0
0
.00
BGN

Пълначка за месо масивна хоризонтална Vanessa 4 kg

Модел: sv367

Наличност: В наличност

 


110
00
лв.
98
00
лв.

Въпроси и поръчки:

Направи лесна поръчка

Пълначка за месо масивна хоризонтална Vanessa 4 kg - 1 бр. Общо: 98лв.

Пълначката за месо Vanessa е практична и удобна за приготвянето на всякакъв вид колбаси, суджуци и наденички. Изработена е от висококачествен неръждаем материал и е с капацитет 4 кг. Сглобява се и се разглобява лесно, което я прави лесна за употреба. Дървената дръжка осигурява стабилност и лекота, както при въртенето така и при пълненето.

Цилиндричната форма и силиконовият печат на пълначката за колбаси позволяват по-удобното и бързо почистване. За да бъде стабилна по време на употребата, пълначката се захваща за маса, плот или друг вид повърхност посредством G-образни скоби. Това позволява максимално здраво захващане.

Скобите се регулират според дебелината на повърхността. В зависимост от вида на желаните колбаси, може да се използват четири вида накрайници – 17 мм, 21 мм, 25 мм, 29 мм. С пълначката се работи много бързо и удобно, благодарение на капацитета си от 4 кг. Това е практичен и удобен уред, в помощ на домакинствата, в които домашно приготвената храна е символ на здраве и наслада за трапезата.

Ползи и предимства:

  • Гарантирано качество
  • Лесна за употреба
  • Лесна за почистване

Характеристики:

  • Силиконов печат
  • G-образни скоби за здраво и сигурно захващане
  • 4 различни фунии: 17 мм, 21 мм, 25 мм, 29 мм
  • Капацитет: до 4 кг

Хоризонталната пълначка за месо Vanessa може да ви бъде верен помощник в кухнята. С нейна помощ ще приготвяте любимите си наденички и суджуци по стара семейна рецепта. Когато говорим за вкусна храна, без изкуствени подобрители, всяка инвестиция е оправдана, а ние ви предлагаме уред с много изгодна цена.

Функционален и удобен дизайн

Ръчната пълначка за суджук Vanessa е с капацитет на цилиндъра 4 кг, което я прави перфектно решение за домашна употреба. Нейният функционален дизайн включва няколко важни елемента:

  • Здрава основа, която се фиксира стабилно към всеки работен плот;
  • Ергономична дървена ръкохватка;
  • 4 фунии с различен диаметър за приготвяне на различни месни деликатеси.

Всяка фуния има специални вдлъбнатини, които помагат за здравото фиксиране на колбасарските обвивки, предпазвайки ги от изплъзване по време на пълнене. По този начин колбасите биват плътно и равномерно запълнени без въздушни междини. Накрайниците са с диаметър от 17 мм, 21 мм, 25 мм, 29 мм, позволяващи ви да пълните от тънки карначета до дебели суджуци.

Какво трябва да знаете за месопълначките преди да закупите такъв уред?

Домашно приготвените колбаси нямат аналог на масовия пазар. Когато приготвяте сами любимите си деликатеси, вие знаете какво се съдържа в тях, избирате качествено месо и го овкусявате по начина, по който го обичате. Създаването на такъв вид хранителни продукти изисква наличието на месопълначка, каквато има в почти всеки български дом.

Ако досега никога не сте се впускали в такова кулинарно приключение, но планирате да започнете, изборът на пълначка за суджуци е ключов момент. Трябва да вземете решение за различни особености на дизайна – посока на цилиндъра, метод на задвижване, капацитет на запълване, материал и начин на закрепване върху работния плот.

Като дизайн, пълначките биват хоризонтални и вертикални. Вертикалните уреди като цяло принадлежат към професионалния клас и се отличават с по-голям капацитет на контейнера. Хоризонталните машинки от друга страна се срещат както при домашните уреди, така и при професионалното оборудване.

Според метода на задвижване на механизма, пълначната машина може да бъде механична, електрическа или вакуумна. Електрическите модели имат по-голяма производителност, поради което се използват основно в специализирани колбасарски цехове. Ръчно-задвижваната хоризонтална пълначка за месо е тиха, компактна и евтина – идеално решение за дома.

С какво хоризонталните пълначки са по-добри от вертикалните?

Хоризонталните месопълначки са един от двата вида уреди, използвани за напълване на естествени или изкуствени обвивки с мляно или кълцано месо. Всеки тип има своите предимства и съображения, а изборът между хоризонтален и вертикален модел зависи от конкретните нужди и личните предпочитания.

Хоризонталният уред оперира посредством хоризонтално позициониран цилиндър – това е контейнерът, в който се поставя месната заготовка. Машината използва бутало за преместване на пълнежа от цилиндъра в колбасарската обвивка. Има няколко причини, поради които купувачите предпочитат хоризонталните пълначки за месо пред техните вертикални аналози.

Едно от основните предимства на хоризонталната ръчна пълначка за суджук е улесняващият работата дизайн. Зареждането на готовата смес в хоризонталния контейнер често е по-удобно и изисква по-малко физически усилия от повдигането и маневрирането на месото във вертикален цилиндър. Това може да бъде особено полезно в домашни условия, където ефективността и лекотата на използване са от решаващо значение.

