0
0
.00
BGN

Машина за вакуумиране Laica VT3120

Модел: ta106

Наличност: В наличност

 


419
00
лв.
369
00
лв.

Въпроси и поръчки:

Направи лесна поръчка

Машина за вакуумиране Laica VT3120 - 1 бр. Общо: 369лв.

 • Напълно автоматична вакуум машина.
 • Идеална за месо, риба, зеленчуци и плодове
 • Регулиране на вакуумирането със стоп бутон, идеално за чувствителни храни
 • Двойно запечатваща лента
 • Максимална дължина на вакуумиране: неограничена
 • Електонен температурен контрол за перфектно запечатване
 • За херметическо опаковане на храна, течности, козметика, лекарства, електроника и др.
 • До 8 пъти по-дълъг период на съхранение
 • Компактен дизайн, двойна заварка, регулиране на вакуума: с бутона за спиране регулирате вакуумната сила - идеален за чувствителни стоки, отделна функция за заваряване, електронно наблюдение на температурата
 • Ширина на ролката макс. 30 см
 • Възможност за вакуумиране на хранителни продукти за съхранение във фризер или нискотемпературно готвене
 • Перфектна за вакуумиране на чувствителни хранителни продукти
 • Машината за вакуумиране е снабдена с подвижна вакуум камера
 • Маркуч за вакумиране на кутии (опционално)
 • Вграден нож за рязане на торбичките
 • Двойна вакуум помпа
 • идеален за порция и дълго съхранение на храна или готвене à la sous vide.
 • Мощност 130 W 230 V, 50Hz.
 • Материал на корпуса: неръждаема стомана
 • Размери 37 x 14.4 x 7.4 cm
 • Тегло 3.23 кг.
 • Гаранционен срок: 24 месеца

Laica VT3120 е един от най-добрите ни уреди за опаковане на хранителни продукти с вакуумно запечатване. Компактните размери на машината не бива да ви заблуждават, защото това е професионален модел с напълно автоматизирана работа. Уредът е снабден с подвижна вакуум камера, а допълнително може да се добави маркуч за вакуумиране на кутии.

Какво да изберете – съвети за начинаещите

Търсите опаковъчно оборудване? Със сигурност в главата ви се разразява буря от съмнения и страх да не направите грешка. Машините за вакуумно пакетиране на храна от ранга на Лайка VT3120 са важен инструмент за дълготрайно съхранение на хранителни продукти. Използват се не само в производствени предприятия, но също в магазини и заведения за хранене.

Съвременното производство на храни не може без надеждно опаковъчно оборудване. Повечето нетрайни продукти се опаковат за по-късно съхранение, като за целта се използват: вакуумирани торби, запечатващи се тави или ламинирани подложки, запечатани със специален филм. За тези цели се използват различни видове машини:

 • Трейсилъри;
 • Термоформовъчни машини;
 • Скин-опаковъчни апарати;
 • Вакууматори.

Повечето от тези устройства са скъпи и трудни за използване и изискват скъпи опаковъчни материали. Освен това те имат много изисквания относно поддръжка, ремонт, място за монтаж и комуникации. За малки и средни предприятия, които не могат да си позволят скъпо и сложно оборудване, ние препоръчваме използването на професионални вакуумни лепачки от типа на нашата вакуум машина Laica.

На кого е нужен уред за вакуумно запечатване? За какви цели и в какви отрасли може да бъде полезен?

Вакуумният уред се използва за удължаване на срока на годност на хранителни продукти (и не само), за запазване на външния им вид, мирис, вкус, влага и полезни свойства, както и за защита от външни влияния по време на транспортиране и съхранение. За целта продуктите се поставят в специални полимерни торбички, поставени във вакуумна камера.

Въздухът от камерата се евакуира напълно, след което краищата на торбичките се запечатват с нагревателен елемент и след изравняване на налягането в торбата се създава вакуум, поддържан, както в камерата. Вакуумният опаковчик Laica VT3120 е с изгодна цена и е подходящ за малки производства - за опаковане от 5 до 50 кг продукт на смяна.

На пазара на опаковъчно оборудване ценовият диапазон на вакуум машините варира от десетки (битовите модели) до няколко хиляди лева. Кои фактори трябва да се вземат предвид, за да се избере оптимално добър вакуумен уред за всеки ценови сегмент?

