0
0
.00
BGN

Самозалепващи 3D пана за тавани E1, 70 х 70см

Опции

Модел: sz933

Наличност: РАЗПРОДАДЕНО

 


Триизмерни пана за тавани и стени

 • Размер на тапета: 70 * 70см
 • Материал: PE пяна
 • Вид на приложение: самозалепващ се
 • Свалящ се, драскащ се, може да се мие

Функция:

 • Триизмерна декоративна мека пяна, анти-сблъсък за деца, погрижете се за вашето семейство. 
 • Безопасност и защита на околната среда, нетоксичен без миризма, подходящ за безопасно семейно домашно пространство. 
 • Естествен и реалистичен ефект на тухлен модел, прост и модерен стил. 
 • Направи си сам, лесен и самозалепващ се дизайн, монтаж, ежедневен колаж, произволно изрязване
 • Намалява шума в помещението
Паната имат собствено лепило, но препоръчваме да бъдат подсилени и с допълнително! 

Нашият магазин предлага богат асортимент от самозалепващи плоскости за таван, с които всеки може да направи бърз ремонт на домашните помещения с малко пари, постигайки задоволителни резултати. Панелите от серията Е1 могат да се закупят в различни разцветки и релефи, за да отговорят на стила на всяка стая и вкуса на всеки потребител.

Структурни особености и свойства

Таванните 3Д плоскости се изработват от разпенен полиетилен - термопластичен полимер. Полиетиленът е широко използвана пластмаса, известна със своята гъвкавост и ниска цена. Той има широко приложение, служейки за производство на опаковки, контейнери и изолационни материали. Химическата структура на полиетилена се състои от дълги вериги от повтарящи се етиленови единици.

Полиетиленовата пяна е лек материал, който се състои от голям брой малки въздушни клетки. Много строителни и довършителни материали са направени от полиетиленова пяна - тя е универсална, запазва топлината добре и издържа доста дълго време. Декоративните самозалепващи тапети за таван от екструдиран полиетилен са добър пример за лесна изолация и декорация на стени и тавани.

Този довършителен материал набира все по-широка популярност, поради способността му да покрива отлично стенните повърхности, скривайки дори неравности и други недостатъци. С помощта на самозалепващите пана всеки може да направи бърз ремонт в жилищните помещения, спестявайки не само време, но и солидна сума пари.

Най-важните характеристики на материала включват:

 • Лекота. Полиетиленовата пяна е невероятно лека, което я прави подходяща таванна облицовка, където по начало се предпочитат леки материали;
 • Затворена клетъчна структура. Полиетиленовата пяна има затворена клетъчна структура, което означава, че нейните клетки не са свързани помежду си.Това свойство допринася за нейната плаваемост, водоустойчивост и изолационни способности;
 • Ниска водопоглъщаемост. PE пяната има ниски водопоглъщащи характеристики, което я прави устойчива на влага.Това качество на полиетиленовите 3Д самозалепващи панели за таван е от полза за помещения, където влагата е проблем;
 • Топлоизолация. Структурата със затворени клетки на полиетиленовата пяна е причината за нейните топлоизолационни свойства. Покритието ще ограничи топлинните загуби през тавана, създавайки по-приятна среда и намалявайки сметките за отопление и климатизация;
 • Химическа устойчивост. Полиетиленът е устойчив на химикали, което може да бъде предимство в различни среди. Паната могат да се боядисват с акрилни и ацетонови бои, без риск от нарушаване на структурната им цялост;
 • Омекотяване и абсорбиране на удари. Плоскостите от ПЕ пяна имат отлични свойства по отношение на амортизация и абсорбиране на удари. Паната с триизмерен ефект могат да се използват за изолиране на стени и тавани, което същевременно ще ги направи по-безопасни за деца;
 • Нетоксичност. Материалите, използвани за интериорни проекти трябва да бъдат напълно безопасни за здравето. В това отношение полиетиленът е най-добрият материал за изработка на декоративни таванни покрития, тъй като не застрашава по никакъв начин здравето на хората, обитаващи ремонтираните помещения;
 • Лекота на използване. Нашите гъвкави тапети за таван са създадени специално за проекти тип Направи си сам. Лекотата им и тяхната гъвкавост правят инсталацията изключително лесна. Паната се режат и оформят лесно, така че да отговарят на архитектурните особености на стаята и специфичните изисквания на дизайна.

