0
0
.00
BGN

Клещи за връзване на лозя, цветя, домати + Лента 2бр + Телчета

Модел: sy1475

Наличност: В наличност

 


59
00
лв.
35
00
лв.

Въпроси и поръчки:

Направи лесна поръчка

Клещи за връзване на лозя, цветя, домати + Лента 2бр + Телчета - 1 бр. Общо: 35лв.

Клещи за връзване

Клещи за връзване са подходящи за връзване на лозя, краставици, тиквички, домати, цветя и други растения, осигурявайки бърза и лесна работа в градината. Клещите работят с два механизма на връзване, при които е необходимо телчета или лента.

  • за връзване на лозя
  • с два механизма на връзване
  • Удобна и лека дръжка
Промо комплекта включва:
  • 1 брой клещи за връзване
  • 1 кутийка - 10 000 броя телчета за клещи за връзване
  • 2 бр. ленти

Телчета за клещи за връзване

Телчетата са с ширина 6 mm и височина 4 mm. Те са консуматив за клещи за връзване на лозя и увивни растения.

  • 10 000 броя в комплекта
  • Размери: ширина 6мм, височина 4мм
  • Размер на опаковката 10.90 / 2.30 / 4.00 cm

Голяма част от култивираните растения се нуждаят от стабилна опора, за да не се пречупват под тежестта на собствените си плодове или поривите на вятъра. В една малка дворна градина е лесно да превържем културите към колове или скелета на ръка. В големите земеделски стопанства обаче, е по-удобно връзването да се направи с помощта на клещи за връзване на домати.

Именно такъв инструмент ви предлагаме в нашата секция „За градината”. Градинарите имат нужда от такова приспособление, което да им спести ненужния разход на време и енергия. Клещите могат да се използват за укрепване на всякакви растения към специална опора – домати, малини, лозя и дори пълзящи цветя и храсти. Инструментът работи с два механизма за връзване – ленти и телчета, каквито са включени в комплекта.

Как да изберем връзващ градински инструмент?

Клещите за връзване на растения са доста стар градински инструмент, който придоби популярност у нас сравнително скоро. Въпреки това пазарът просто прелива от много оферти от находчиви продавачи, така че не е толкова лесно за обикновения човек, а понякога дори и за опитен градинар, да избере правилния модел.

Ето защо си заслужава да разгледаме ключовите моменти при избора на подходяща за нуждите ни машинка за връзване на домати. От избора ни зависи не само удобството по време на работа, но и състоянието на реколтата. Слабите стебла, които не са добре вързани, лесно ще се пречупят, ще повехнат и ще изгубят способността си да плододават.

Факторите, заслужаващи внимание са:

Държава производител – фабрика

Мястото на производство не е най-важният въпрос, но той все пак има своето значение при избора на връзваща машинка. Добри инструменти се произвеждат както в ЕС, така и в Китай и Япония, въпросът е кой е производителят на модела, който възнамерявате да закупите? Уредите с посочена страна на производство върху опаковката имат по-добра репутация от „No name” продуктите.

Когато говорим за градинска техника, трябва да се обърне внимание на репутацията на производителя. Все пак не бихте желали да инвестирате пари и усилия в закупуването на инструмент, който не може да ви бъде полезен дори един сезон. Марката често е атестат за качество, въпреки че дори при брандинга има значение страната на производство.

Снимки на страницата на продавача

Може би един от най-трудните моменти при избора на клещи за връзване на лозя и изобщо на всякакви градински инструменти. 99% от всички снимки са еднакви, намерени в мрежата. Отговорният продавач трябва да има поне няколко реални снимки на своя продукт, както и на фирмената опаковка.

За да избегнете измами, пазарувайте само от регламентирани магазини, а не от случайни продавачи в OLX и социалните мрежи. Ако се спрете на ножица за връзване на домати заради по-ниската цена, поискайте да да ви изпратят снимки на машинката на имейл или на Viber. Тогава ще сте сигурни какво точно купувате.

Модификация и технически характеристики

Огромният избор от инструменти за връзване на растения на родния пазар ви задължава да се фокусирате върху техническите характеристики на клещите, които ви предлагат. Някои модели са удобни за използване, но са направени от нискокачествени материали. Това означава, че са уязвими на корозия или на счупване.

Клещите за лозарска и градинска употреба може да изглеждат на пръв поглед еднакво, но между различните модификации има разлика както в принципа на работа, така и във вида на използваните консумативи. Преценете с кой материал ви е по-лесно да работите – кои консумативи са подходящи за вашите култури и кои са ви по-изгодни.

Обърнете внимание на механизма за закрепване на лентата/телта. Материалите също са от значение. Изберете клещи за връзване, изработени от неръждаема стомана или метал с антикорозионно покритие. Дори да го съхранявате правилно, при работа с пистолет за връзване на домати влагата не е изключена – сутрешна роса, дъждове, сокове от листата на самите растения.

Опаковка и инструкции за употреба

Опаковката е особено важна. Тя на първо място показва уважение към клиента и освен това защитава инструмента от повреди по време на транспортиране. Желателно е да изберете клещи за лозя, които се доставят в собствена фирмена опаковка. Тя ви дава важна информация за производителя и наличието на сертификати.

