ᐉ Соларна WiFi камера, PIR датчик за движение, 5MP/4mm на топ цена - Онтайм

Соларна WiFi камера, PIR датчик за движение, 5MP/4mm

Гласове: 2 Рейтинг: 5.0
 • Код на продукта: sz0479
  Наличност: В наличност

 • В наличност Цена: 145.00лв.
Кол-во: +
-


 • Соларен панел
 • Водоучстойчив корпус
 • Леща: 4mm/5MP
 • Слот за карта - Micro SD до 64 ГБ - не е включена в комплекта
 • Захранване 2 батерии х 3.7V - не са включени в комплекта

Инструкции за употреба:

Wi-Fi - Mode

 1. Свалете приложението I-Cam за Android/ IOS
 2. Изберете бутона "Add device"
 3. Натиснете "Setup Device"
 4. Yes
 5. Изберете "Sonic configuration" за свързване към Wi-Fi мрежата
 6. Готови сте за употреба на камерата

AP - mode

 1. Задръжте натиснат бутона AP/ Wifi за 3 секунди и го освободете, ще чуете звук "beep"
 2. Вече сте преминали на режима AP, камерата индикира с премигваща червена светлина
 3. Изберете от телефона си wireless мрежата "i-cam_PIQ" - паролата на мрежата е 12345678
 4. Отворете приложението след хотспот свързването, изберете "Add device" и сканирайте QR code , който е на корпуса на камерата. Паролата на камерата е "admin"
 5. В този режим няма да може да използвате услугата отдалечено събуждане и нотификации. Когато PIR датчика засече движение, камерата ще записва автоматично на SD картата. През телефона ще може да се свървате с камера през Hotspot и да гледате записаното видео
 6. Камерата ще се изключва автоматично, когато няма засечено движение

С появата на пазара на най-новия модел соларна камера с датчик за движение, хората разбраха, че охранителната техника може да бъде съвместима с техните нужди и възможности. Това са автономни устройства, които не се нуждаят от захранващо окабеляване. Използвайки Wi-Fi връзка, те нямат нужда и от комуникационен кабел. Предлагаме ви видеокамера за външна употреба с интегриран PIR сензор.

Видеонаблюдение с автономно захранване – защо е добра идея?

Намаляването на количеството енергия, консумирана от домакинското и промишленото оборудване, е една от най-важните задачи, върху които работят хиляди учени и инженери по света. Към днешна дата е възможно да се разработят много методи, които правят устройствата по-евтини или напълно автономни спрямо електропреносната мрежа.

Иновативни материали и технологии се въвеждат в различни области. Една от обещаващите разработки е безжичната соларна камера за видеонаблюдение. Този тип устройства не изискват електрическа връзка и предават информация по безжични комуникационни канали. Те могат да бъдат поставени почти навсякъде, където е невъзможно изграждане на стандартна видео охранителна система.

Както всяко оборудване, което се появи сравнително наскоро, камерите от този тип са широко обсъждани от заинтересованата публика. Технологичните характеристики на въпросните устройства, техният външен вид и принцип на работа могат да предполагат крехкост и функционални ограничения. Wi-Fi соларна камера с влагоустойчив корпус е добро решение за наблюдение на открити частни и бизнес имоти.

Митове и реалност

Създаването на негативен имидж от страна на конкуренцията е един от най-ефективните начини тя да запази позицията си на въпросния пазар. Сред злонамерените слухове, свързани със слънчеви охранителни камери, могат да се открият както достоверни, така и неверни твърдения. Едно такова твърдение гласи, че камерите са оборудвани със слаба оптика и нямат достатъчна функционалност, значително се различават по качеството на заснемане от кабелното оборудване.

Провалът на този мит е очевиден. Устройствата, оборудвани със соларен панел, не се различават фундаментално от кабелните . Сред тях има миниатюрни екземпляри, като видео очи. В този случай можем да говорим за ограничена функционалност. Но кабелните видеокамери от този тип не се различават с широка гама от опции и неограничени възможности.

Стандартните соларни камери за видеонаблюдение имат дискретен (външен) захранващ блок. С помощта на проводник те са свързани към слънчев панел, разположен на определено разстояние. Всъщност това е обикновена кабелна видеокамера с пълен набор от функции, свързана към алтернативен източник на енергия.

Друг мит е, че камерите работят само през деня, а през нощта не се извършва видеонаблюдение. Това твърдение е само отчасти невярно, тъй като не всички соларни камери са оборудвани с батерии. Нашият модел работи с 2 батерии х 3.7V, които трябва да си закупите допълнително.

Както при мрежовите модели, когато инсталирате система за видеонаблюдение, захранвана от слънчева енергия, трябва да се погрижите за резервен източник на захранване. В качеството на такъв източник може да бъде използван генератор или батерия, която се зарежда през деня. Генерираната от соларния панел енергия трябва да се съхранява някъде, за да може да се използва след залез слънце.

Невярно е и твърдението, че камерите, захранвани от слънчева енергия, са крехки и много чувствителни към климата. Това е заблуда, поне по отношение на камерата, включена в нашия каталог. Характеристики като издръжливост и производителност при определени климатични условия зависят от модела на камерата и това какво е заложил производителят.

Всяка соларна камера за видеонаблюдение може да се счупи или повреди в резултат на прегряване или замръзване, и устройствата, захранвани от централната електрическа мрежа, не са изключение. Някои ограничения за температурата на въздуха, влажността и въздействието на физическа сила може да имат самите слънчеви панели. Затова производителите взеха предвид широк спектър от условия на работа и произведоха модели, адаптирани към тях. Изборът на правилния панел ще ви помогне да избегнете подобни проблеми.

Каква е ролята на датчика за движение?

Нашата соларна Wi-Fi камера е с интегриран сензор за движение. Неговата задача е да обезпечи разумно потребление на електрическата енергия, която се съхранява в батерията. Благодарение на датчика, камерата е в Sleep Mode, докато не се регистрира движение в охраняваната зона.

Тогава устройството автоматично преминава в режим на запис, съхранявайки записите на Micro SD карта с капацитет до 64 ГБ. Соларната камера с датчик за движение не се нуждае от голям капацитет за съхранение на записите, защото тук не се извършва непрекъснато заснемане. Това също улеснява прегледа на записите и намирането на конкретни събития.

Моделът се предлага без карта памет и батерия за съхранение на слънчевата енергия.

Сходни артикули (7)
Направи лесна поръчка

Соларна WiFi камера, PIR датчик за движение, 5MP/4mm

Доставка с

Цена 145.00лв.

С натискането на бутона "Поръчай" декларирате, че сте съгласни с нашите Общи Условия и Политика за защита на личните данни.БЪРЗО ПОВИКВАНЕ