0
0
.00
BGN

Самозалепващи PVC плочки S22

Модел: ta071

Наличност: В наличност

 


4
00
лв.
3
50
лв.

Въпроси и поръчки:

Направи лесна поръчка

Самозалепващи PVC плочки S22 - 1 бр. Общо: 3.5лв.

  • Цената е за 1бр
  • Самозалепващи винилови плочки
  • Размер на плочките: 45.72 х 45.72см
  • Дебелина на плоскостите: 1.2мм
  • Подходящи за кухни, холове, коридори и др.
  • Могат да се поставят върху всякакви равни и твърди повърхности!

С покупката на нужния брой самозалепващи плочки за баня на основата на винил, можете лесно и бързо да направите така дълго отлагания ремонт. Това е един от най-евтините и чисти варианти, не само заради ниската цена на покритието, но и защото за неговото полагане не ви е нужен професионалист. Плочката S22 е стилно класическо решение, имитация на бял мрамор, което ще внесе нотка лукс в банята, кухнята и коридора.

Особености на материала

Плочите, познати в англоезичния свят с наименованието „Peel and Stick”, са нов тип подово покритие, чиято популярност не спира да расте. Винилът, използван за тяхното производство, не е ново решение за облицоване на подови повърхности, но методите на инсталиране са иновативни и те имат доста общо с усъвършенстваната структура на настилката.

Характерна за този вид подова облицовка е нейната многослойна структура. Всеки слой изпълнява конкретна функция, затова си заслужава да ги разгледаме поотделно. Виниловите самозалепващи плочки се състоят от следните слоеве:

Горен слой: това е износващият се слой или горно покритие. Той е напълно прозрачен и има за цел да предпази плочката от драскотини, петна и износване. Износващият слой обикновено е направен от уретан или подобен вид еластичен материал. Този слой играе решаваща роля за поддържане издръжливостта на подовата настилка и удължаване на нейния живот.

Декоративен слой: Този слой има задачата да придаде на покритието желания декоративен облик, включвайки шарки, цветове и текстури, които наподобяват различни материали - дърво, камък, мрамор или керамични плочки. Декоративният слой обикновено се отпечатва с висококачествени мастила и може да бъде проектиран да имитира естествени материали със забележителна точност. Този пласт е отговорен за естетическата стойност на плочката и допринася за цялостната визуална привлекателност на настилката.

Основен слой – ядро: Това е слоят, който осигурява структурна стабилност и сила на плочката. Сърцевината обикновено се състои от композитен материал или фиброплоскост с висока плътност (HDF). HDF е направен от дървесни влакна, свързани заедно с помощта на смола под високо налягане и температура. Този слой добавя твърдост към структурата на нашите самозалепващи плочки за кухня, като ги прави устойчиви на огъване, изкривяване или напукване.

Адхезивен слой: За лесното инсталиране на плочите, както и за безпроблемен демонтаж, производителите добавят адхезивен слой. Той се състои от чувствително на натиск лепило, което е предварително нанесено върху гърба на плочката. Лепилото е защитено от хартиена подложка, която се отстранява по време на монтажа, за да се разкрие лепкавата повърхност. Адхезивният слой гарантира, че плочката прилепва здраво към основата, без да са необходими допълнителни лепила.

Виниловите самозалепващи плочки за баня са с ниски цени и имат дълъг експлоатационен живот. В структурата им има един много важен поддържащ слой, който формира тяхната основа. Осигурява стабилност и действа като бариера срещу влага, предотвратявайки проникването на вода или влага през подовата настилка.

Основният слой обикновено се състои от винил - гъвкав материал, който позволява на плочката да съответства на контурите на основата. Той също така помага да се подобри устойчивостта на плочката срещу вдлъбнатини и добавя още един слой изолация. Именно този важен компонент дава популярното наименование на настилката.

Структурни особености

Като цяло, многослойната структура на виниловите самозалепващи се плочки е проектирана да предложи комбинация от издръжливост, естетика и лесен монтаж. Износващият слой предпазва повърхността на плочката, декоративният осигурява визуално привлекателен дизайн, а основният добавя здравина и стабилност. Адхезивната основа позволява лесен монтаж, докато поддържащият винилов компонент предлага устойчивост на влага и изолация.

Важно е да се отбележи, че специфичните материали и съставът на отделните слоеве могат да варират при различните производители и продуктови линии. Общите принципи и функционалност на слоевете обаче остават последователни.

Когато избирате винилови лепящи плочки за баня, важно е да вземете предвид фактори като дебелината на износващия/горен слой, качеството на лепилото и цялостната конструкция на плочките, за да сте сигурни, че избирате продукт, който отговаря на вашите специфични нужди и изисквания.

В кои помещения могат да се използват?

Виниловите подови настилки със самозалепваща основа са перфектна разработка, която крие в себе си множество предимства. Плочките са сравнително лесни за поставяне и могат да бъдат чудесно решение за различни помещения във вашия дом. Струва си да разгледаме различните стаи, където е удачно да ги използвате, като ще отбележим техните предимства и някои важни съображения.

