ᐉ Казани от неръждавейка, 20,30,40,60 и 100 литра, казан от неръждаема стомана на топ цена - Онтайм

Казани от неръждавейка, 20,30,40,60 и 100 литра

Гласове: 350 Рейтинг: 2.3
  • Код на продукта: sy549
    Наличност: РАЗПРОДАДЕН
  • РАЗПРОДАДЕНО Цена: 45.00лв.
Възможни варианти
Варианти:

Кол-во: +
-


ДЕБЕЛИНА: 2.5мм
Казан 20 литра 2,5 мм Височина 30 см
Казан 30 литра 2,5 мм Височина 35 см
Казан 50 литра 2,5 мм Височина 40 см
Казан 70 литра 2,5 мм Височина 45 см
Казан 100 литра 2,5 мм Височина 50 см

Казаните за варене на ракия най-често са изработени от мед. Това е традиция запазена от миналото, когато медта е била един от най-лесните материали за обработка, които осъществяват добра топлопроводимост. Днес има и варианти за казани, изработени от неръждаеми сплави. Въпреки това специалистите по варене на ракия, ги смятат за не толкова добри. Медта е предпочитан материал за изработка на казани за варене на ракия, тъй като се смята, че запазва качеството на дестилирания алкохол и подобрява неговия вкус. В допълнение притежава антибактериални свойства, които предотвратяват разпространението на инфекции и намалява възможността за бактериално замърсяване. Не случайно и самите дестилатори, катализатори и тръби, по които преминават изпаренията са изработени от мед.Дестилатът запазва своите ароматни качества.

Ако материалът не е бил достатъчно добър, при варенето на ракия в меден казан, се подобрява аромата на крайния продукт. Същевременно се предотвратява и възможността за производство на метилкарбамат. Това е отровно вещество от цианид, поглъщането на което, може да доведе до сериозни последици. В завиимост от пространството, с което разполагате, може да изберете различен размер.

Казанът е сред съдовете, без които някои много важни операции, свързани с варене не биха могли да бъдат изпълнени. В богатия каталог на онлайн магазин Ontime ще откриете разнообразие от висококачествени казани от неръждавейка с капацитет 20, 30, 40, 60 и 100литра. Идеално решение, нужно за стерилизиране на зимнина, затворена в стъклени буркани.

Характеристики и предимства

Всеки казан неръждавейка, представен в електронния ни каталог е образец за здравина и функционалност. За производство е използвана специална сплав от суровини, вследствие на която се получава висок клас неръждаема стомана. Този материал има изключителна плътност, но тя не увеличава излишно теглото на съда. Няма да се затрудните с пренасянето му както в празно, така и в пълно състояние.

Стоманата, използвана за изработка на казаните е устойчива не само на корозия, но и на нагряване. Високите температури при варене и контакта с директен огън няма да понижат качеството и свойствата на металното съоръжение. Не съществува риск от деформиране и напукване, характерен за някои тънкостенни съдове, предлагани на пазара.

Сребърното емейлирано покритие защитава съда от напукване вследствие на резките температурни промени. Казаните от миналото се обработваха с противокорозионна боя, чиято ефективност не беше особено голяма. В случай на удар, лаковото покритие се напукваше, а оттам до ръждата и изгниването на материала пътят беше много кратък.

Всеки предоставен от нас казан от неръждавейка разполага с капак. Той е изключително важно допълнение, без което достигането на точката на кипене се реализира за по-дълъг период от време. Ако сте търсили подобен съд по пазари и специализирани магазини, вероятно вече сте установили, че не всички изработки включват похлупак.

Капакът е с удобен елемент (дръжка) за лесно и безопасно отхлупване на казана. Неговата здравина пречи на деформацията, каквато неизбежно се появява с времето при изделията, направени от тънка алуминиева или медна сплав. Всяко изкривяване на капака ще попречи на плътното затваряне, което от своя страна ще увеличи времето за достигане на желаните температурни стойности в процес на варене.

За да ви бъде лесно да местите и манипулирате казаните, производителят е добавил удобни здрави дръжки от двете им страни. Дори казанът с вместимост 100литра в пълно състояние, може да се пренася и мести без никаква опасност от отчупване на дръжките. Те са здраво заварени, като заварките са също защитени от корозия.

Възползвайте се още сега от изключително изгодните ни оферти. При нас ще намерите най-изгодните цени за казани от неръждаема стомана с модерна визия, безкомпромисна здравина и завидна функционалност. Едно практично приспособление, каквото е казанът няма аналог, когато става въпрос за осъществяване на ред операции, характерни за българското село.БЪРЗО ПОВИКВАНЕ