0
0
.00
BGN

RGB led лента на метър 220V водоустойчива SMD 5050 96leds/m

Модел: sv495

Наличност: В наличност

 


4
90
лв.

Въпроси и поръчки:

Направи лесна поръчка

RGB led лента на метър 220V водоустойчива SMD 5050 96leds/m - 1 бр. Общо: 4.9лв.

Осветлението в дома е изключително важно не само за комфорта, но и за създаване на подходяща атмосфера. Ако пък търсите нещо по-различно, искате да разнообразите дома си, да направите атрактивен външния вид на търговския си обект или да изразите собственото си виждане, то една цветна LED лента може да направи чудеса.

Качествени ярки диоди подходящи за вътрешна и външна употреба

Предлагаме ви водоустойчива лента, която е подходяща и за външен монтаж. Изключително гъвкава и лесна за употреба, ЛЕД лентата може да се използва за очертаване контурите на фасадата, украсяване на дървета и дори за осветление. С помощта на тази лента, може да превърнете вашето обикновено събиране с приятели в истинско парти. Сменящите се светлини са чудесни за създаване на празнично настроение. LED лентата се захранва в електрическата мрежа, а дължината е според вашите нужди. Разполага с водоустойчива обвивка от силикон, която осигурява IP65 защита срещу влага, устойчива е на UV лъчи и температурни промени.

Тази лента е отлична за създаване на скрито осветление в дома – хола, за детската стая и дори кухнята. Осветява нежно, но достатъчно, за да бъде ефективна. Монтира се лесно – чрез скоби или чрез специални улеи, които могат да бъдат намерени специализираните магазини за железария.

Ползи и предимства:

 • Водоустойчива обвивка
 • Сменящи се цветове
 • Захранване в ел.мрежата
 • Лесен монтаж
 • Подходяща за открити и закрити пространства
 • Устойчива на атмосферни промени конструкция
 • Дължина по желание
 • Дълъг експлоатационен живот

Характеристики:

 • Водоустойчивост – IP65
 • Цвят – многоцветен
 • Захранване – 220V
 • Ъгъл на осветяване – 120 градуса
 • Работна температура – от -20 до +50 градуса по Целзий
 • Размери (ширина/дебелина) – 1.4/0.7 см
 • Експлоатационен живот – до 50 000 часа.
Дистанционно управление със захранване: 25 лв. / едно захранване е достатъчно за 25 метра!

Ако имате заведение с маси на открито или сте горд собственик на къща с красива градина, добавянето на разноцветни светлинни акценти ще преобрази напълно цялото пространство. Ние ви предлагаме лед лента на метър с пълна водоустойчивост, предназначена за използване в агресивна среда. RGB светодиодите са чудесен декоративен елемент с ниска консумация на електричество и ниска цена.

Какво представляват LED лентите RGB?

LED лентите RGB са познати още като светодиод с Червен, Зелен и Син цвят на светлината (Red, Green, Blue). Това са гъвкави светещи елементи които могат да произвеждат широк спектър от цветове чрез комбиниране на тези три основни цвята. Тези ленти придобиха огромна популярност заради своята гъвкавост, лекота на използване и възможност за добавяне на живи и динамични светлинни ефекти към различни пространства.

Основният принцип, заложен в стандартната ЛЕД лента 220V, се крие във факта, че различни интензитети на червена, зелена и синя светлина могат да бъдат смесени, за да се създаде широка гама от цветове. Всеки светодиод на лентата е оборудван с отделни червени, зелени и сини диоди, позволяващи прецизен контрол върху всеки цветен канал. Чрез регулиране на яркостта на всеки диод потребителите могат да постигнат практически всеки цвят, който могат да си представят.

Една от основните характеристики на RGB LED лентите е тяхната гъвкавост. Те са направени от гъвкава платка, което им позволява да бъдат огъвани и оформени, за да пасват на различни повърхности. Тази гъвкавост ги прави идеални за приложения, където традиционните осветителни тела може да са непрактични или невъзможни за инсталиране.

Обичайните употреби включват акцентно осветление, фоново осветление за телевизори и монитори, осветление под шкафове с добре познатата ни лед лента за кухня и декоративно осветление в домашни кина. Приложението на открито е практически неограничено – осветяване на стълби, пътеки, перила на веранди и др.

