ᐉ Самозалепващи PVC панели плоскости пвц плочки за под W92 на топ цена - Онтайм

Самозалепващи PVC панели за под W92

Гласове: 0 Рейтинг: 1.0
 • Код на продукта: ta068
  Наличност: В наличност

 • В наличност Цена: 3.00лв.
Кол-во: +
-


 • Цената е за една плоскот с размер: 91,4 х 15,2см
 • Самозалепващ PVC панел - тип подови дъски
 • Здрави и нехлъзгащи
 • Размер на панела: 914.4*152.4*1.2mm
 • Дебелина на панела: 1.2мм
 • Тип ламинат
 • Водоустойчивост
 • ​Възможност за използване във всякакви помещения( всекидневни, холове, коридори, кухни и т.н.)
 • Бърз и лесен монтаж без нужда от майстор
 • Устойчиви на плесени и алергени
 • Лесни за поддържане
 • Могат да се положат върху всякакви равни и твърди повърхности!

Технологичният напредък ни позволява напълно да заменим традиционните подови настилки със самозалепващи пвц плоскости. Това е едно сравнително ново решение, което има редица предимства и почти никакви недостатъци. Панелът W92 е страхотна имитация на подова дъска – перфектното декоративно решение за всяко жилищно помещение.

Защо самозалепващите панели са по-добър вариант от ламината?

Съвременните винилови подови настилки са леки, гъвкави и лесни за инсталиране. По-голямата част от тях са разработени така, че да могат да бъдат положени самостоятелно от собствениците, тоест – да послужат за извършване на бърз и евтин ремонт. Именно такова решение предлагат и нашите самозалепващи панели за под.

За да бъдат приложими както в сухи, така и в мокри помещения като бани и кухни, панелите са снабдени със специално ламинирано покритие, с каквото стандартният ламинат не разполага. Това означава, че панелът, който ние ви предлагаме, е по-удачно решение за зони с висока влажност и дори наличие на вода.

Ламинатът има различна структура и метод на инсталиране. Заключващата система, чрез която се свързват плочите, допуска проникването на вода под облицовката, а това ще доведе до нейното разрушаване. За разлика от нашия самозалепващ pvc панел, ламинатът не е изцяло водоустойчив продукт. Той подлежи на гниене при продължителен контакт с влага. Всъщност, деформацията на ламината настъпва след кратък период от време.

ПВЦ панелите – максимален комфорт и дълготрайност

За да изберете правилно подовото покритие за вашите нужди, трябва да се научите да различавате водоустойчивия ламинат от влагоустойчивия.Основната разлика между двата материала е в тяхната основа.Първият вариант е създаден от съвременни композитни суровини - PVC.

Пластмасовата плоча не абсорбира влагата, така че подът не набъбва дори при директен и продължителен контакт с вода. Високите експлоатационни характеристики на виниловите панели за под, както и хидроизолационните им свойства, се дължат на специалното полимерно покритие.

Този тип повърхност има подходящи характеристики благодарение на своята структура, базирана на полимерен слой. Самата структура на панела осигурява отлична звуко и термоизолация. Специалната текстурирана повърхност на панела прави пода безопасен дори когато е мокър. Рискът от подхлъзване е значително намален.

Ползите от използването на самозалепващи pvc панели за под са многобройни. Сред тях можем да посочим:

 • Абсолютна водоустойчивост;
 • Устойчивост на механични натоварвания и удари;
 • Минимална абразия;
 • Висока якост;
 • Водоустойчивост на връзките;
 • Добра температурна поносимост;
 • Невероятна лекота на поставяне – не са нужни лепила;
 • Дълготрайност;
 • Идеално съотношение между качество и цена.

Струва си да разгледаме факторите, отговорни за дългия експлоатационен живот на такова покритие. Качествените самозалепващи пвц плочки за под имат подсилен повърхностен слой, който защитава декоративния филм отдолу. По този начин цветът и рисунъка на панела няма да изгубят привлекателния си облик под въздействие на слънчевите лъчи, почистващи препарати и други механични въздействия.

Двупластовият износоустойчив филм има задачата да съхрани свойствата на подовата настилка, дори ако най-горният пласт покаже признаци на износване. Начинът на полагане на плоскостите (чрез залепване) ви позволява лесно и бързо да подмените повредени детайли. Ламинатната клик система се разглобява по-трудно, когато повредата е в центъра на помещението.

Как да изберем най-доброто подово покритие?

Подът е най-натоварената част от едно помещение. Върху него пада тежестта на тежката мебелировка, по него се движим ежедневно, а в допълнение той трябва да издържа и на капризите на околната среда. Влажността в затворените пространства и температурните промени създават сложен микроклимат, на който подовото покритие трябва да устои.

