически особености на различните модели. Някои неща са коренно различни при колелата днес, а други са непроменени, но малко познати на редовия купувач.

Разглеждайки гамата детски колела в каталога ни, е редно да се ръководите не от техните цени, а от техническите им характеристики. Едва след като определите какъв вид байк е нужен на хлапето ви, можете да започнете селекция и на база финансова стойност. С някои важни насоки от наша страна, вие ще бъдете щастливи, че сте похарчили парите си разумно. Детенцето ви, пък ще бъде още по-щастливо, карайки заедно със своите връстници.

При първа покупка на колело – детско или юношеско, е важно да съобразите следните неща:

Вид на конструкцията и размер

Велосипедите за деца се предлагат в разнообразие от вариации. Първите, които родителите обикновено купуват са тип триколка. Те не изискват от децата ви да пазят равновесие, което е добре, понеже дву и три-годишните деца тепърва се учат да балансират, дори докато ходят. В каталога ни ще срещнете чудесни детски колела със спомагателни гуми на невероятно изгодни цени.

На всеки модел е посочен цолажът на гумите, което вероятно не ви дава особена представа за неговата големина и възрастово предназначение. Именно дебелината на гумата обаче показва точно за коя възрастова група е велосипеда. Производителите следват много строга таблица, определяйки големините на велосипедите, вземайки предвид не само гумите, но и металната конструкция и рамката на колелото.

За да ви улесним максимално ще ви запознаем с установените норми при детските байкове. Така например детско колело 12 цола е подходящо за деца от 2 до 4 години с височина от 85 до 100см. Детски велосипеди 16 инча са подходящи за малчугани от 4 до 7 годишна възраст и височина 100 – 120см. 20-инчовите, пък са предназначени за 7-10 годишни хлапета, високи 120 – 135см. Байковете 24’’ изискват възраст на детето 10-12 години и ръст 135 – 145 см.

Разделение по полов признак

Забравете универсалните Балканчета от своето детство. Половото разделение при съвременните детски колела е факт и е от огромно значение за хлапето ви. Има момчешки и момичешки модели, като цветът на рамката в никакъв случай не е единственият показател. Конструкцията на рамката е пригодена за различен тип каране, каквото момичетата и момчетата обикновено следват без дори да осъзнават.

Най-добре е да позволите на детето си само да избере модела, като му покажете момчешките детски велосипеди, ако е момче и съответно момичешките, в случай че сте щастлив родител на една малка принцеса. Този вариант ви лишава от възможността да изненадате приятно любимото си същество, но също и от риска подаръкът-изненада се превърне в тотален провал.

С педали или без?

Следвайки схемата за размерите на велосипедите за деца, е редно първата такава играчка на отрочето ви да бъде с размер 12’’. Тук обаче възниква един важен въпрос, а именно: какъв да бъде моделът с педали или без? Колелата без педали се наричат още балансиращи. Те са разработени за малчуганите от две до 4 годишна възраст с ръст до 100см.

Основната цел на такова детско колело 12 цола, е да помогне на вашето момче/момиче да развие двигателните си умения и да се научи да балансира на двуколесната играчка. Моделите са полезни за развитие на вестибуларния апарат на подрастващите, а това е особено важно преди да се качат на истински байк.

Не бързайте – не правете дългосрочни планове

Знаем, че искате с покупката на първото детско колело 16 цола или по-малко да решите проблема и да приключите с харчовете по тази тема, но истината е, че това просто не може да се случи. Макар всеки модел да е с регулираща се височина на седалката, а понякога и на рамката, колелото не може да расте заедно с детето ви през целия период на физическото му израстване.

Груба грешка е да се хвърлите веднага на колело 20 цола с уговорката, че хлапето ви ще „го израсте”. Голямата конструкция е по-тежка, и следователно байкът става по-труден за управление, защото не отговаря на физическите данни (височината и тегло) на вашето дете. След няколко лоши падания, то ще се уплаши дотолкова, че е възможно да се откаже напълно от забавното занимание.

В най-добрия случай един детски велосипед ще може да се кара 5 години, след което ще трябва да преминете на по-голям модел с повече екстри и избираеми скорости. Ако финансовият проблем наистина ви притеснява, изберете велосипед от нашия каталог. Байковете ни са с най-добро съотношение между качество и цена. Имат атрактивна визия, тествана здравина и пълна безопасност.

Обезателно обърнете внимание на спирачната система, избирайки детско колело 16/18 цола. Палцовите спирачки са без аналог по отношение на сигурността, защото са напълно съобразени с реакциите на децата в случай на силна уплаха. Спирането с контра е по-сложен метод, който е приложим в по-голяма възраст и повече опит.

Ръчните спирачки, разположени върху двете ръкохватки са невероятно сигурен прийом за спиране, защото в уплахата си, децата инстинктивно стискат по-силно кормилото. Паниката ще им попречи да законтрят на време педала, за да намалят скоростта и спрат навреме. Винаги мислете първо за сигурността на любимите си същества. Добавете към велосипеда и нужните защитни аксесоари - чифт наколенки и каска от нашата колекция.

Виж още

БЪРЗО ПОВИКВАНЕ