Управление на светлината

Управлението на RGB LED лентите обикновено се извършва чрез специален контролер. Тези контролери се предлагат в различни форми, от прости дистанционни управления до сложни приложения за смартфони или системи за домашна автоматизация „Smart Home”. Потребителите могат да избират предварително зададени цветови модели, да регулират яркостта и дори да синхронизират осветлението с музика или други външни стимули.

Някои усъвършенствани контролери също поддържат програмируеми последователности, позволявайки на потребителите да създават персонализирани светлинни ефекти, съобразени с техните предпочитания. Лентата се продава на метър и в цената ѝ не е включено захранване. Можем да ви предложим дистанционно управление със захранване, покриващо 25 метра.

Енергийно ефективно решение за осветяване на открити пространства

RGB LED лентите са популярно решение за осветление, известни със своята универсалност и енергийна ефективност. Енергийната им ефективност се дължи основно на използването на светодиоди, излъчващи светлина (Light Emitting Diodes), които са известни със своята ниска консумация на енергия и дълъг работен живот.

Светодиодите работят, като преобразуват електрическата енергия директно в светлина, минимизирайки загубата на енергия чрез разсейване на топлината. За разлика от традиционните крушки с нажежаема жичка, които излъчват светлина чрез нагряване на тел, светодиодите генерират светлина чрез полупроводниковия си материал.

Това води до значително по-ниска консумация на енергия, което прави нашата лед лента за външен монтаж икономична опция за фоново осветление и светлинни ефекти. Един ключов фактор, допринасящ за енергийната ефективност, е възможността за контролиране на интензитета и цвета на всеки светодиод независимо.

Така потребителите могат да персонализират осветлението според нуждите си, предотвратявайки ненужната консумация на енергия. Освен това RGB светодиодите често се предлагат с разширени функции като димиране и регулиране на цветовата температура, което позволява да се създават динамични светлинни ефекти, като същевременно се оптимизира потреблението на енергия.

Класическата лед лента за скрито осветление се предлага в различни мощности и напрежения, което позволява на купувачите да изберат най-енергийно ефективната опция за тяхното конкретно приложение. Напредъкът в LED технологията доведе до разработването на по-ефективни и по-ярки светодиоди с времето, което допринася за цялостната икономия на енергия.

Заслужава си да се отбележи, че енергийната ефективност на RGB LED лентите също зависи от качеството на продукта и неговите компоненти. Висококачествените линии с ефективни драйвери и системи за управление на топлината могат допълнително да подобрят енергийната ефективност и да удължат живота на светодиодите.

С какво лентата за външен монтаж е по-различна?

Нашата водоустойчива лед лента се различава от своите интериорни аналози в няколко ключови аспекта, което я прави подходяща за външен монтаж. Една от ключовите характеристики е хидроизолацията, която помага за защита на чувствителната електроника от дъжд, сняг и други елементи на околната среда.

Степента на хидроизолация често се измерва с рейтинг IP (Ingress Protection), показващ нивото на защита срещу твърди частици и течности. Нашата LED лента 220V, която можете да закупите на метър, е със степен на защита IP65. Това ви позволява да я инсталирате на места, където ще бъде директно изложена на различни атмосферни влияния.

Излагането на слънчева светлина може да доведе до влошаване на качеството на материалите и цветовете на обикновените LED ленти за кухня 220V с течение на времето. Ето защо външните светодиоди често са конструирани с UV-устойчиви материали, които да предотвратят избледняване и да поддържат живи цветове, осигурявайки по-дълъг живот дори при постоянно излагане на слънчева светлина.

Монтирането на осветителите на открито ги задължава да работят в много широк температурен диапазон в регионите с умерен климат, какъвто имаме в нашата страна. Лентите, предназначени да се използват на открито, са проектирани да издържат на тези температурни крайности, като компонентите им остават функционални както при високи, така и при ниски температури.

Влагоустойчивата ЛЕД лента 220V е с много достъпна цена, но в същото време тя е изработена от по-здрави и устойчиви материали. Това включва здрави покрития, подсилени вериги и здрави конектори, за да устои на износване и разкъсване под влияние на външната среда.

Прочетете повече

Наложен платеж

Преглед и тест

Гаранция

14 дни връщане

Подобни продукти