Помещенията, в които бихте могли да залепите нашите самозалепващи pvc плочки са следните:

Кухня

Кухнята е зона с голям трафик, в която често наблюдаваме разливи и петна от различни хранителни продукти. Виниловите плочи са отличен избор за това помещение поради тяхната издръжливост, водоустойчивост и лесна поддръжка. Те могат да издържат на изискванията на натоварената кухненска среда, като същевременно осигуряват привлекателно и функционално решение за подови настилки.

Кухнята е пространството, което най-често се нуждае от ремонт, а ремонтите обикновено изискват един доста сериозен бюджет, както и огромно търпение. Ако искате да обновите пода на вашата кухня бързо и с малко пари, изберете нашите самозалепващи плочки за под на супер изгодна цена.

Баня

Наименованието на този продукт не случайно е самозалепващи винилови плочки за баня. Банята е помещение с висока влажност, в което много малко материали са подходящи за облицоване на пода и стените. Плочките от винил са особено подходящи за бани поради тяхната устойчивост на вода и висока влажност.

Това достъпно и лесно за полагане покритие може да се справи със случайните пръски и разливи, които се случват в баните, без да се деформира или повреди. Освен това гладката повърхност прави почистването лесно, предлагайки чудесна опция за хигиенична подова настилка.

Подобно на баните, мокрите помещения (перални помещения) също са влажна среда, в която подът и стените трябва да бъдат облицовани с водоустойчиво покритие. Нашите луксозни самозалепващи се плочки за баня, имитация на мрамор, са перфектна идея за създаване на приятен и светъл интериор.

Антре и коридор

Предверието на едно жилище е свързано с постоянно замърсяване, защото там стъпваме с мокрите си и понякога кални обувки. Тези зони са обект на интензивен пешеходен трафик, мръсотия и потенциална влага от мокри обувки и чадъри.Виниловите покрития осигуряват идеално решение за подова настилка, тъй като са лесни за почистване и поддръжка.

Освен това тяхната устойчивост на влага гарантира, че подът на антрето ще остане незасегнат от неблагоприятните външни условия. Преходните зони в домовете ни са най-често неглижирани по отношение на ремонтите. Вече можете да реновирате коридорите и предверието на своето жилище, без да викате майстори и да почиствате купища строителен отпадък след тях.

Приземни помещения и мазета

Мазетата могат да бъдат предизвикателство, що се касае до облицовката на пода и стените поради тяхната податливост на влага и висока влажност. С нужното количество самозалепващи пвц плочки за под можете да внесете шик и красота, като се справите успешно и с постоянната влага. Тези покрития предлагат рентабилно и привлекателно решение за подова настилка, което може да превърне вашето мазе във функционално и привлекателно пространство.

Много собственици обособяват в мазето свое работно пространство, изолирайки се от разсейващите шумове на членовете на своето семейство. Плочките, които ви предлагаме, са евтин и бърз начин да създадете уютен и приятен хоум офис. Те предлагат удобна и тиха повърхност, понижавайки нивата на шум. Процесът на инсталиране е лесен, което ви позволява бързо да създадете професионално изглеждащо работно пространство.

Защо да поръчате плочките S22 още сега?

Предимствата на виниловите подови покрития са много повече отколкото техните недостатъци. На първо място цената им е в пъти по-ниска спрямо всички останали облицовъчни материали. Това означава, че можете да освежите визията на всяко жилищно пространство, без да харчите всичките си спестявания или да теглите кредит.

Тази серия стилни пвц плочки за баня имитират мрамор, като сходството със скъпия камък е повече от отлично. Не само визуално, но и като текстура това покритие се доближава до истинския материал. Мраморният под е ключът към луксозната обстановка, но не всеки може да си го позволи. Покритието, което ние ви предлагаме, е по джоба на всеки редови купувач.

Виниловият самозалепващ се под е перфектното решение за наематели. Ако живеете в квартира, чийто интериор не се вписва в представите ви за естетика, можете да промените нейната визия, без да го съгласувате с наемодателя си. При напускане на жилището можете да отлепите плочките и да ги вземете със себе си. По този начин не губите вложените пари.

Плочките, предлагани в нашия онлайн магазин, ви дават възможност да направите бърз, евтин и преди всичко изключително чист ремонт. Единственият отпадък, който ще трябва да изхвърлите след края на операцията, е защитната хартия, която сте премахнали от гърба на всяка плочка и евентуално някои изрезки от материала.

Със самозалепващи плочки за под можете да покриете стари и неугледни облицовки, в това число – паркети, теракота, мозайка или дюшеме. За да гарантирате здравата връзка между пода и новото покритие, е необходимо да почистите много добре основата. В кухните, където има наслоявания от мазнини, може да се наложи да използвате обезмаслител.

Не на последно място е важно да изтъкнем високата хигиена, която ще постигнете, използвайки лепящи плочки за под от винил. Материалът не представлява благоприятна среда за развитието на микроби и патогени. Спорите на плесените не могат да се развиват в структурата на плочката, така че банята е перфектното място, което можете да реновирате с тях.

Посочената цена е за 1 брой гъвкава ПВЦ плочка с размери 45.72 х 45.72см. Необходимо е да направите точни измервания на помещението, за да изчислите какво количество от облицовката ще ви е нужно за вашия освежителен ремонт.

Прочетете повече

Наложен платеж

Преглед и тест

Гаранция

14 дни връщане

Подобни продукти