Плоскостите се инсталират без фуги помежду им, което допринася за един по-привлекателен краен резултат. Те могат да се мият и боядисват многократно в периода на експлоатация, така че да се поддържа актуалния облик на пространствата, без да е нужно да се сменя покритието на стените и тавана. Плочите са с размер 70 х 70см, което ги прави рентабилни. С малко количество от тях можете да покриете големи по площ повърхности.

Предимства на покритието

Причините да заложите на самозалепващи пана за таван от ПЕ пяна не са никак малко. Това е евтин и удобен вариант за обновяване визията на различни жилищни и комерсиални помещения. Ако не искате да правите скъпи и сложни ремонти, това покритие е най-добрата алтернатива. Сред предимствата на плоскостите от полиетилен можем да посочим:

Пълна нетоксичност и безопасност

В представите на болшинството хора всички синтетични материали са опасни и всички натурални са напълно безвредни за здравето. Това мнение е погрешно, тъй като дори естественото дърво може да стане токсично, когато се покрие с токсичен декоративен лак или боя, които не са предназначени за интериорна употреба. По същият начин полиетиленът е доказано безопасен, намирайки широко приложение в хранителната промишленост.

Паната от полиетиленова пяна не съдържат вредни вещества и не отделят миризма в помещенията, дори в първите дни след тяхното инсталиране. Те могат да се използват дори за декорация на детски стаи, където ще спомогнат за създаването на по-комфортна среда. Този вид изолация ще повиши температурите в отоплителния сезон и ще предпази децата от нараняване в случай на удар в стената.

Не е нужно изравняване на повърхността

Идеално гладката основа е предпоставка за по-добро свързване между паната и стената/ тавана, но въпреки това, самозалепващите плоскости могат да се монтират и върху не съвсем гладки и равни стени. Силната адхезивна способност на използваните лепила допринася за създаване на здрава и трайна връзка между декорацията и основата.

Въпреки че дебелината на този модел самозалепващи панели за таван е едва 4 мм, те скриват чудесно всякакви грапавини и неравности. Релефът на повърхността допринася за маскировъчните свойства на декоративното покритие. Дори да боядисате облицовката впоследствие, дефектите на мазилката няма да се забелязват.

Изключително евтин вариант

До момента няма по-евтин довършителен материал от самозалепващите таванни и стенни плоскости. Можете да се уверите лично в истинността на това твърдение, виждайки цената на нашите самозалепващи 3D пана за тавани Е1 70 х 70см. Тези декоративни покрития са финансово достъпни по начало, но при нас можете да ги закупите на многократно по-ниска цена.

С този облицовъчен материал можете да покриете таваните в цялото си жилище при минимален разход на средства. Самият факт, че за монтажа не са ви нужни майстори, допринася за рентабилността на ремонтите. Не е нужно да заделяте средства и да харчите всичките си спестявания, за да създадете по-красиви и уютни жилищни пространства.

Лесна манипулация

За разлика от много други материали, паната от екструдиран полиетилен са много удобни за обработка. Режат се изключително лесно с голяма ножица или остър макетен нож. За да покриете стените и таваните в дома си не са ви нужни специални инструменти. Всеки има в дома си нужните пособия, за да борави с това декоративно покритие по правилния начин.

Наличието на самозалепващ гръб е друг аспект на лекотата на инсталиране. Това означава, че не е необходимо да използвате лепила, които замърсяват ръцете и съседните повърхности, независимо колко внимателно боравим с тях. Всяко лепило отделя неприятна миризма, но не и лепилото, нанесено на гърба на всяко 3Д релефно пано.

Приложение

Трудно можем да посочим помещение, в което е неудачно да се използват полиетиленови 3D тапети за таван. В някои случай те могат да се използват и на открито, стига да не бъдат изложени постоянно на дъжд и пряка слънчева светлина. Екстремните климатични условия са опасни не толкова за самия материал, колкото за лепилото, нанесено на гърба. При външни условия лепилото ще загуби по-бързо адхезивните си свойства.

