Камини

Ред:
Камини Прити

Поставянето на камина е дългосрочно решение, което променя обликът на интериора, замествайки градският модерен дизайн с уютът и топлината на малките къщи в отдалечените от шумните централни градове, населени места. Камината е едно от най-старите класически средства за организиране на отоплението през студените месеци.

Камината днес

Съвременните камини прибавят към традиционната конструкция от скара за “зареждане”, пепелник, облицовка, комин и ограничено от стъклена плоча огнище, усъвършенстван начин на оползотворяване на горивната смес. Обикновено тази отговорност се поверява на от регулиращи клапи, които осигуряват пълноценна реализация на всеки процент гориво, повече топъл въздух в помещенията и съответно - спестяване на суровини.

Често използван съвременен метод за максимално възползване от горивната топлина е т.нар. “водна риза“– чрез добавена вода в отоплителната система, изгарянето на горивото се осъществява по-пълноценно, показвайки над 80% КПД.

Възпроизведената в камерата топлина се разпространява равномерно навсякъде, включително и към най-труднодостъпните за отопление пространства. Този метод осигурява безкомпромисен топлинен уют. Контролът върху притокът на въздух също е част от новостите в съвременните уреди от този тип.

Уредите на Прити

Изгодните за камини цени не са основният критерий при подбор на уред с  такъв начин на работа. Той се закупува с идея да служи в продължение на години и при правилен избор на корпусен материал и конструкция, експлоатацията му се отличава с наистина голяма продължителност. 

Визуалното оформление, размерът и материалът на изработка са част от основните характеристики на тези отоплителни устройства, е съответно те се различават при различните марки. Видът на горивото и точното предназначение на камината са други две основни фабрични черти, от които зависи начинът й на работа. 

Каталогът ни предлага голяма възможност за избор сред богатата гама камини Прити – българска марка с изградени традиции, отличителен дизайн и солидно присъствие на пазара. Изключително предпочитан избор както за домашен интериор, така и за обществени помещения, те са прекрасно решение за справяне с последиците от студените дни и месеци, добавяйки и голяма доза автентична елегантност. 

Отличителни белези на всяка камина Прити са плътните черни ламаринени листи на корпуса, преградата от закалено стъкло или термошокова стъклокерамика пред горивната камера, скара от чугун, пепелник и специалната клапа за регулиране тягата на димоотвода. Нивото на топлообмен, мощността и видът на огнеупорната облицовка също са от огромно значение за работата на устройството. Българската марка разчита на тухла за всичките си камини. 

Богата селекция 

Електронният ни мол впечатлява с пълна гама Прити камини, които предоставят ефективни решения за ограничаване на студа, създавайки уютно и задушевно кътче с щипка романтика. Това би било невъзможно без прекрасно проектираната конструкцията на българските отоплителни уреди, която не допуска компромис при оползотворяване на горивната смес и разпространяване на получената топлина. 

С тях, неприятните остатъчни изпарения вече не са неприятни, тъй като регулационната клапа за тягата се грижи за правилен топлообмен и съответно плавно изхвърляне на остатъчните газове, а самият димоотвод притежава фабрично вграден контрол върху първичен и вторичен въздух. Първичен се нарича въздушният поток, нахлуващ през скарата с гориво, а вторичен – попадналият през отворите на вратичката и стъклената преграда. 

Освен това, марката се концентрира предимно върху крайният резултат – разпределянето на топлината от горивната смес, което създава уютът в помещенията. Черният дизайн със заоблени странични контури и комин се наблюдава при всички модели на марката. Една, две или няколко – вратичките от стъклокерамика и чугун създават уютна атмосфера, стил и функционален дизайн, който открива място навсякъде. 

Каталогът ни предлага и камина с вградена фурна, както и висока газова отоплителна печка тип “гъба“, предназначена специално за открити или полуоткрити зони. Височината й достига 2 м., изработена е от устойчива стомана, а ефективността й е гарантирана. Независимо от стандартно високата на всяка камина цена, нашата селекция предоставя удивително разумни ценови предложения за тези уреди, които привличат потребителите почти толкова, колкото и функционалността им. 

Невероятно достъпни цени 

Prity е производител с изградено име на пазара. Стандартните за камини Прити цени леко се различават като стойност при различните дистрибутори на марката. Отделните разновидности на уредите сред тях също се колебаят в ценовата си рамка. 

Магазин Ontime предлага една от най-изгодните за камина Прити цена, която ще откриете въобще – както във физически, така и в електронен магазин. Дълготрайната експлоатация и възможността за избор между пелетно гориво и дърва е достатъчна причина за ориентиране към продуктите на този български производител, който е доказал нееднократно способността си да твори топлина и комфорт.

Виж още