Камина ФУРНА Прометей, 50 х 46 х 95см 13kW, чугунен плот

Гласове: 26 Рейтинг: 3.6
 • Производител: Прометей
  Код на продукта: sz0077
  Наличност: В наличност

 • В наличност Цена: 380.00лв.
Кол-во: +
-
Кредитен модул UNI Credit за OpenCart 19.68

Вземи само за 37.05 лв.

12 x 37.05 лв.Камина с фурна на дърва с размери- (ширина/дълбочина/височина): 50/46/95 см.
минимална мощност-10 kW, максимална мощност-13 kW.
Има чугунен плот, на който може да се готви, в най-горната част на камината се намира фурната, с размери- (ширина/дълбочина/височина): 34/39,5/19 см. , която разполага с вратичка с термоустойчиво японско стъкло, оборудвано с термометър за следене на температурата и месингова дръжка с дървена част, която предпазва от изгаряне при допир.Горивната камера, която се намира под фурната, е с размери- (ширина/дълбочина/височина): 38,5/35,5/28,5 см. , която също разполага с вратичка с термоустойчиво стъкло и месингова дръжка с дървена част.В най-долната част на камината има вратичка, в която може да се съхраняват съоръжения.
Характеристики:
 • Тип гориво: Дърва
 • Тип запалване: Стандартно
 • Цвят: Черен мат
 • Материал: Метал,чугун
 • Врата с японско висококачествено термоустойчиво стъкло
 • Номинална мощност: 13kW
 • Дължина: 50см
 • Височина: 95см
 • Дълбочина: 46см
 • Димоотвод: 130мм
 • Тегло: 76кг

Камина Прометей е уникален отоплителен и готварски уред, с който ще можете да отоплявате дома си през студените дни и същевременно да готвите любимите на семейството ви ястия. Освен нагряващ се горен плот, изпълняващ ролята на котлон, моделът предлага и фурна, в която можете да печете любимите сладкиши и печива. Ние ви предлагаме един перфектен отоплител на много изгодна цена.

Комбинация от модерен дизайн и традиционен за страната ни метод на отопление

Камината впечатлява с приятната си и преди всичко модерна визия. Черният цвят на отоплителя се вписва чудесно във всеки интериор, включително в по-модерно обзаведени помещения. Същевременно уредът предлага един все още предпочитан в българското село метод на отопление – твърдото гориво.

Характерно за прекрасните камини Прометей е, че са изработени в България по традиционни за фирмата производител методи на производство. Конструкцията е изградена от здрави и дълговечни материали. Корпусът е направен от дебели метални листове, а готварският плот от чугун. И двата материала имат висока термоустойчивост и топлопроводимост, нужни както за отопляване на помещенията, така и за готвене.

Дървата са типът гориво, с което камината е проектирана да работи. Може да се използва естествена и преработена дървесина, сухи дърва и дървени въглища. Предимство на конкретния вид гориво е високият капацитет на топлоотдаване. Този вид горивни материали осигуряват най-ефективно отопление при такава топлинна мощност.

Готварската и отоплителна печка на дърва Прометей има не само приятен, но преди всичко функционален дизайн. Фурната е разположена на стратегическо място – непосредствено над горивната камера. По този начин топлинната мощност, генерирана при горене се оползотворява пълноценно.

За разлика от класическите печки от миналото, фурната разполага с термометър за проследяване на температурата на печене. Не само електрическите фурни осигуряват прецизно приготвяне на храна, но и съвременните отоплителни уреди на този български производител. Контролът е стабилно залегнал в конструкцията на камината.

Вратите на фурна и горивна камера са оборудвани с висококачествено японско термоустойчиво стъкло, позволяващо непрекъснато проследяване на процеса на готвене и наличността на дървата за огрев. Стъклените елементи се вписват чудесно в корпуса от метал и чугун, боядисани с матово топлоустойчиво покритие. Всяка стъклена врата е снабдена с месингова дръжка с дървена изолация против изгаряне на ръцете.

В долната част под горивната пещ са разположени две отделения за съхранение на дърва, подпалки и инструменти за поддържане на огъня. По този начин в помещението може да се поддържа идеален ред и чистота. Освен с приятната горещина от живия огън, камината ще създава уникален домашен уют и с привлекателния си облик.

Дългогодишни традиции в производството на уреди на твърдо гориво

Фирма „Прометей” ООД е производителят, на когото трябва да благодарим за създаването на тази приятна на вид и супер практична камина на дърва с фурна. Продуктите на марката са високо ценени и търсени не само у нас, но и в чужбина. Качествените материали и надеждната сглобка ги правят дългосрочно решение за пространствено отопление на жилищни и други помещения.

Отоплителните камини с фурна на марката използват принцип на работа – отдаване на топлина ( излъчване и конвенция). Всички продукти на фамилната компания са сертифицирани по БДС и CE. Те отговарят на международните и българските стандарти за качество и безопасност на отоплителните уреди. Ниминалната мощност на конкретния модел е 13 kW.

Направи лесна поръчка

Камина ФУРНА Прометей, 50 х 46 х 95см 13kW, чугунен плот

Доставка с

Цена 380.00лв.

С натискането на бутона "Поръчай" декларирате, че сте съгласни с нашите Общи Условия и Политика за защита на личните данни.