Тъй като хоризонталният дизайн е по-често застъпен в домашните машини, обемът на контейнера е по-малък. При приготвяне на деликатеси за лична употреба обикновено се работи с по-малко количество продукт, така че по-малкият капацитет на машинката и нуждата от чести презареждания не представлява проблем.

Освен това хоризонталната машина за пълнене на суджук предлага по-добър контрол върху процеса на пълнене. Операторът може да има по-ясна представа за целия процес, което позволява по-прецизен контрол върху скоростта и консистенцията на запълване на колбасите. Това ниво на контрол е особено важно при производството на различни видове деликатеси или когато се цели постигане на специфични характеристики на продукта.

Друго забележително предимство е лекотата на почистване и поддръжка на хоризонталните машинки. Дизайнът обикновено залага на по-прост метод на разглобяване и почистване, което улеснява домакините в поддържане на добра хигиена. Чистата пълначка за луканки също така запазва по-дълго добрите си технически свойства.

Доколко важен е материалът на домашните пълначки?

Качеството на една пълначка за месо зависи в голяма степен от използваните за изработката ѝ материали. Материалът играе решаваща роля при определянето на нейната производителност, издръжливост и доколко машинката ще бъде полезна на съответното домакинство. Пълначките за бита днес се изработват от различни материали, включително пластмаса и тънък алуминий.

Сред различните възможни материали неръждаемата стомана се откроява като популярен и предпочитан избор за изработка на месопълначки по много причини. Нейните предимства се простират отвъд обикновената естетика, обхващайки хигиена, издръжливост и лесна поддръжка. Неръждаемата стомана се използва за производство на професионално оборудване, следователно тя е добра суровина и за битови уреди.

С какво стоманата превъзхожда другите материали?

Ръчната машинка за пълнене на суджук Ванеса е образец за качество и производителност в голяма степен заради здравия си корпус. За нейната изработка е използвана неръждаема стомана от клас, сертифициран за употреба в хранителната промишленост. Това означава, че в състава на сплавта не присъстват тежки метали и токсични вещества.

Неръждаемата стомана е известна със своята устойчивост на корозия. Дори в много влажна среда, тя няма да се покрие с ръжда, което я прави идеален материал за производство на пълначни машини – битови и професионални. Пълната влагоустойчивост е особено важна в кухненска среда, където оборудването влиза в редовен контакт с вода, киселини и различни хранителни вещества.

За разлика от други материали, които могат да се разграждат с времето, неръждаемата стомана запазва структурната си цялост, гарантирайки дълготрайност и надеждност на металните уреди. Стоманените листи с антикорозионно покритие могат да се почистват с всички конвенционални и промишлени препарати, без да се губят основните им свойства.

Едно от основните предимства на неръждаемата стомана като материал за изработка на машина за пълнене на наденициса нейните хигиенни свойства.Неръждаемата стомана има непореста структура. Тя няма микроскопични пукнатини или отвори, където могат да се натрупат бактерии, плесени или други замърсители.

Тази присъща устойчивост на бактериален растеж прави неръждаемата стомана отличен избор за всяко оборудване, използвано за приготвяне на храна. Материалът не само гарантира безопасността на обработваната храна, но също така опростява процеса на почистване, тъй като повърхностите от неръждаема стомана са лесни за дезинфекция и поддръжка.

Издръжливостта е друг ключов фактор, който прави неръждаемата стомана предпочитан материал за домашна машина за суджук. Здравината и устойчивостта на метала го правят много устойчив на износване, което гарантира, че оборудването ще остане в оптимално състояние за продължителен период от време.

Тази издръжливост се превръща в решаващ фактор за потребителите, тъй като те могат да инвестират в първокласен уред от неръждаема стомана с пълна увереност, знаейки, че той ще издържи на тежките условия при редовна употреба. Веднъж закупена, машинката ще служи правилно в продължение на години, без да се нуждае от поправки или смяна на детайли.

Пълна безопасност за домашните деликатеси

Пълначката от неръждаема стомана има едно много важно предимство и то касае нейната нереактивност при контакт с храна. За разлика от някои метали, които могат да се окислят и придадат нежелани аромати или химикали на обработваната храна, неръждаемата стомана остава инертна. Това гарантира, че месото запазва естествения си вкус и качество без никакво смесване с материала на пълначката.

Лесната поддръжка е практическо предимство, което подобрява цялостното потребителско изживяване при използване на стоманени пълначки за суджук. Почистването на повърхности от неръждаема стомана е лесен процес, изискващ само почистващ препарат и топла вода. Непорестата структура на стоманата предотвратява залепването на частици храна, а гладката й повърхност позволява лесно избърсване и дезинфекция.

Тази простота на поддръжката не само спестява време на ползвателите, но също така допринася за дълготрайния чист вид на вашата пълначка за наденици. Можете да я измивате на висока температура в съдомиялна машина, като преди това разглобите по надлежния ред всички подвижни детайли. Накрайниците също могат да се мият в машина.

Компактните размери на хоризонталната машина за пълнене на луканки ви улесняват при нейното използване и съхранение. Можете да работите с пълначката върху кухненската маса или друга удобна повърхност. Изцяло механичната работа ви позволява да я използвате дори на открито, а при съхранение, не се налага да се борите с оплитащите се кабели.

Прочетете повече

Наложен платеж

Преглед и тест

Гаранция

14 дни връщане

Подобни продукти