ᐉ Хладилна чанта за инсулин, несесер за лекарства на топ цена - Онтайм

Хладилна чанта за инсулин

Гласове: 0 Рейтинг: 1.0
  • Код на продукта: sz0513
    Наличност: РАЗПРОДАДЕН
  • РАЗПРОДАДЕНО Цена: 20.00лв.
Кол-во: +
-


Хладилна чанта/ несесер за лекарства/ инсулин
Цип за закопчаване
Цвят: Син
Размер: 17.5 / 9 / 6.5см

Във всеки дом трябва да присъства хладилна чанта за лекарства, защото все някога става наложително да се пътува по време на прием на медикаменти. Ние ви предлагаме една компактна термо-чантичка тип несесер, която ще бъде особено полезна на диабетиците. Това специално приспособление ви позволява да пътувате, съхранявайки лекарствени средства спрямо указанията на производителя, а именно – на ниски температури.

Конструктивни особености на хладилните чанти

Всеки диабетик, планиращ по-дълго отсъствие от дома, следва да се подсигури с хладилна чанта за инсулин. Такава е изключително необходима през лятото и в по-топлите дни на преходните сезони. Инсулинът има специфични изисквания относно условията на съхранение. Необходимо е да се съхранява при температури от 5 до 8 градуса, тоест в обикновен битов хладилник (не фризер) или в специална термо-чантичка, която може да се събере в ръчен багаж.

Несесерите и чантите, които наричаме хладилни, се различават като дизайн и принцип на работа от автомобилните хладилници, които се захранват от акумулатора на превозното средство. Тяхна специфична особеност е дву и трислойната конструкция.

Несесерът за медицински продукти обикновено се състои от външна обвивка, изработена от устойчив на влага материал и от вътрешен термо слой, който повтаря формата на основата, изработен от изолационен материал, покрит с фолио (обикновено Изолон).

В тази форма чантата е в състояние да поддържа ниски температури в рамките на няколко няколко часа. С по-дълго термо поддържащо действие са продуктите, използващи гелообразен пълнеж. Такъв хладилен несесер за лекарства е нужно да се държи в камерата на хладилника за няколко часа, след което е способен да запази оптимално охлаждане за срок от 24 до 48 часа.

Функцията на несесера е пасивна, защото той не осъществява охлаждане, а само поддържа съхраняваните продукти в желаните температурни стойности. За поддържане на ниска температура във вътрешността пасивните чанти използват лед и замразен гел. Желателно е да се поставят в хладилник през определено време или да се подменят торбичките с лед/гелообразна течност.

Изисквания при избора на охлаждащо средство за съхранение на медикаменти

Когато избирате хладилен несесер за инсулин е наложително да обърнете внимание на някои аспекти от дизайна на продукта. Съотношението качество/цена е основен критерий при избора, но за целта е важно купувачът да познава основните характеристики на този вид приспособления.

Добрата чанта за инсулин трябва да отговаря на следните критерии:

  • Размерите на изделието да отговарят на броя и габаритите на съхраняваните продукти. За диабетиците е достатъчно несесерът да е с размер 18 х 10 х 7см;
  • Теглото на контейнера в празно състояние не бива да надвишава 400 – 600гр.;
  • Наличие на отделение за правилно съхраняване на различните медицински консумативи и лекарствени средства;
  • Здрав и практичен материал (влагоустойчив) за външна част и термоизолационна тъкан във вътрешността;
  • Висококачествени шевове, плътно прилепване на слоевете, закопчаване с цип на капака.

Предпочитание трябва да се даде на продукти, изработени от полиестер, PVC материал и найлон. Те имат висока якост и издръжливост. Размерът на хладилната чанта за инсулин е 17.5 х 9 х 6.5см, което показва, че е компактна и няма да заема много място в куфар, сак или раница.

Защо да изберете този продукт?

Много лекарствени средства – както за хора, така и за домашни любимци, се изисква да се съхраняват при ниски температури. По този начин се гарантира тяхната ефикасност и безопасност. Например с тази мини хладилна кутия за лекарства ще можете да транспортирате правилно ваксини и таблетки за своя домашен любимец от кабинета на ветеринаря до вашия дом.

Охладителната чанта за лекарства е задължителен атрибут за всички диабетици и хора, които приемат някакъв вид фармацевтични средства, било за мазане или за орална употреба. Тя ще ви бъде особено полезна, когато пътувате, осигурявайки оптимални условия за съхранение на лекарствените средства. Инсулинът е животоподдържащ медикамент, без който никой диабетик не бива се отправя на път, включително на близки разстояния.

Малката охлаждаща чанта за инсулин може да се използва единствено за охлаждане. Тя работи на принципа на конвенционалния термос и е също толкова просто устроена. Има вътрешен изолационен слой от фолио, който е устойчив на механични въздействия. Не се къса лесно, както фолиото, предназначено за домакински нужди.

Компактният несесер за инсулин трябва да бъде винаги плътно затворен, за да може да поддържа една и съща температура вътре в камерата за 2-3 часа. Моделът е много удобен за използване, ако водите активен начин на живот и прекарвате много време на път и в ходене пеша.

Сходни артикули (12)


БЪРЗО ПОВИКВАНЕ