Ето защо е важно изборът на подовата настилка да бъде направен внимателно и отговорно. Важен фактор е и бюджетът – поради липсата на пари много хора правят компромис с качеството и визията на подовото покритие. Ние ви предлагаме един отличен вариант – висококачествени самозалепващи плочки за под, чиято цена е повече от достъпна.

Изборът на покритието трябва да бъде съобразен с предназначението на стаята и климатичните условия в нея. За спалнята можете да изберете мек евтин мокет, но за кухня, хол, коридор, е по-разумно да изберете настилка, която е както приятна за окото, така и комфортна и устойчива на ежедневно използване.

В това отношение виниловите самозалепващи плоскости за под са най-доброто решение. Многослойната им структура включва различни материали, които повишават якостните характеристики на целия продукт. Подовете от поливинилхлорид издържат на намокряне и се почистват изключително лесно. Те са температурно неутрални, така че можете да стъпвате боси, без да усещате неприятния хлад, характерен за керамичните облицовки.

Спестете си скъпите и мръсни ремонти

Ремонтът на дома е блян за много от собствениците на жилища, но същевременно самата идея за крупни ремонтни работи хвърля болшинството от тях в паника. Какво може да се направи с грозните и захабени плочки или с износеното дюшеме? Всъщност има какво: върху тях могат да се налепят пвц плоскости за под.

Виниловите панели са истинска благодат, заради самозалепващата им основа. За да покриете подовите настилки в цялото жилище не са нужни майстори, нито пък солиден бюджет. Всеки може да постави такова покритие върху налични подови облицовки – теракота, ламинат или обикновен дървен паркет.

Желателно е монтажът на самозалепващ пвц панел да се извърши върху гладка и равна основа. Поради тази причина този материал е по-удачно да се използва във вече обитаеми помещения. В новопостроените жилища, където подът е на ниво замазка, лепилната основа на плочите няма да успее да се свърже здраво с циментовата основа и много скоро подът ще се отлепи.

По-лесен за работа от всеки друг материал е подът от винил. За полагането му не са нужни специални умения, а още по-малко специфични инструменти. Необходими са единствено ролетка за измерване, молив за очертаване на разкроя и монтажен нож за изрязване на излишъка. Работата с пвц плочки за под е супер лека и чиста. Можете спокойно да подредите стаята и да я използвате след инсталацията на пода.

Лепенето на самозалепващи плочки за под все пак трябва да следва някаква декоративна схема. Обикновено панелите се подреждат във вид на тухлена стена, когато се гледат от хоризонтална им страна. Това може да наложи изрязване на плоскостите в еднакъв размер. Рязането се прави от лицевата страна, без да се сваля защитната хартия от гърба.

Peel and stick (обели и залепи) – с това наименование са познати самозалепващите pvc плоскости за под в САЩ и много европейски държави. Името казва достатъчно относно начина на монтиране. Просто махате предпазния лист и залепвате панела върху гладка, суха и чиста основа. Подготовката е изключително важна за постигане на отличен резултат.

Важни моменти при покупката

Вероятно вече сте се убедили, че нашите водоустойчиви плоскости за под са най-доброто покритие за подовете в дома ви. Сега остава само да изберете цвета и декора на изделието, който ще определи цветовата схема и стила на съответното помещение. Тук ви предлагаме плоскост в цвят сива дървесина в светъл нюанс.

Цената, която сме обявили в страницата на продукта е за 1 брой панел с размери 914.4 х 152.4мм. Значителната големина на ламинатната дъска ускорява и улеснява значително монтажа. Важно е да изчислите правилно какво количество самозалепващи pvc плочки ще ви бъде нужно за съответното жилищно пространство.

Препоръчваме да закупите 1-2 квадрата допълнително от това покритие, защото при изрязване се губи значителна част от материала. Ако стаята, в която ще инсталирате настилката, няма чупки и други архитектурни елементи, разходът на материал ще бъде по-малък. Желателно е полученото количество панели да престои в помещението поне 24 часа за адаптация преди инсталацията.

За да си гарантирате дълготраен и приятен за използване под е задължително да залепите нашите самозалепващи пвц плочки върху идеално чиста и суха основа. Подът трябва да се обезмасли, ако на повърхността има следи от омазняване. Имайте предвид, че мазнината понижава драстично адхезивните свойства на лепилния филм.

Сходни артикули (12)
Направи лесна поръчка

Самозалепващи PVC панели за под W92

Доставка с

Цена 3.00лв.

С натискането на бутона "Поръчай" декларирате, че сте съгласни с нашите Общи Условия и Политика за защита на личните данни.