0
0
.00
BGN

Бъркачка за кайма, месо и тесто, електрическа

Опции

Модел: sz0368

Наличност: В наличност

 


800
00
лв.

Въпроси и поръчки:

Направи лесна поръчка

Бъркачка за кайма, месо и тесто, електрическа - 1 бр. Общо: 800лв.

Бъркачка - шнекова за месо и тесто

  • Три варианта на бъркачки / тестомесачки
  • Материал: Неръждаема стомана
  • Мощност: 2200W
  • Вместимост: 5кг/ 15кг/ 25кг

Покупката на висококачествена електрическа бъркалка за кайма е важна стъпка за всяко производствено предприятие. Предлагаме ви една отлична машина, която ще бъде с подходящ за нуждите ви капацитет на работа. Моделът е представен в три варианта, от които да избирате: 5; 15 и 25кг. Моделът е от клас професионален, произведен съобразно всички изисквания за качество и действащите санитарни норми.

Каква е ролята на бъркалката в месопреработвателната индустрия?

В хранително-вкусовата и месопреработвателните индустрии често се изисква каймата да се смеси до хомогенна маса, заедно с нужните допълнителни съставки. Механизирането на този процес е единственият начин това да се случи бързо и без особени усилия. Когато говорим за огромно количество месни заготовки, единственото решение е индустриалният миксер.

В зависимост от обемите, използвани от дадено предприятие, месобъркачките могат да бъдат от различен тип и с различен дизайн – ръчни или електрически, с настолен или подов дизайн, с монофазно(220 V) или трифазно (380 V) мрежово свързване. Професионалната бъркачка за кайма ви позволява да смесвате и други вискозни продукти, например тесто.

Смесването на смлени меса и животински субпродукти до еднородна маса е основна операция в цеховете за производство на колбаси. В процес на нейното изпълнение, към месния микс се добавят чрез непрекъснато бъркане овкусители, подобрители и в някои случаи оцветители и консерванти. Колкото по-качествено се изпълни операцията, толкова по-добър е крайният продукт.

Дизайн и принцип на работа

Професионалните бъркачки имат различен капацитет и начин на използване, но като цяло дизайнът им е сходен. Конструкцията им се състои от: двигател, резервоар за смесване, смесителни ролки, контролен панел и капак за резервоара. Почти задължително е наличието на стойка, която държи резервоара във висящо положение. Това дава възможност за обръщането му, което улеснява разтоварването на готовата продукция.

Процесът на товарене и разтоварване на каймата е механизиран. Сместа се забърква с помощта на шнекове, а самото корито се затваря с решетъчен капак. За да се гарантира безопасността при използване на електрическа бъркалка за кайма, е осигурена блокировка на смесващите шнекове при отваряне на капака и при отстраняване на предпазителите на разтоварващите люкове.

Такава машина, включително моделът с най-големия обем, може да се управлява от един оператор. Обхватът на приложение на бъркачката е доста широк – от производствени предприятия, до столове и заведения за хранене. Ползите от придобиването на качествен уред за смесване на месни и тестени заготовки включват:

  • Ускоряване на процеса при работа с големи количества;
  • Минимизиране на разходите за труд;
  • Висококачествено смесване до хомогенно състояние.

Смесването на компонентите е ключов етап, по време на който суровините се разбъркват, за да се разпределят равномерно съставките и да се получи хомогенна маса с необходимата консистенция и вискозитет. Първата задача в процеса на смесване е да се създаде голямо количество продукти с идентично качество.

Корпус и детайли от неръждаема стомана

Нашата професионална бъркалка за месо е изработена изцяло от неръждаема стомана. Материалът съответства на санитарно-хигиенните норми, тъй като в състава му не присъстват токсични и други вещества, които биха могли да застрашат здравето на консуматора или да понижат качеството на крайния продукт.

Качествената машина за месене на кайма има корпус, който не допуска образуването на ръжда, както и работни детайли със същите свойства. Материалът е устойчив както на намокряне, така и на окисление под въздействието на контакт с различни видове меса и други съставки. Стоманеното корито и шнекове подлежат на измиване и дезинфекция, съобразно указанията на санитарните органи.

Можете да използвате машината и в качеството на мощна бъркалка за тесто. Работата се осъществява с помощта на мощен електромотор, чийто работен капацитет е 2200W. Всички модели бъркачки, независимо от обема им, са пригодени за стандартна монофазна инсталация. За използването им не е нужно да се правят промени в електрическото захранване на обекта, където ще бъдат интегрирани.

Прочетете повече

Наложен платеж

Преглед и тест

Гаранция

14 дни връщане

Подобни продукти