Инструкциите за употреба са особено важни, дори за уреди, които са на пръв поглед елементарни. Професионалистите в лозарството и градинарството знаят как да заредят пистолета с връзваща лента, но въпреки това, всяко приспособление има специфично устройство, с което трябва предварително да се запознаете. Инструкциите трябва да са разбираеми и на достъпен за потребителя език.

Наличие на консумативи в комплекта – защо е важно?

Клещите за връзване на земеделски култури и цветя работят с консумативи – ленти или телчета, както и комбинирано. За да ви бъдат от полза, този вид инструменти се нуждаят от консумативи, които в някои случаи се налага да се закупят допълнително. Плюс е когато консумативите се предлагат заедно с машинката.

Нашият уред за връзване на домати се предлага в комплект с 1 кутийка - 10 000 броя телчета. Телчетата са с ширина 6 mm и височина 4 mm. Ще получите също 2 опаковки с ленти, които са по-удобният вариант за връзване на домати и други земеделски култури. Телчетата са подходящи за фиксиране на лозя и увивни растения.

Що се отнася до консумативите, идеалната лента за градински телбод е 120-130 микрона или дебелина 0,12-0,13 мм. Оптималната дължина на ролката е 25-30 метра. Колкото до телчетата, те не трябва да бъдат направени от твърде мек метал, но това може да се провери само от опит или да се купят скоби за градински телбод от доказана марка.

Какво ви предлагаме?

Градинарските клещи за домати, които ви предлагаме, са надежден и издръжлив инструмент, с който ще работите с удоволствие. Уредът е изработен от висококачествени материали и компоненти, които осигуряват дълъг живот на инструмента и безпроблемна работа за градинарите.

Машинката е тествана от стотици земеделски производители в страната ни и смело можем да кажем, че този модел е еталон за съотношение цена-качество. Уредът е снабден с опростен и много надежден механизъм за захващане на лентата, който гарантира лесно боравене при зареждане и икономия на консумативи.

Механизиране на процесите – начин да спестите време и усилия

Земеделската работа е тежка, но благородна. Земята се отплаща с богат урожай, когато за полезните култури се полагат нужните грижи. Благодарение на технологичния прогрес, днес голяма част от дейностите по отглеждане на растителни култури са механизирани. Такъв е случаят и с на пръв поглед простата операция по връзване на растенията.

Вместо да превръзват към наличната опора хиляди стебла, съвременните градинари и земеделски производители, могат да използват ръчната машина за връзване на домати. Тя пести време и усилия – най-ценните ресурси в градинарството и лозарството. В същото време е нежна към растенията. Не наранява стеблата и ви позволява да работите дори на трудно достъпни места.

 Машинката не се нуждае от захранване, така че нуждата от осигуряване на източник на електричество отпада напълно. Това е компактен инструмент, който лесно можете да носите в по-дълбок джоб или в работната си чанта, в случай че се отправяте към лозето или градината, когато тя не се намира в дворното ви място.

Естетика и нежно отношение към растенията

Всеки градинар е добре запознат с капризите на болшинството полезни растения. Доматите са един от растителните видове, който се нуждае от деликатно отношение към стеблата. Когато дойде време ствола на доматеното растение да се привърже към подготвената за целта опора, не са изключени инциденти – неволно пречупване на по-крехките стъбълца.

Ако операцията се извършва с клещи за връзване на домати, закупени на ниска цена, опасността от повреждане на стеблата е минимална. Факт е, че всяко нараняване на стеблото на домата е входна точка за проникването на вируси и микроби, които причиняват опасни и трудно лечими заболявания от рода на фитофтората.

Същото е валидно и за крехките лозови ластари. За да бъдат поведени в желаната посока е необходимо да се свържат към лозарското скеле или телена мрежа. Това може да се направи с най-различни средства, но най-удобно и безопасно е с помощта на машинка за връзване на лозе.

Освен полезен за културите, този метод е и най-естетичен. Обикновено машинките използват ленти в зелен цвят, които се сливат добре с цвета на стеблата на растенията. На пръв поглед мястото на превръзване не се забелязва. Избягва се неестетичния резултат, който постигаме, когато използваме текстилни разноцветни ленти и дори сизал. Работата с пистолет за лента е особено естетична в цветните градини и при укрепване на катерливи и пълзящи храсти и цветя.

Защо да закупите инструмента от нашия магазин?

Ако си търсите машинка за връзване на лозе на достъпна цена, нашият онлайн магазин е най-доброто място за целта. Обособили сме специална категория „За градината”, която любителите и професионалните градинари могат да посещават винаги, когато им е нужно ефективно решение на конкретен градински проблем.

При нас продуктите са внимателно подбрани, така че да гарантираме качеството им пред многобройните ни клиенти в цялата страна. Ниските цени по никакъв начин не означават ниско качество – не и в нашия онлайн магазин. Освен това, ви предлагаме най-удобният начин за закупване на полезен градински инвентар.

Имайте предвид, че не във всеки железарски магазин се предлагат клещи за връзване на лозе. Такова оборудване е налично в големите вериги от типа „Дом и градина”, но нито една от тях няма свое представителство в отдалечените селски райони. Онлайн магазин Ontime е винаги достъпен за градинарите и лозарите от цялата страна, предлагайки им полезни стоки с отлично качество на конкурентни цени.

Прочетете повече

Наложен платеж

Преглед и тест

Гаранция

14 дни връщане

Подобни продукти