Точила за ножове

Ред:
Точила за ножове

От тази категория на електронния ни магазин можете да закупите удобно и супер функционално точило за ножове. Такова е нужно във всяко домакинство и навсякъде, където ножът е ключов инструмент. Вероятно смятате, че ножовете ви са достатъчно остри, но ако те кълцат и мачкат продуктите, вместо да режат с лекота, значи е време да ги заточите.

Предлагаме разнообразие от точила за ножове, част от които са идеални за дома, а други – подходящи за професионалистите. Общото между различните продукти в този раздел е тяхната компактна и функционална форма. Те няма да заемат излишно място на кухненския ви плот, но пък ще бъдат винаги под ръка и готови за използване по всяко време.

Селекцията ни от точила за ножове включва няколко различни типа продукти, на които ще отделим специално внимание. Всички модели, включени в колекцията разполагат с вакуумно залепяща се основа. Благодарение на нея, можете да наточите ножовете, без да е нужно да придържате точилото с ръка. Това е важно както за вашето удобство по време на работа, така и за пълната ви безопасност.

В категорията ще откриете:

Механични точила

Те не се нуждаят от електрическо захранване, за да наточат вашите ножове, поради което могат да се използват навсякъде. Няма нужда да се измъчвате със захабения нож, ако работите на открито или има прекъсване на електричеството. Заточването на ножовете с механичните ни точила е бързо, прецизно и лесно като детска игра. За целта е нужно просто да прекарате острието на ножа през челюстта на точилото и то ще реже отново като бръснач.

При избора на механично или електрическо точило за ножове е важно да се ръководите от вида и качеството на заточващата челюст. Някои точила отнемат твърде голяма част от метала, което води до бързото износване на дори най-скъпите и качествени ножове. Ние сме подбрали точила, които премахват микроскопични количества от острието на ножовете, за да се радвате на любимия си кухненски инструмент максимално дълго и да го използвате по правилния начин.

Електрически точила

Големите ресторантски кухни, цеховете за месообработка и изобщо местата, в които професионално се приготвя и реже храна имат нужда от качествено електрическо точило за ножове. Електрическите ни точила са мощни и наточват всички стандартни ножове по избор – едностранно или двустранно. Модел Swifty Sharp се захранва от батерии, което отново го прави лесно преносим и способен да работи при всякакви условия. Освен ножове, с него можете да заточите остриетата на ножици и други режещи инструменти – домакински или професионални.

Предлагаме също и точила, които се захранват в електрическата мрежа. Електрическото точило за ножове, работещо с електрическа енергия е идеалният професионален инструмент. Освен ножове и ножици, то може да заточи и захабените ви отвертки, а такива ги има както у дома, така и в професионалните работилници на всички майстори. При електрическите модели предимство е мощността и следователно бързината на заточване.

Както вече споменахме, подбрали сме единствено точила, които няма да повредят любимите ви кухненски ножове, ножиците ви или отвертките. Заточващата челюст при всички продукти от тази категория е с прецизно премерено разстояние, така че острието да придобие отлична режеща способност само с едно прекарване през точилото, като същевременно се запази плътността на метала.

Защо ви е нужно точило?

Ако не разполагате със собствено точило за ножове, това означава, че ще трябва да използвате услугите на майстор точилар. В днешно време това е наистина немислимо, защото представлява излишен разход на време, средства, а понякога и на нерви, в случай че не е постигнат желаният от вас резултат.

Нашите прецизни и удобни за работа точила за ножове ви позволяват да имате режещи инструменти в отлично състояние. Възможно е да не знаете, но най-често порязванията при рязане се дължат на захабени, а не на твърде остри ножове. Освен това ще можете да режете с висока скорост, запазвайки целостта и полезните съставки на храните.