Казани от неръждавейка, 20,30,40,60 и 100 литра

Гласове: 2 Рейтинг: 2.5
  • Код на продукта: sy549
    Наличност: В наличност
  • Цена: В наличност 30.00лв.
Възможни варианти
* Варианти:
40 Литра (+30.00лв.) 60 Литра (+50.00лв.) 100 Литра (+60.00лв.) 20 Литра 30 Литра (+10.00лв.)

Кол-во: +
-

Казаните за варене на ракия най-често са изработени от мед. Това е традиция запазена от миналото, когато медта е била един от най-лесните материали за обработка, които осъществяват добра топлопроводимост. Днес има и варианти за казани, изработени от неръждаеми сплави. Въпреки това специалистите по варене на ракия, ги смятат за не толкова добри. Медта е предпочитан материал за изработка на казани за варене на ракия, тъй като се смята, че запазва качеството на дестилирания алкохол и подобрява неговия вкус. В допълнение притежава антибактериални свойства, които предотвратяват разпространението на инфекции и намалява възможността за бактериално замърсяване. Не случайно и самите дестилатори, катализатори и тръби, по които преминават изпаренията са изработени от мед.Дестилатът запазва своите ароматни качества.

Ако материалът не е бил достатъчно добър, при варенето на ракия в меден казан, се подобрява аромата на крайния продукт. Същевременно се предотвратява и възможността за производство на метилкарбамат. Това е отровно вещество от цианид, поглъщането на което, може да доведе до сериозни последици. В завиимост от пространството, с което разполагате, може да изберете различен размер.

 

Лесна поръчка

Казани от неръждавейка, 20,30,40,60 и 100 литра × 1 бг.

Цена: 30.00лв.След изпращане на лесна поръчка, наш оператор ще се свърже с Вас за уточняване на адреса за доставка.

С натискането на бутона "Поръчай" декларирате, че сте съгласни с нашите Общи Условия и Политика за защита на личните данни.

БЪРЗО ПОВИКВАНЕ