Колкото до приложението на декоративните тавани, то е наистина широко. Най-масово се използват за реновиране на жилищни пространства, но биха били подходящи също за производствени и търговски помещения. Тяхната висока устойчивост на влага позволява поддържане на добра хигиена. Покритието може да се мие с вода и конвенционален препарат.

Можете да украсите всички пространства в дома си със самозалепващи 3Д тапети за таван, за да комбинирате функционалност и естетика. Едно от местата, където тези покрития се използват е холът. Това е помещението, в което декоративните орнаменти са най-желаното средство за стилизиране на интериора. Шарките на паната се свързват добре както с мебелите в дневната, така и с подовите настилки – меки и твърди.

Предвид пълната водоустойчивост на паната, те са идеално решение също за кухнята и банята. Това са помещенията с най-висока степен на влажност, където изборът на довършителните материали е силно ограничен. Водните пръски и горещата пара в банята няма да доведат до образуване на мухъл, тъй като синтетичните материали не са благоприятна среда за развитието на спорите на плесени.

Спалнята е стаята, в която искаме да постигнем максимален комфорт, без да жертваме естетиката. Ако искате да изолирате външните стени или тавана, за да намалите топлинните загуби, нашите 3д тапети за таван са отлично решение. С тях също така се намалява нивото на външните шумове и ехото в помещенията. Тоест, всички предпоставки за спокойствие, топлина и тишина са налице с това нискобюджетно покритие.

Идеално решение за наематели

Да живееш в чуждо жилище под наем не винаги означава да се примиряваш с интериор, който не е по вкуса ти. Тъй като наемателите не могат да правят сериозни промени в помещенията, които временно обитават, за тях най-удачното решение са самозалепващите декоративни плоскости. С тях те могат както да променят стила и облика на помещенията, така и да ги направят по-комфортни и приятни за живеене.

Закупувайки нужното количество тапети за таван с невероятно ниска цена, хората, живеещи под наем ще си създадат една по-благоприятна среда, която радва и очите и тялото. Искате да боядисате стена или таван в определен цвят? Няма проблем, защото паната от PE пяна могат да се пребоядисват до седем пъти. Използвайте ги като основа, която лесно ще демонтирате при напускане на жилището.

Именно лесният монтаж и демонтаж е причината 3Д тапетите да са смятани за „rental friendly” материал. С минимален разход на време и средства наемателите могат да трансформират обитаваните пространства, създавайки си уют и модерен шик в чуждото жилище. Когато настъпи моментът да се преместят в свой собствен дом, квартирантите могат да свалят покритието също толкова лесно и бързо.

Повторната употреба на закупените 3Д пана за таван не е невъзможна, въпреки че адхезивната сила на самозалепващия гръб вероятно ще е намаляла. В този случай е възможно използване на допълнително лепило, като се има предвид, че строителните лепила вероятно ще повредят мазилката при последващ демонтаж.

Важни съображения

Преди да решите да закупите от нашите евтини тапети за таван, има няколко важни съображения, на които трябва да обърнете внимание. Тези покрития впечатляват със своята естетическа привлекателност и гъвкавост при трансформиране на вътрешните пространства. Тези леки и лесни за инсталиране плоскости са рентабилно решение за подобряване на визуалната привлекателност на таваните.

Преди да се потопите в света на декоративните 3D панели за таван от PE пяна, е изключително важно да вземете предвид различни фактори, за да си гарантирате успешно и удовлетворяващо изживяване в периода на тяхното инсталиране и използване.

Качеството на PE пяната, използвана в панелите, е от първостепенно значение. Изберете продукти, изработени от пенополиетилен с висока плътност, тъй като те са с по-добра издръжливост и дълготрайност. Висококачествените материали гарантират, че облицовката ще запази своята структурна цялост във времето, защото са устойчиви на износване и разкъсване.

3D таванните плоскости от PE пяна се предлагат в различни дизайни и стилове. Обърнете внимание на цялостната естетика на стаята и изберете дизайн, който допълва съществуващия декор. Независимо дали предпочитате модерни геометрични фигури или класически текстури, изборът на дизайн, който е в съответствие със стила на интериора, ще подобри визуалното въздействие на пространството.

