0
0
.00
BGN

Бактерицидна лампа X-TREMER UV-3230

Модел: sz0548

Наличност: РАЗПРОДАДЕНО

 


30 W антибактериална ултравиолетова лампа
Дистанционно управление
Отделя озон, който убива бактерии и вируси
Стерилизира до 35 кв.м. помещения
Дистанционно управление
Дължина на светлинната вълна: 253.8 nm
Забавен старт 28 секунди
3 режима на работа - 15, 30 и 60 минути
Размери: 54 х 7 х 25 см

X-TREMER UV-3230 е бактерицидно устройство от ново поколение. Борбата с вируси, бактерии и всякакви патогенни организми вече може да се осъществи ефективно с минимум усилия и мероприятия по дезинфекция. В условия на повишен риск от пренос на опасни вируси, всички търговски обекти и сгради с обществен достъп са задължени да се погрижат за здравето на своите посетители и служители. Конкретният продукт ви дава възможност да го направите.

Принцип на работа и предимства

Лампата с УВ-лъчение е надеждно и ефективно средство за стерилизация на затворени помещения. За разлика от дезинфектантите, лампите с ултравиолетово лъчение с дължина на вълната 253.8 nm, неутрализират простите организми в цялото затворено пространство, а не само тези, намиращи се върху достъпните и подлежащи на мокрене повърхности.

Бактерицидната лампа има предимството да осъществява дезинфекцията без физически усилия от страна на човека. Докато за третиране с химически разтвори е нужен специализиран персонал, то лампите спестяват нуждата от наемането на фирма или квалифицирано лице, което да се ангажира с обработките.

Моделът X-TREMER UV-3230 е с капацитет на стерилизация до 35кв.м. Може да се окачи на стена на всякаква височина. Не е нужно да бъде достъпна, защото разполага с дистанционно управление, чрез което да се командва. Устройството предлага три режима на обработка от 15, 30 и 60 минути. Отделя Озон, който се справя успешно с бактерии и вируси, включително с новия коронавирус – SARS-CoV-2.

Каква е ползата от Озона?

Много хора, включително наши клиенти, си задават въпроса: „Каква е разликата между озоновата и безозоновата бактерицидна лампа?“. На практика и двата вида са живачни лампи с ниско налягане, които отделят ултравиолетово лъчение. Имат дезинфектиращи свойства – пречистват и детоксикират въздуха в помещенията.

Приложението на тези устройства до скоро беше основно в специализирани лечебни заведения, но днес те са широко използвани в частни бизнес обекти и жилища. Разделени са на два вида: озонови и безозонови. Озоновите лампи взаимодействат с кислорода, образувайки озон. Високата му концентрация е вредна за човешкото здраве, затова мероприятията се провеждат в отсъствието на хора и домашни животни.

В безозоновите уреди крушката е направена от кварцово стъкло със специално покритие. Благодарение на този материал се елиминира рискът от образуване на озон, тъй като стъклото на лампата филтрира спектралната линия, излъчваща озон. Този вид устройства се смятат за по-безопасни, но цената им е по-висока и по тази причина са нерентабилни за пречистване на множество помещения.

Озоновата антибактериална лампа е с по-достъпна цена, а също и с по-широк обхват на действие. Когато се използват въпросните бактерицидни лампи, е необходимо стриктно да се контролира нивото на озона във въздуха, а помещенията да се проветряват след всяка обработка.

Прочетете повече

Наложен платеж

Преглед и тест

Гаранция

14 дни връщане

Подобни продукти
30
00
лв.
15
00
лв.