Изборът на вакуумни машини е доста широк. Моделите се различават по размер, производителност на помпата, конфигурация на запечатващите планки, обем на преработените продукти, функционалност и други характеристики. За да изберете най-добрия вариант за вашия бюджет, трябва ясно да определите задачите, които ще решава устройството.

На първо място, трябва да знаете точно какви видове продукти планирате да опаковате с него. Защо това е важно? Най-малкото защото размерите на продуктите влияят на параметрите на опаковката. Освен това, ако планирате да разширите продуктовата си линия в бъдеще, можете да закупите универсална машина от ранга на VT3120 Laica, която позволява да бъде допълнително модернизирана след нейното закупуване.

Следващият важен момент при избора е производителността на машината за една смяна и нуждите на производството. Това означава, че ако трябва да опаковате 10 kg продукт за 8 часа, закупуването на уред, предназначен да произведе няколко стотин килограма, няма да е практично. В този случай компактната машина за вакуумиране Laica е по-рентабилно решение.

Струва си да се отбележи още един много важен момент, за който по някаква причина малко се говори - техническите възможности на производството. Това означава, че захранването на устройството трябва да отговаря на техническите параметри на електрическата мрежа във вашето предприятие.

Например високопроизводителните подово стоящи машини в основната си конфигурация работят в трифазна мрежа от 380 волта, която не е налична във всеки обект. Освен това свързването на такива машини изисква определена квалификация на техническия персонал при фазиране на устройството.

Друг параметър е популярността на марката. От това зависи наличието и броя на сервизните центрове в страната, наличието и цената на резервните части, както и гаранционният срок. По този въпрос трябва да се доверите на препоръките на експертите. Също така е важно да се обърне внимание какви допълнителни функции има уредът и дали е възможно при повреда да се сменят отделни компоненти, а не цели блокове, както е при някои производители.

Какъв вакуматор е по-добре да закупите – нов или втора ръка?

Отговорът на този въпрос зависи от вашия бюджет и предпочитания. Използвана европейска вакуум машина, дори след петнадесет години работа, може да е с цена колкото нова китайска, но да работи по-добре. С малко количество обработка дори апарат, който е работил повече от година, ще може напълно да покрие основните нужди в опаковането.

Предимството на новото оборудване е, че се предлага с фабрична гаранция. Това означава, че машината Laica 3120 може да бъде ремонтирана или сменена при повреда. Гаранцията за употребявана техника, която между другото не се дава от всеки, предполага само ремонт, като срокът й може да бъде значително по-кратък.

На какво да обърнете внимание при покупката?

Най-важният съвет при избора на професионално оборудване, включително машина за вакуумиране, е да търсите само надеждни марки и доставчици. Нашият онлайн магазин се е доказал във времето като сигурно място, от където може да се закупи нова професионална техника на изгодна цена.

Закупуването на употребявано оборудване от непопулярни производители, които вече не са представени от доставчици на вътрешния пазар, гарантирано ще ви създаде проблеми с резервни части и ремонти. Съществува риск от пълна липса на необходимите части в складовете в страната ни, в който случай ще трябва да ги поръчате от чужбина няколко пъти по-скъпи от реалната им цена.

Физически лица и неспециализирани фирми без собствен сервизен отдел няма да могат да осигурят висококачествен ремонт на такова оборудване. Освен това повечето доставчици на използвана техника не дават гаранция, защото не са сигурни в качеството или не искат да инвестират в ремонт.

Ние предлагаме висококачествена професионална машина за вакуумиране Laica VT3120 с 2 години гаранция, което е достатъчна причина да я изберете за своите производствени и търговски цели.

При избора на машина за вакуумиране с ниска цена винаги съществува риск от грешки, тъй като без да имате специфични познания за това как работи уредът и неговите отделни компоненти, няма да можете самостоятелно да оцените дали отговаря на вашите нужди. Затова бихме препоръчали при избора на опаковъчна техника да потърсите съвет от специалист.

Прочетете повече

Наложен платеж

Преглед и тест

Гаранция

14 дни връщане

Подобни продукти