Камери / камини за вграждане

Ред:
Камери / камини за вграждане

Начините, по които ще изберете да отоплявате дома си варират спрямо вид на жилището (къща/апартамент), предпочитания и финансови възможности. Живият огън – отоплението на твърдо гориво е все още предпочитано решение в много български домове. Онлайн магазин Ontime е подготвил за тях специална категория, съдържаща разнообразие от камини за вграждане с водна риза на изгодни цени с марка Прити.

Характеристики и принцип на работа

Отоплителните уреди - камери и камини за вграждане, представени в раздела са с изгодни цени, предвид високото им качество, модерна визия и ефективност. Различните модели имат различно предназначение. Уредите с водни ризи могат да поемат функцията на парен котел и да отопляват различна по мащаби площ – етаж или дву и три-етажна къща, в зависимост от капацитета на топлинна мощност.

Вграждащата се камера, освен ефективност на отопляване предлага и елегантно обогатяване на интериора. Топлинният комфорт, постиган с подобно техническо решение е достатъчно висок, за да бъде предпочитан и до днес, въпреки наличието на разнообразни електрически отоплители, които понякога се оказват и по-рентабилни във финансово отношение.

Специфичните модели камини за вграждане Прити можем да разделим на две основни разработки – тип готварски печки и тип котлета. От само себе си се разбира, че котлите са съоръженията, явяващи се главнен уред на една централна парна система. Разработките с висока мощност са пригодени да топлят жилищни и обществени сгради с голяма квадратура, но с подобен продукт е възможно да се отопляват и само няколко стаи, намиращи се на общ етаж.

И при двата модела камини за вграждане – готварски и котли, функционалността е водеща идея при дизайна. Тук няма да откриете декоративни орнаменти (стъклокерамика), каквито имат свободно стоящите уреди, но за сметка на това с просто око се забелязват елементите на качествената сглобка. Всяко съоръжение е построено с 2 мм дебела корпусна ламарина с висока влаго и топлоустойчивост.

Камините и горивните камери за вграждане на марката разполагат още с чугунена скара и тухлена облицовка. Тухлената стена има две базови предназначения – безопасност и топлинна ефективност. Дебелината на плочата е 34 мм дебела, докато вратите са оборудвани с термоустойчиви стъкла – закалено стъкло при фурните и термошокова стъклокерамика при камерите.

Какво трябва да знаете преди да изберете?

Преди да спрете избора си на даден модел камина за вграждане с или без водна риза, е необходимо да сте наясно с някои особености на въпросния вид отоплители. Посочените мощности са стандартизирани, но за постигане на съответните параметри е важно какъв вид гориво ще се използва през отоплителния сезон, както и цялата организация на въздушния топлообмен, без да се пренебрегва тягата от димоотвода.

За да бъдат удачно подбрани определен тип камери за вграждане с водна риза, е необходимо да се направят някои съществени изчисления, така че да се определи с точност нужната мощност за даден обект. Добре е да се знае, че за отопляване на 1 кубичен метър помещение мощността трябва да бъде в диапазон 25 – 180W.

По никакъв начин не бива да се пренебрегват и външните фактори, като изложение на помещението, и изолацията на сградата и отделните стаи. Жилища, в които е налична стара дограма, а стените и таваните не са допълнително изолирани с термо-вата и замазка, няма да постигнат същите температури, каквито ще достигне една санирана и добре изолирана сграда със същата камина/камера.

Поради току-що изтъкнатите фактори, ние препоръчваме изборът на огревател на твърдо гориво да се направи на база препоръката на специалист, способен да направи прецизни и точни изчисления на отопляемата мощ и архитектурните особености на жилището. Ние даваме пълна гаранция за ефективността на предлаганите в магазина ни камини за вграждане с и без водна риза, подчертавайки и изгодните им цени, но не можем да гарантираме, че всяка от тях ще постигне еднаква ефективност навсякъде.

Особено важно след избора и покупката на даден вид камера/камина, е монтажът на уреда да се повери отново на специалист – фирма. Ключово условие за функционалност и безопасна работа е монтажът да се изпълни съобразно местните законови разпоредби и установените в тази сфера стандарти, включително европейските.

Подготовката на мястото на монтиране е задължителна. Всяка от нашите камини с водна риза за вграждане следва да се постави върху негорим под с висока товароносимост. Препоръчително е участъкът да се подготви с циментова замазка или друг топлоизолиращ материал, неподдържащ горенето.

Мерките за пожаробезопасност се следват еднакво стриктно, както техническите указания за монтиране и свързване на централната отоплителна система. Това означава, че негорима подложка трябва да има не само непосредствено под камината/камерата, но и в радиус минимум 50 см. отпред и най-малко 30 см. от двете страни.

На разстояние 80 см – 1 м не бива да има запалими материали, както и елементи, подлежащи на повреждане от топлината, понеже това е областта на излъчване на отоплителя. Камините и модерните ни камери за вграждане Прити са изработени съобразно високите европейски стандарти за качество и безопасност. Всяко от съоръженията на фирма „ПРИТИ 95” ООД се доставя с 3 годишна гаранция и инструкции за монтиране и експлоатационна поддръжка.

Виж още

БЪРЗО ПОВИКВАНЕ