Тенджери

Ред:
керамични тенджери

Тенджери закупуваме не всеки ден. Ще пожелаем те да присъстват сред домакинските ни уреди, само ако предлагат достатъчно компактен дизайн, подходящ за всеки тип котлони (стандартни и модерни), устойчиво на дългосрочна термална обработка и, разбира се, незалепващо покритие.

Изобщо не е приятно ястието да изгаря в рамките на минути, след моментно отклоняване на погледа. Затова, стремежът на всяка домакиня е съд, който позволява храната да се вари, задушава или пържи самостоятелно, без необходимост от постоянен надзор.

Тенденциите в производството на готварски уреди се насочват към устойчивите метали. Още по-важен е типът “облицовка” върху метала. Всяка повърхност е с различни предимства при готвене. Разбира се, най-високо ценени са високата  топлопроводимост и незалепващото покритие.

Класическата тенджера е създадена за термична обработка на месо, зеленчуци, плодове и тестени изделия. Равномерното нагряване определя вкусът и зависи от материалът на изработка, който предоставя и допълнителни свойства на покритието.

В Ontime е подбрана селекция от изключително функционални и качествени тенджери с няколко изключително ценени предимства: повече лично време, вкус на истинска храна, подходящо дъно за индукционни котлони. Предложенията в магазина ни са с вместимост от най-малко5.5 л., солидни термоустойчиви дръжки и стъклен капак с отвор за парата.

Емайлирана стомана

Стоманата е една от най-здравите метални сплави, обикновено защитена от ръжда и корозия. Съдовете от нея са изключително устойчиви на термообработка. Освен това е безвредна за организма – тя е един от малкото материали, който не застрашава здравето с вредни метални йони, дори и когато дъното се покрие с миниатюрни драскотини.

Емайлът е слой стъклокерамичен прах. Предназначени за всякакви готварски методи, фурна и котлони, те ви позволяват да оставите овкусените продукти да се готвят без притеснение, като се отдадете на по-приятни занимания. Емайлираната тенджера изисква само две условия : малко количество мазнина на дъното и близка температура с продуктите в нея. Гореща храна върху студено покритие и ледени вещества върху нагорещено дъно биха увредили емайла.

Прекрасен избор за приготвяне на супи, кремове, фондани, сладка, желета и разнообразни гарнитури, които се сгъстяват и задушават бавно и равномерно. Обикновено емайлираните модели са с ефектни принтове, а нашите са орхидеи, черешки и цветни флорални мотиви.

Керамиката – сочни порции с интензивен вкус

Добавете непознат досега вкус към ястията си без да добавяте подправки, а само като ги лишите от мазнина. Ястията в собствен сос се приготвят само при определени условия. Незалепващото покритие е едно от тях. Всяка керамична тенджера осигурява възможност за приготвяне на изключително здравословна и вкусна храна.

Както при каменните плочи, керамичният съд затопля храната постепенно и я готви бавно. Повърхността се запазва гореща за по-продължително време, както и готовата храна в нея. Мазнината може се забрави напълно, благодарение на гладкото, плъзгащо и непорьозно покритие. Актуалните керамични тенджери са домакинските съдове не само на здравословната, но и на най-вкусната храна.

Само с помощта на керамиката, продуктите консервират цялата си гама от полезни вещества, вкус и сочност в “запечатка” от хрупкава кора, която се образува почти веднага при готвене. Тези съдове ще ви осигурят прекрасна храна само с естествени мазнини, но рискът от механичното им повреждане е значителен. Каталогът ни предлага правоъгълни и кръгли керамични съдове с цени, много по-изгодни от продуктите, които ще срещнете в каталозите  хипермаркетите.

Гранитно, мраморно или медно дъно

Трислойна тенджера от неръждаема стомана, алуминий и медно покритие осигурява много висока топлопроводимост и дългосрочна експлоатация. Алуминият спомага за равномерното затопляне на дъното, което е достатъчно плътно за всеки тип котлон и фурна, и ще ви спести голям процент електроенергия.

Мазнината е необходима, както и внимание на готвача, тъй като ястията се загряват и сготвят наистина бързо. Медното дъно не трябва да се използва с драскотини, тъй като алуминият отделя вредни вещества в храната. Киселите храни пък ще развалят вкуса си в такъв съд.

Божествен вкус и аромат с гранит и мрамор

Гранитът е магмена скала с високо съдържание на кварц. Мраморът също е скален материал от калцит и доломит. Какво отношение имат те към готварските пособия? Покрития от гранит и мрамор са много често поставяни върху готварски съдове. Изключително устойчиви на надраскване, той загрява бавно, но запазва топлината продължително време.

Постепенното затопляне разгръща отлично вкусовата палитра на всички продукти – те са съвкупност от един основен и няколко подвкусове. Сварената или задушена храна предоставя тези качества на продуктите си в максимално пълноценен вариант, като вкусовите качества са придружени с букет от аромати. Полезните вещества и микроелементи на всяка съставка също са запазени в сготвеното ястие.

Гранитните и мраморни съдове никога не прегарят ястията. Затова с предложенията в каталога ни можете да готвите с една капка мазнина. Изберете компактни термоустойчиви тенджери с най-изгодните цени за тези материали, които добавят повече вкус към храната ви. А ако целта ви е да забравите за мазнината напълно – разгледайте прекрасната колекция тенджери с керамично покритие.

Виж още

БЪРЗО ПОВИКВАНЕ