Антидекубитален дюшек

Гласове: 7 Рейтинг: 1.3
  • Код на продукта: sz0339
    Наличност: В наличност

  • В наличност Цена: 139.00лв.
Кол-во: +
-


Антидекубиталният дюшек служи за предотвратяване на последствията от продължитено залежаване и образуването на декубитални рани на хора с увреждания, възрастни хора, пациенти в рехабилитация след травми и операции. Антидекубиталният дюшек RICANT SY 200 се състои от помпа с регулатор и надуваем матрак. Предназначен за домашно лечение, лесен за инсталиране. Материалът от който е изработен дюшека (поливинилхлорид) го прави устойчив на натоварване. Дюшекът е израден от 130 въздушнни клетки организирани в 2 кръга. Редуването на двата кръга осигурява деликатен, нежен масаж в зоните на контакт на тялото на пациента и дюшека, стимулирайки кръвообращението и зареждането на тъканите с кислород, с което се намалят напрежението и болките в раменете, гърба и ханша. Снабден е с ненадуваеми краища /крила/ за стабилно закрепване, с подпъхването им под матрака на леглото. Изключително лесен за почистване. Помпата осигурявя контролиран въздушен поток към въздушните сектори и е оборудвана с куки, за да бъде прикрепена към края на леглото. Клапанът на помпата дава възможност за регулиране на налягането на базата на теглото на пациента. Към комплекта е включен и ремонтен комплект /2 бр. лепенки и лепило/.
​Инструкция за експлоатация на антидекубитален дюшек :
Прочита се и се спазва конкретното указание за употреба, придружаващо изделието при закупуване.
Следвайте следните стъпки за въвеждане в експлоатация:
• Разпъвате антидекубиталния дюшек и го поставяте върху матрака на леглото в разгънат вид така, че накрайниците за компресора (щуцерите) да са откъм краката на пациента.
Важно: не поставяйте антидекубиталния дюшек директно върху пружина, подматрачна рамка, дъска и др. Поставете го върху съществуващ матрак. Внимавайте да няма скъсани пружини, които да пробият антидекубиталния дюшек!
• Подгънете ненадуваемите сектори от двата края на дюшека под съществуващия матрак, което ще предотврати изместването на дюшека и ще го държи в правилна позиция.
​• Осигурете контакт в близост до долния край на леглото (откъм краката) и включете щепсела на компресора.
• Свържете маркуча от единия му край към дюшека, а от другия край - към компресора. Маркучът е двоен и в двата му края, както са двойни и съответните изводи на компресора и на дюшека
• Натиснете зеленото копче за включване на компресора и сложете регулатора на най-висока степен .
• Оставете антидекубиталния дюшек 20 минути да работи с включен компресор, без да се ляга отгоре.
• След 20 минути всички клетки на дюшека са изпълнени с въздух и следва да поставите регулатора за дебита на въздуха на необходимата степен съобразена с теглото на пациента
• Важно! По време на ползване дюшека не се изключва от електрическата мрежа.
Върху дюшека се поставя само лек памучен чаршаф, върху който ще лежи болният.
Сходни артикули (12)
Направи лесна поръчка

Антидекубитален дюшек

Доставка с

Цена 139.00лв.

С натискането на бутона "Поръчай" декларирате, че сте съгласни с нашите Общи Условия и Политика за защита на личните данни.