Не пренебрегвайте въпроса за начина на инсталиране. Изберете 3Д панели за таван, които се инсталират лесно, а процесът на монтиране е максимално чист. Тоест, заложете на продукти със самозалепващ гръб, които ви спестяват използването на лепила, запазвайки реновираните помещения максимално чисти.

Безопасността е решаващо съображение при внедряването на какъвто и да е материал във вътрешните пространства. Уверете се, че предпочетеният модел тапет за таван е нетоксичен и не отделя неприятна миризма. Тази характеристика не само повишава безопасността, но може да бъде изискване в строителните кодекси и разпоредби.

Запознайте се с изискванията за поддръжка и почистване. Панелите с гладка повърхност обикновено се почистват по-лесно и са по-устойчиви на прах и мръсотия. Това е особено важно за помещения, където чистотата е приоритет, като кухни или здравни заведения. Това не бива да ви отказва от нашите тапети за тавани, защото въпреки релефа, покритието може да се мие и поддържа в добро състояние с минимални усилия.

Оценете изолационните и акустичните свойства на панелите. Висококачествените плоскости за таван от PE пяна могат да допринесат за по-добра звукоизолация, намалявайки нивата на шум в помещенията. Струва си да изберете това декоративно покритие само заради въпросното качество. Особено удачен избор за спалня и детска стая.

Бюджетните съображения обикновено са поставени на първо място от купувачите и това е напълно логично. Ако финансовите средства са в недостиг, именно триизмерните пана за тавани са материалът, към който трябва да се насочите. Предвид размерите и цената на една такава плоскост, за облицовка на тавана в едно средно по площ помещение, ще разходвате една съвсем скромна сума пари.

Оценявайки внимателно всеки от изложените аспекти на тази таванна декорация, вие ще можете да вземете информирани решения, които водят до създаване на визуално привлекателно, безопасно и функционално вътрешно пространство. Постигането на баланс между естетиката и бюджета ви гарантира задоволителна покупка.

Особености на монтажа

Когато поръчаните при нас гъвкави панели за таван пристигнат на адреса ви, можете да пристъпите към тяхното монтиране. Паната могат да се залепят не само на тавана, но също върху стена или друг архитектурен елемент. Преди да започнете процеса по инсталиране, е от съществено значение да подготвите основата.

За да осигурите здраво свързване между основата и всички декоративни плоскости за таван е важно мазилката да бъде максимално гладка, чиста и суха. Няма да постигнете добро залепване върху грапави мазилки. Ще се наложи шпакловка или заглаждане с по-груба шкурка. Наличието на неравности и пукнатини по тавана като цяло не е компрометиращ инсталацията фактор.

Почистете обстойно основата. За целта можете да направите сухо почистване, като използвате четка с мек косъм, за да премахнете натрупаната прах и ронеща се мазилка. При наличие на мазни отлагания по тавана, използването на почистващ препарат и обезмаслител е задължително. В противен случай лепилото на вашите декоративни панели за таван няма да държи достатъчно дълго.

Не отстранявайте хартията, покриваща лепилото, преди да сте напълно готови да инсталирате леките плоскости за тавани на определеното място. Това е валидно и при процесите на изрязване. Предпазната гланцова хартия се премахва непосредствено преди полагане на плоскостта върху тавана или стената, тъй като при продължителен контакт с въздуха лепилото започва да изсъхва.

Защо да закупите плоскостите от нашия магазин?

Модерните 3д тавани привличат купувачите към плоскостите от полиетиленова пяна. Днес те могат да бъдат закупени от много места – във физическия и виртуалния свят. Защо тогава да изберете именно нашия магазин за покупката на паната? На първо място заради цената. Заслужава си да се възползвате от възможността да закупите това стенно покритие по-евтино, отколкото бихте го купили от друг магазин.

Друга основателна причина е качеството на изделията. Имайте предвид, че паната, предлагани на родния пазар, не са еднакви. Някои са по-дълготрайни и с по-добра визия от други. При нас се предлагат единствено висококачествени декоративни покрития. Не бива да пропускаме и удобството като аргумент. Този модел пано за таван можете да закупите онлайн, без да хабите излишно време, нерви и средства за посещение на физически търговски обекти.

Прочетете повече

Наложен платеж

Преглед и тест

Гаранция

14 дни връщане

Подобни продукти