0
0
.00
BGN

Самозалепващ перваз 225см х 8.5см, XPE пяна, водоустойчив

Опции

Модел: sz983

Наличност: В наличност

 


6
00
лв.
5
00
лв.

Въпроси и поръчки:

Направи лесна поръчка

Самозалепващ перваз 225см х 8.5см, XPE пяна, водоустойчив - 1 бр. Общо: 5лв.

Самозалепваща лайсна, перваз, фриз

  • Декоративни первази
  • Материал:  мека XPE пяна
  • Висока еластичност
  • Подходящи за стени и тавани
  • Размер: 225 х 8.5cm
  • Дебелина на бял, бежов и кафяв кафяв цвят: 8мм
  • Дебелина на сив и златен цвят: 5мм

Гъвкавите самозалепващи первази се забелязват все по-често в интериора на жилища и представителни помещения. Те изпълняват функция, сходна с тази на гипсовите и дървени елементи. Задачата им е да поставят ясна граница между стената и пода или тавана. Затова лайсните биват и стенни, и таванни. Продаваме ги в различни разцветки и дебелини.

Можете да изберете самозалепващ перваз от XPE пяна в няколко ефектни разцветки: бяло, сиво и бяло, златно, кафяво и бежово. Дебелината на первазите с бял, бежов и кафяв цвят е 8 мм, а тази на сивия и златен модел е 5мм. Посочената цена е за ролка с дължина 2.25м. Необходимо е да измерите дължината на стените, за да изчислите точното количество продукт, което ви е нужно.

Особености и предимства на материала

Первазите, които предлагаме, се изработват от XPE пяна, познат още като разпенен полиетилен. Това е химически създаден полимер със затворена клетъчна структура. За производството му се използват специфични методи за разпенване на гранулиран полиетилен с добавяне на химични реагенти.

Тази производствена технология позволява на первазите от полиетиленова пяна да не изгубят уникалните си свойства и плътност през целия период на употреба. Материалът е лек и гъвкав, но също така здрав, дълготраен и устойчив на влага, химикали и топлина. XPE обикновено осигурява превъзходна термична стабилност и изолационни свойства при най-различни условия на експлоатация.

Лентата от разпенен полиетилен притежава характеристики, сходни с тези на самозалепващите се 3D тапети, поради което двата декоративни материала често се използват в комбинация. Тоест, ако сте покрили стена с 3Д тапет тухла, е много удачно да покриете крайните части  със самозалепващ перваз за таван. Така ще постигнете максимална естетика и ще защитите паната от проникване на влага и прах.

Ползите от използване на первазите с мека структура не са никак малко. На първо място това е лек и гъвкав довършителен материал, който няма да натовари стената и облицовката. Наличието на самозалепваща основа прави монтажа изключително лесен и чист. Не е нужно пробиване на отвори за надеждна инсталация, което ви позволява да декорирате дори късно през нощта.

Гъвкавите самозалепващи первази за под и таван се предлагат в разнообразие от цветове и декоративни шарки. В каталога ни са налични лайсни, покрити с текстурирано фолио, отличаващи се с добър декоративен ефект. Въпросният продукт може да се използва не само в качеството на перваз, но и като декоративна рамка към различни интериорни елементи – врати и прозорци, фототапети, картини, огледала и др.

Пълна влагоустойчивост

Первазите имат не само декоративна, но и практична роля в интериорния дизайн. Те запечатват проблемните участъци, не позволявайки на прахта и влагата да проникнат зад стенните облицовки и да ги отлепят. В същото време материалът е напълно влагоустойчив. Ако използвате самозалепващ перваз за под, ще предотвратите повреждането на стената вследствие на намокряне при измиване на пода.

Неспособността на влагата да проникне в структурата на перваза гарантира неговата дългогодишна експлоатация. Говорейки за практичност, трябва да споменем, че този вид продукти ви позволяват да създадете красива рамка с много по-малко средства, отколкото ако използвате гипсов, дървен или друг декоративен модел.

Какво трябва да вземете предвид при използване на XPE первазите?

След като вече сте избрали покритието за стената (мазилка, тапет, PE панели и др.), е важно да изберете внимателно цвета на декоративния самозалепващ се перваз, защото той в голяма степен ще формира цветовата схема на интериора. Обикновено се препоръчва създаване на контраст, който да отличи и двата елемента – лайсната и стената/тавана.

Върху цветни мазилки, тапети и дървени облицовки е удачно да поставите самозалепващ перваз – бял, златист или комбинация от бяло и сиво. Тъмните ленти са подходящи ако искате да оформите рамка върху светла стена или таван. За обрамчване на отворени проходи или като допълнителна рамка за врата е желателно да използвате лайсна в същия цвят.

Не премахвайте защитната лента преди да сте готови за инсталиране на перваза. Това ще намали адхезивните свойства на лепилото и ще доведе до бързото отлепване на декоративния детайл. В случай че планирате да използвате самозалепващи первази за таван в участък, който не е идеално гладък, можете да използвате допълнителни средства за фиксиране – монтажни лепила, уплътнители и др.

Ако след време решите, че искате да промените цвета на перваза, можете да го направите, като използвате акрилни бои. Преди боядисване первазите трябва да бъдат идеално почистени от прах, никотинови и мазни наслоявания. Основата трябва да е идеално суха, за да се постигне отлично покритие на боята.

Приложение и начин на залепване

Почти няма ограничение при използването на самозалепващи лайсни за стена от разпенен полиетилен. Те могат да се поставят дори в помещения с висока влажност като кухни и бани, при следване на изискванията за правилен монтаж и експлоатация. Самозалепващата основа на продукта е гарантирана от високоякостни лепила, но при продължителен контакт с вода, тяхната адхезивна способност започва да отслабва.

Ето защо е важно да залепите така лайсните, че към гърба им да не може да проникне вода. В някои случаи е удачно да се създаде влагоотблъскващ борд или да се запечатат външните ръбове с подходяща фугираща смес. Последното указание е в сила, ако планирате да използвате нашите самозалепващи лайсни за под и стена в участъци, изложени на водни пръски и директно омокряне като душ зони и мивки.

Възможността за мокро почистване прави нашите лепящи се первази подходящи за помещения със силно замърсяване, например, такива, в които се пуши и готви. Едно от важните достойнства на материала е, че не позволява развитието на плесени на повърхността, така че присъствието му в бани и кухни е повече от удачно.

Самият процес на инсталиране  на самозалепващи декоративни лайсни е повече от лесен и прост. Необходимо е само да следвате ясна последователност от действия и няколко правила. Така например, добре е да осигурите адаптационен период на первазите, преди да ги монтирате на стената. Желателно е да бъдат оставени в помещението за период от 24 часа, така че да се адаптират към влажността и температурата на въздуха.

Препоръчваме да измерите дължината на участъка, който ще покриете с декоративни самозалепващи лайсни, да отрежете съответната дължина от ролката и след това да пристъпите към залепването. Този метод на лепене се препоръчва за начинаещи, тъй като за изрязване на излишъка на вече залепен продукт се изисква повече сръчност.

Прочетете повече

Наложен платеж

Преглед и тест

Гаранция

14 дни връщане

Подобни продукти