ᐉ Соларен фонтан за градина на топ цена - Онтайм

Соларен фонтан, 4 накрайника

Гласове: 7 Рейтинг: 4.4
 • Код на продукта: sz0523
  Наличност: В наличност

 • В наличност Стара цена: 39.00лв.

  Нова цена: 27.50лв.
Възможни варианти
* Варианти:

Кол-во: +
-


Соларен фонтан

Характеристики:

 • слънчев панел: 7V/1.4 W
 • максимално повдигане на помпата: 70см
 • максимална височина, която достига водата: 30-55см
 • размер на слънчевия панел: Ф160mm*3mm 
 • мощност на помпата: 0.5*0.85W
 • максимален обем на потока: 150L/h

Използване:

Соларния панел може да се постави във всякакви съдове с вода. Помпичката се намира от долната страна на соларния панел, така че да засмуква вода без проблеми. Соларното фонтанче работи само в слънчеви дни. Колкото е по силно слънцето, толкова е по голям водния стълб.


СЪДЪРЖАНИЕ:

 • слънчев панел с помпа
 • свързваща тръба
 • дюза B1
 • дюза B2
 • дюза B3
 • дюза B4

ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА

Прелестният соларен фонтан е готово решение за декориране на двор и градина, бил той на вилата или в семейната ви къща. Можете да го поставите в изкуствен водоем, например малко езеро, както и да го монтирате в друга атрактивна ландшафтна декорация. Бликащата водна струя ще ви създава приказно настроение. Цената на фонтана е твърде ниска, за да се отказвате от красивото му присъствие в дворното си пространство.

Напълно готов за употреба продукт

Защо да закупите такъв вид градинска декорация? Едва ли ще поръчате соларен фонтан единствено заради супер ниската му цена? Истината е, че изкуствените водоскоци са приятна атракция в дворните пространства. Те създават хармонична и успокояваща атмосфера – основната предпоставка за пълен релакс на открито.

Основната причина, заради която си струва да поръчате един от най-красивите ни соларни фонтани, наред с ниската му цена, е фактът, че това е готов за употреба продукт. Голямо е предимството да получиш градинска декорация, която можеш да инсталираш само за няколко минути. Не ви е нужна помощта на техник. Заедно с фонтана ще получите лесни за следване инструкции за употреба.

Какво е нужно, за да пуснете фонтанчето в действие? Необходимо е само да свържете елементите, както е указано в инструкциите, и да поставите водната помпа в подходящ съд с вода, така че системата да циркулира непрекъснато. При соларните ни фонтани отпада нуждата да се осигурява електрическо захранване, но на този момент ще се върнем малко по-късно.

Принцип на работа на фонтаните?

Декоративните соларни фонтани от готов тип се произвеждат в широка гама от модели. Даден продукт би могъл да изглежда напълно различно от останалите. Да е с други размери и другамодификация, но в крайна сметка работният му принцип ще е един и същ. Това ви позволява да изберете дизайн, какъвто ви харесва, без да се съобразявате с техническите параметри на продукта.

Фонтаните за двор и градина се произвеждат от няколко вида материали. Това са: бетон, поливинилхлорид (PVC), акрилен камък и полистоун. Последният е най-често използваният материал. Полистоунът представлява каменен прах, чиято структура здраво свързана с помощта на специален полимер. Така материалът става устойчив на студ, слънце и удар и изключително дълготраен.

Производството на соларни фонтани с по-високи и съвсем ниски цени включва и изработка на самата водно циркулираща система. В този случай материалът, който се използва е основно пластмасата. Помпата, връзките и дюзите са пластмасови, а също и дискът на панела.

Панелът обаче обаче се различава от останалите детайли. В горната си част модулът има селективно отражателно покритие, което поглъща слънчевата светлина, повишавайки нейната концентрация. Панелът е на вид прост елемент, но той има много сложна задача, а именно – да преобразува светлината от слънцето в електрическа енергия, която да задвижи помпата.

