Работно облекло и аксесоари

Ред:
Облекло и аксесоари

Търсите специализирано работно облекло на изгодни цени? Онлайн магазин Ontime е включил и тази номенклатура в продуктовия си асортимент. Независимо дали са ви нужни отличителни униформи или предпазни аксесоари, ние ще ви доставим всичко необходимо, за да осигурите безопасни условия на труд на своите служители и изпълните всички законови изисквания.

Подходящи решения за различните професии и дейности

В много сфери на стопанския живот е задължително работниците, изпълняващи дадена дейност да носят работно облекло или вид отличителна униформа. Докато вторият тип дрехи цели да отличи служителите по ранг и професия (например лекари, полицаи, служители на БДЖ), то работните дрехи имат за цел защитят работника от евентуални наранявания при изпълнение на служебните му задължения.

Законовата уредба в нашата страна регламентира изискванията към облеклото за различните професии и видове дейности. На първо място то има за цел да защитава личното облекло на работника, тоест да бъде достатъчно здраво, за да не допусне разкъсване или изгаряне на личните дрехи, носени под служебните, както и да защитава тялото на служителя от нараняване.

Облеклата трябва да съответстват на условията на работа. Да бъдат леки, когато се работи при високи температури, например в кухни, производствени цехове и на открито през лятото. В случай на риск от нараняване, дрехата трябва да бъде подсилена на местата, където е най-вероятно работникът да се нарани. Работните обувки с метални бомбета са чудесен пример за защита от изгаряне, порязване от стъкло/метал и удар от тежки предмети.

Законът задължава работодателя да осигури работни облекла за своите служители. Нашата категория е създадена основно за удобство на собствениците и ръководителите на различните предприятия. В зависимост от числеността на персонала, осигуряването на униформи може да се окаже сериозен финансов разход, но в никакъв случай съображенията за икономия не бива да излагат работника на какъвто и да е риск.

Дрехите за дадена професия обикновено се поръчват в широк диапазон от размери. Важно изискване към работодателите е облеклата да бъдат съобразени с индивидуалните физически данни на всички служители. Неудобното облекло може да компрометира изпълнението на някои операции и дори да изложи на риск отделни членове на персонала, затова трябва да е и функционално.

Униформите следва да бъдат изработени от здрави и напълно безопасни материали. Материалът трябва да бъде съобразен с дейностите, характерни за дадена професия. Например, когато се работи в потенциално експлозивна обстановка, е недопустимо дрехите да бъдат изработени от материали, създаващи електростатични заряди. Синтетичните материи от типа найлон не са подходящи за места, където има риск от изгаряне.

Изборът на работни облекла следва да се базира не само на факторите на работния процес, но и на тези на работната среда. Желателно е да се вземат предвид използваните суровини и материали за производството, за да се подберат правилно материите, в случай че дрехите ще се шият по поръчка.

В никакъв случай не одобряваме стремежът да се намери максимално евтино работно облекло, което не отговаря на изискванията за безопасност и функционалност. Животът и здравето на персонала е редно да бъде водещ мотив при избора на служебни дрехи, а не да се цели единствено фиктивно спазване на изискването за носене на професионални униформи.

Нашият магазин подбира много внимателно работните облекла и аксесоари, които да предложи на своите клиенти. Препоръчваме и вие да следвате същата политика.

Виж още