Птицегон със звуков и светлинен ефект

Гласове: 31 Рейтинг: 3.8
 • Код на продукта: st705
  Наличност: В наличност
 • В наличност Цена: 69.00лв.
Кол-во: +
-

Освен с насекомите, понякога се налага да се борим и с птици, прилепи и други подобни. Птиците атакуват овощни насаждения, зеленчуци, кофи за боклук и други примамливи за тях места. Прогонването им е трудна задача, свързана с окачането на всякакви подръчни материали, които да плашат птиците, но истината е, че повечето от тях толкова са свикнали с шумовете на града, хората и човешкия живот, че едва ли няколко подрънкващи капачки може да ги стреснат. За да се отървете от нашествието на прилепи, птици, а и на полски мишки, зайци и други, може да разчитате на съвременни уреди. Представяме ви птицегон, който работи със звукови и светлинни ефекти.

Звуков уред за прогонване на птици разполага с три режима на работа дневен, нощен и автоматичен. Дневният залага на звуков сигнал, който да прогони вредителите като излъчва звуци за опасност хищни птици и уплашени птици. Това ги обърква и създава усещане, че са в опасност и те бързо напускат периметъра на действие. Светлинен уред за прогонване на птици се активира през нощта, за да не смущава вашия сън и този на околните, но да държи далеч всички вредители. Автоматичната смяна се извършва благодарение на вградения датчик за светлина, който преценява дали е ден или нощ, за да активира съответния режим.

Птицегонът се включва при засичане на движение до 10 метра. Препоръчваме поставяне на височина 12-36 см. за постигане на максимални резултати.

Ползи и предимства от продукта:

 • Ефективно защитава насаждения
 • Предпазва от разнасяне на отпадъци
 • Прогонва птици, прилепи, както и някои гризачи
 • Светлинен и звуков сигнал
 • Хуманен начин за прогонване на птиците
 • Детектор за движение до 10 метра и 30°

Характеристики:

 • Тегло 220 г
 • Размери 12.5/7.3/12.6 см.
 • Захранване 4 бр. АА батерии (купуват се отделно)
Препоръчително за най-добра функционалност PIR датчика, птицегонът да бъде поставен на височина между 12 и 36 метра!

Кога птиците се превръщат в сериозен проблем?

Нуждата от ефективен уред против птици не бива да се подценява. Макар и приятни и напълно безопасни на вид, в даден момент тяхното присъствие става крайно нежелателно. Една сериозна популация на даден пернат вид може да унищожи стотици декари селскостопанска продукция, а с това да нанесе и огромни материални щети.

Птиците са проблем и в градска среда. Градските обитатели често гнездят в стрехите и подпокривното пространство на различни по предназначение сгради. Само този, който не е съжителствал с птици, не би могъл да разбере огромната нужда от ефикасен птицегон. Птиците оставят след себе си не особено естетична гледка под формата на сламки, клечки и изпражнения, а да не говорим за постоянния шум, придружаващ тяхното присъствие.

Пернатите са преносители на най-опасните кръвосмучещи насекоми – бълхите и кърлежите. Можете да бъдете напълно уверени, че с тяхната поява върху покрива на сградата е въпрос на време в дома ви да се появят и тези опасни вредители. Птиците, независимо колко красиви и безобидни ни се струват, не бива да съжителстват с хора, а това доказва за пореден път, че нуждата от ефикасен и изгоден птицегон е наистина голяма.

На какво се дължи високата ефективност на този уред за прогонване на птици?

Уредът, който ви предлагаме на съвсем разумна цена е доказал своята ефективност върху нежеланите пернати и други представители на фауната. Успехът му се дължи на двата различни принципа на работа – звуков и светлинен. Всеки от тях има безспорни предимства при прогонване на нежеланите обитатели.

Компактният птицегон е напълно способен да защити един сериозен по площ периметър, въпреки скромните си размери. Той залага на звуков и светлинен сигнал с особено мощен ефект върху пернатите. Звукът, който устройството излъчва предава на нашественика сигнал за опасност, при който той бързо напуска обитаваната среда, дори при вече започнало гнездене.

Звуковият сигнал е свързан с дневния режим на работа на уреда. За да не пречи на спокойната почивка, птицегонът автоматично преминава в нощен режим на работа, при който се задейства активен светлинен ефект, действащ изключително неприятно на птиците. Автоматичното преминаване от дневен към нощен режим на работа се осъществява посредством датчик за светлина, който на база степента на осветеност определя коя програма да бъде задействана.

Ефект и върху други неприятели

Перфектният птицегон е напълно безопасен за хора и домашни животни, но за сметка на това безпощаден както към пернатите, така и към някои други вредители, от които е добре да се защитим. Звуково светлинният уред прогонва успешно и прилепи и гризачи, които могат да бъдат не по-малко неприятни и дори опасни. Благодарение на ефективната му работа, с него можете да защитите периметър от 10 метра срещу птици, полски мишки и прилепи.

 

Направи бърза поръчка

Птицегон със звуков и светлинен ефект × 1 бр.

С натискането на бутона "Поръчай" декларирате, че сте съгласни с нашите Общи Условия и Политика за защита на личните данни.

Всичко 69.00лв.


БЪРЗО ПОВИКВАНЕ