0
0
.00
BGN

Пълначка за суджуци 2.5 кг капацитет

Модел: sv404

Наличност: РАЗПРОДАДЕНО

 


Колбасите и месните деликатеси са неотменима част от традиционната българска кухня. Ако и вие сте техни любители, и искате да си ги приготвите сами, вижте това предложение.

Неръждаем материал и различни накрайници за всякаква продукция

Уред за пълнене на наденички е произведен от висококачествена алуминиева сплав, която е устойчива и лесна за почистване. Моделът разполага с резервоар за 2.5 кг смляно месо, което предварително е овкусено според вашите предпочитания. Нямате никакви ограничения, нужно е само вашето въображение и качествени продукти. Подгответе се за идващата зима, зарадвайте близките и приятелите с вкусни месни деликатеси, създадени с много любов, осигурете си вкус и здраве всеки ден.

Моделът има изключително стабилна вакуумна основа, която прави работата лесна, бърза и дори приятна, а като допълнение и специален аксесоар за монтиране към ръба на масата. Ръчното задвижване решава проблема със захранването и може да ползвате тази пълначка за наденици навсякъде, където ви е удобно. В комплект получавате и 3 различни накрайника, които отговарят на всяка нужда – 15, 19 и 22мм диаметър. Компактните размери на уреда позволяват лесно и удобно съхранение до следващото ползване.

Ползи и предимства:

 • Устойчиви материали
 • Вакуумна основа за прикрепяне към плот
 • Голям контейнер
 • Механично задвижване
 • Лесно почистване

Характеристики:

 • Материал: хром никел
 • Размери: тяло – 29 см, накрайници – 15 см, широчина – 11.5 см
 • Обем на контейнера – 2.5 кг.
 • Фунии: 15/19/22мм

Ръчна пълначка за суджук е необходима във всяко домакинство, където домашно приготвените месни деликатеси, са част от бита и семейните традиции. Предлагаме ви малък вариант на машинката Vanessa с капацитет 2,5 кг. Здравата конструкция от хром-никелова сплав и наличието на три различни накрайника, ви позволяват да създавате разнообразие от домашни колбаси.

Приложение

Машинката за пълнене на колбаси е с малък капацитет, което я прави приложима основно в домашна среда. Моделът се предлага и в по-големи обеми, предназначени за професионална употреба в малки колбасарски цехове и ресторанти, които сервират собствена продукция деликатеси.

Пълначката с малък обем от 2,5кг е идеално домашно пособие, което не заема излишно място и може лесно да се транспортира, например до вилата и обратно. Ръчната пълначка за колбаси може да се използва през всеки сезон за направата на любими на семейството месни деликатеси. Наличието на няколко фунии с различен диаметър ви позволява да правите различни видове колбаси – наденички, суджуци, луканки и др.

Предимства на механичния дизайн

В каталога ни можете да откриете няколко модела електрически пълначки за месо, които имат своите безспорни предимства. Тук обаче ви предлагаме един изцяло механичен модел, който също има не малко достойнства. В никакъв случай не бива да разглеждате ръчните пълначки като по-малко ефективни и производителни.

Уредът с механично избутване на пълнежа е по-добър по следните показатели:

 • Независимост от електрическо захранване - може да се ползва дори на открито;
 • Безопасност – по-ниската скорост на работа предотвратява инциденти по време на работа;
 • По-лесно почистване под течаща вода. Няма електрически компоненти, които трябва да се защитават от влага;
 • Безшумна работа. Липсата на електромотор не позволява на машинката да генерира никакъв шум;
 • По-дълъг живот, поради липса на износване на мотора и други детайли;
 • По-ниска цена.

Механичната пълначка за луканки ви предлага свободата да работите на удобно място, без да се съобразявате с наличието на контакт или да използвате кабелен удължител. Освен това, с този ръчен уред икономисвате пари, тъй като не се налага да повишавате сметките си за електричество. По този начин вашите домашни деликатеси не се оскъпяват допълнително.

Безопасността винаги трябва да бъде водещ мотив при избора на домакински уреди. Ето защо изборът на механична машинка за пълнене може да се окаже правилното решение. Рискът от нараняване на ръцете е по-голям при електрическите модели, поради бързооборотната работа на буталото и по-малкия контрол върху процесите от страна на оператора.

Когато използвате механична пълначка за суджуци, ще откриете, че почистването ѝ след употреба е много по-лесно и удобно. Липсата на електрически компоненти ви позволява да разглобите изцяло пълначката и да я измиете качествено под течаща вода. Материалите на корпуса, както и приставките, са температуроустойчиви, така че можете да измиете уреда и в миялна машина, за да я поддържате в отлично състояние до следващото използване.

Шумът, генериран от електрическите пълначки, може да бъде проблем в домашна среда. В този случай е нужно да се съобразявате с часовете на използване, за да не създавате неудобство на семейство и съседи. С пълначката с механично задвижване нищо не ви ограничава, защото тя работи напълно безшумно. Можете да пълните любимите си суджуци рано сутрин и дори през нощта.

Колко дълго ще ви служи новата пълначка за наденици – това е въпрос с изключителна важност. Купувайки един толкова практичен уред, макар и с доста достъпна цена, вие едва ли сте склонни да се примирите с идеята, че ще трябва да го смените с нов след 2-3 години. В конкретния случай това няма да ви се наложи, защото липсата на електрически части забавя амортизацията на машината и ви спестява нуждата от смяна или ремонти.

Цената винаги е фактор, когато купуваме уреди за бита. Обикновено искаме да спестим пари, но в същото време държим на високото качество. Именно това е гарантирано, ако изберете пълначката с ръчна манивела. Цената на ръчните устройства е винаги по-ниска от тази на електрическите, което е напълно логично. Електромоторът неизбежно оскъпява домакинската техника.

Особености на конструкцията

Материалите, използвани при производството на ръчните пълначки за суджук от серията Vanessa, са с най-високо качество. Корпусът на уреда е изработен от специална стоманена сплав, в състава на която влизат никел и хром. Никелът и хромът не позволяват на металите да корозират, удължавайки многократно техния експлоатационен живот.

Неръждаемата стомана, от която са направени болшинството пълначки за луканки, е напълно безопасна и одобрена за използване в хранително вкусовата промишленост. Недопускайки образуването на ръжда, металът остава максимално годен за контакт с храна, както и за почистване с вода и конвенционални миещи препарати. В същото време тялото на пълначката, буталото и ръкохватката запазват своята здравина и устойчивост на механично въздействие.

Разглеждайки особеностите на конструкцията, не можем да не обърнем внимание и на методите на закрепване на ръчната пълначка за наденица към работния плот. Производителят е предвидил два метода на фиксиране: посредством вакуумна основа или чрез аксесоар за фиксиране към ръба на маса тип менгеме. Това ви дава достатъчно опции при позициониране на уреда, било върху плота в кухнята или върху работна маса.

Прочетете повече

Наложен платеж

Преглед и тест

Гаранция

14 дни връщане

Подобни продукти