Точила за ножове

Ред:
Точила за ножове

От тази категория на електронния ни магазин можете да закупите удобно и супер функционално точило за ножове. Такова е нужно във всяко домакинство и навсякъде, където ножът е ключов инструмент. Вероятно смятате, че ножът ви е достатъчно остър, но ако той кълца и мачка продуктите, вместо да реже с лекота, значи е време да го заточите.

Какво ви предлагаме?

Предлагаме разнообразие от точила, част от които са идеални за дома, а други – подходящи за професионална употреба. Общото между различните продукти в този раздел е тяхната компактна и функционална форма. Те няма да заемат излишно място на кухненския ви плот, но пък ще бъдат винаги под ръка и готови за използване.

Колекцията ни включва няколко различни типа приспособления, и на всеки от тях ще обърнем специално внимание. Всички модели, включени в раздела разполагат с вакуумно залепяща се основа. Благодарение на нея, можете да наточите своите ножове, без да е нужно да придържате точилото с ръка. Това е важно както за вашето удобство по време на работа, така и за пълната ви безопасност.

Продуктите, включени в категорията можем да разделим на:

Механични

Те не се нуждаят от електрическо захранване, за да изпълнят своето предназначение, поради което могат да се използват навсякъде. Няма нужда да се измъчвате с ножа, нуждаещ се от наточване, ако работите на открито, а също и когато има прекъсване на електричеството.

Заточването на ножовете с механичните ни точила е бързо, прецизно и лесно като детска игра. За целта е нужно просто да прекарате острието на ножа през челюстта на точилото и то ще реже отново като бръснач.

При избора на механични или електрически точила, е важно да се ръководите от вида и качеството на заточващата им челюст. Някои точила отнемат твърде голяма част от метала, което води до бързото износване на дори най-скъпите и качествени ножове. Ние сме подбрали инструменти, премахващи микроскопични количества от острието на ножовете, за да се радвате на любимия си кухненски нож максимално дълго и да го използвате по правилния начин.

Електрически

Големите ресторантски кухни, цеховете за месообработка и изобщо местата, където професионално се приготвя и реже храна имат нужда от качествено електрическо точило за ножове. Електрическите ни инструменти са мощни и наточват всички стандартни остриета по избор – едностранно или двустранно.

Модел Swifty Sharp се захранва от батерии, което отново го прави лесно преносим и способен да работи във всякакви условия. Освен ножовете, с него можете да заточите остриетата на ножици и други режещи инструменти – домакински или професионални.

Предлагаме също и уреди, захранвани директно в електрическата мрежа. Електрическото точило е идеалният професионален инструмент. Освен захабения нож и ножици, то може също да заточи и изхабените ви отвертки. При електрическите модели предимство е мощността и следователно бързината на заточване.

Както вече споменахме, подбрали сме единствено точилата, които няма да повредят любимия ви и вероятно доста скъп нож, ножиците ви или отвертките. Заточващата челюст у всички продукти от тази категория е с прецизно премерено разстояние, така че острието да придобие отлична режеща способност само с едно прекарване през точилото, като същевременно се запази плътността на метала.

Защо ви е нужен подобен инструмент?

Ако не разполагате със собствено точило за ножове, това означава, че ще трябва да използвате услугите на майстор точилар. В днешно време това е наистина немислимо, защото представлява излишен разход на време, средства, а понякога и на нерви, в случай че не е постигнат желаният от вас резултат.

Нашите прецизни и удобни за работа точила ви позволяват да имате режещи инструменти в отлично състояние. Възможно е да не знаете, но най-често порязванията при рязане се дължат на захабен, а не на твърде острия нож. Освен това ще можете да режете с висока скорост, запазвайки целостта и полезните съставки на храните.

БЪРЗО ПОВИКВАНЕ