0
0
.00
BGN

Водоустойчиво фолио плочки AT01, 3м x 60см, самозалепващо

Модел: sz986

Наличност: В наличност

 


19
00
лв.

Въпроси и поръчки:

Направи лесна поръчка

Водоустойчиво фолио плочки AT01, 3м x 60см, самозалепващо - 1 бр. Общо: 19лв.

  • Самозалепващ винилов тапет
  • Водоустойчив тапет за бани и кухни
  • Размер на ролката: 3 метра х 60см
  • Подходящ за сухи и мокри помещения

Ако не можете да си позволите да смените старите плочки в банята или кухнята, винаги можете да обновите интериора, използвайки водоустойчиво фолио за плочки. Виниловият тапет AT01 предлага модерен дизайн и много стилна разноцветна композиция. Може да се използва както в мокри, така и в сухи помещения, създавайки влагоустойчиво покритие в проблемни участъци. Фолиото се предлага на ролка с дължина 3 метра и ширина 60см.

Характеристики и свойства на фолиото за плочки

Самозалепващият винилов тапет е рентабилен и удобен вариант за актуализиране външния вид на стените в банята и кухнята. Тези водоустойчиви фолиа са проектирани да имитират външния вид на традиционните керамични, фаянсови или каменни плочки, предлагайки няколко важни предимства:

Лесен монтаж: Абсолютно всеки може да работи със самозалепващото фолио за плочки. Този материал е разработен специално за любителска употреба и проекти от типа „Направи си сам”. Не са ви нужни опит и специални инструменти, за да промените визията на стените в банята или кухненския гръб.

Разнообразие от стилове: Сред фолиата за баня и кухня можете да откриете същите дизайнерски концепции, каквито са застъпени при керамичните плочки. Полагайки такова покритие върху плочките, които са вече демоде, можете да актуализирате стила на конкретното помещение, без да харчите много пари и да правите сложни ремонти.

Икономия на средства: В сравнение с традиционното полагане на плочки, самозалепващите се винилови тапети са нискобюджетен вариант. Те елиминират разходите за наемане на професионалист и струват много по-малко като цена на квадратен метър от традиционните плочки.

Ниски изисквания относно поддръжка: Винилът е устойчив на замърсяване и плесени материал. Това го прави отлично решение за банята, където нуждата от добра хигиена е изключително висока. Същото е валидно и за кухненския гръб, който често бива опръскван при миене на съдове и приготвяне на храна. Почистването става с гъба и препарат, като не се препоръчва използване на абразивни средства.

Здравина и устойчивост: Не бива да възприемате нашето самозалепващо фолио за плочки като временно решение, докато съберете пари и сили за основен ремонт. Макар това да е най-често срещаният сценарий, обикновено се оказва, че фолиото остава върху стената по-дълго от предварително планирания срок. За разлика от плочките, фолиото е неподатливо на счупване, а при нужда, филмът в повредения участък може лесно да се подмени.

Наред с всичко казано до тук, трябва да изтъкнем факта, че фолиото е универсален вариант, който винаги можете да смените, когато ви омръзне. С него можете да покриете не само керамични облицовки, но и всяка гладка стена, която искате да декорирате или да защитите от влага и пръски вода. С остатъците от тапета можете да декорирате други елементи на интериора – мебели и плотове.

Подготовка на основата – ключов фактор за добър краен резултат

За да си гарантирате безпроблемна и дълготрайна инсталация на самозалепващото фолио за плочки за кухня, подготовката на основата е от огромно значение. Плочките трябва да бъдат почистени идеално, като се премахнат всички остатъци от мазнини и храна. Имайте предвид, че дори малки количества мазнина ще компрометират адхезивните свойства на виниловия филм и ще доведат до неговото отлепване след известен период от време.

Също така трябва да сте наясно, че фолиата от винил са доста тънки, което е плюс в повечето случаи, но понякога се оказва недостатък. Така например, под тънкия филм ще прозират всички грапавини и издатини по основата. Ако смятате да лепите тапета върху напукани плочки, желателно е предварително да нанесете запечатваща смес, която ще създаде гладка структура.

Важно е също да вземете предвид и съвместимостта на виниловото фолио за плочки за баня с някои повърхности. Този материал се нанася най-добре върху гладки и равни основи. Полагането му върху текстурирани и релефни повърхности може да се окаже неудачно решение. Залепването на тапета няма да бъде толкова здраво и дълготрайно.

Съображения за температура и влага

Въпреки че винилът е водоустойчив, прекомерната влага или екстремните температурни промени могат да повлияят на лепилото с течение на времето. Важно е да следвате указанията на производителя за монтаж и поддръжка. Реновираната с фолио за плочки кухня ще ви радва по-дълго, ако избягвате да го поставяте в близост до готварската печка или други уреди, излъчващи топлина.

Преди да закупите от нашето фолио за баня върху плочки е желателно да изчислите правилно площта на участъка, който планирате да ремонтирате. Това ще ви позволи да закупите точното количество, което ви трябва, без да се налага да прекъсвате инсталацията, до деня на доставката на допълнителни ролки. В този случай е по-добре да си осигурите резерв.

Прочетете повече

Наложен платеж

Преглед и тест

Гаранция

14 дни връщане

Подобни продукти

Самозалепващи PVC плочки S22

4
00
лв.
3
50
лв.
Самозалепващи PVC плочки S22

Винилов тапет синя мозайка C-2026-2, 10м х 45см, самозалепващ

23
00
лв.
Винилов тапет синя мозайка C-2026-2, 10м х 45см, самозалепващ