Помпата е механизмът, издигащ водната струя в декоративния соларен фонтан за градина. От нея се осигурява циркулацията във водната система. Падналата в съда вода се поема от изпомпващото устройство и след един цикъл се издига отново нагоре. Един непрекъснат кръговрат, който ще ви радва с приятния ромон на водата и уникален визуален ефект.

Поддръжката – ключът към безпроблемната работа на фонтана

Поддръжката е ключът към безпроблемната работа на вашия градински соларен фонтан. От нея зависи дали той ще ви радва с приятните си водно-светлинни ефекти и приятния си ромон и колко дълго. За щастие в поддържането на този детайл няма нищо сложно. Необходимо е единствено периодично да почиствате съда на шадравана от паднали листа, клони и други замърсявания.

Почистването е задължително и за филтъра и водната помпа. Фактът, че използвате чиста чешмяна вода за захранване на фонтанчето, не ви гарантира, че в нея няма утайки и по-едри частици от замърсявания. Когато водата не може да циркулира свободно в системата, помпата се товари и може да се повреди. Фонтанът ще стане неизползваем, ако допуснете замърсяване на водния поток.

Още в края на есента и началото на зимата е необходимо да премахнете цялата вода циркулираща в предоставения от нас кръгъл соларен фонтан. В случай че е невъзможно да го приберете на закрито, е добре да го покриете с водонепроницаемо платнище. При ниски температури, дъждовната вода и снегът ще замръзнат, а ледът може да спука стените и част от детайлите на декорацията.

Плюсове и минуси на фонтаните, базирани на слънчева технология

Продуктът, който виждате на тази страница представлява соларен фонтан за езерце или различен по размер шадраван. Соларните градински системи имат предимството да се захранват от слънчевата светлина. За да работят е необходимо единствено пряко осветяване на соларния модул.

Фонтанът ще достига максимална височина на водния стълб ако е поставен на място, огрявано от слънцето през целия ден. Плюсовете на соларната система са много на брой. На първо място не е нужно да опъвате кабели и да осигурявате надежден източник на електричество. Второ – пестите пари, защото не черпите електроенергия. Трето – системата е напълно безопасна, особено за малки деца.

Какво е предимството на дворния фонтан със соларно захранване като цяло? Можем да изтъкнем няколко неща:

 • Подобрява цялостния облик на дворното място;
 • Мобилност – може без проблем да се мести от една точка до друга, поради липсата на кабели;
 • Оказва положителен ефект върху настроението:
 • Носи редица ползи за здравето. Фонтанът овлажнява и пречиства въздуха около себе си, подпомагайки дишането и релаксацията.

Допълнителен плюс на нашия соларен шадраван е възможността за добавяне на светодиодно осветление. С него вечер ще можете да се насладите на истинско светлинно шоу, защото водните струи ще се осветяват в различни цветове. Осветлението се закупува допълнително. Стандартно този продукт се предлага без светлини.

Ще получите обаче 4 накрайника, които оформят водоскока по различен начин. Всеки накрайник има различен брой отвори, всеки с различен диаметър. Преминавайки през тях, водната струя ще бъде с по-голяма височина или с по-широк диаметър на разпръскване. Максималната височина на водния стълб при това симпатично соларно фонтанче е 30 – 55см.

Ние предлагаме едни от най-ефектните соларни шадравани, цената на които е толкова изгодна, че нищо не ви спира да си поръчате някой от тях още сега. Фонтанът ще оживи и ще придаде класа на вашата градина, а същевременно няма да изисква особена грижа от ваша страна. Соларната система не се нуждае от никакви допълнителни консумативи в периода на използване.

Възползвайте се от промоционалната ни оферта! За покупка на 2 или повече бройки, цената е още по-изгодна.

Сходни артикули (12)
Направи лесна поръчка

Соларен фонтан, 4 накрайника

Доставка с

Цена 27.50лв.

С натискането на бутона "Поръчай" декларирате, че сте съгласни с нашите Общи Условия и Политика за защита на личните данни.