0
0
.00
BGN

Детски килим за игра, двулицев, термоизолиращ, XPE пяна

Опции

Модел: ta422

Наличност: В наличност

 


45
00
лв.
30
00
лв.

Въпроси и поръчки:

Направи лесна поръчка

Детски килим за игра, двулицев, термоизолиращ, XPE пяна - 1 бр. Общо: 30лв.

 • Двустранно килимче за игра
 • Топлоизолационни свойства
 • Непързаляща се повърхност
 • Различни размери
 • Мек вътрешен слой
 • Водонепропускаемо, може да се мие
 • Антибактериално

С наближаване на първата годинка, бебетата стават доста активни. Лазенето е основен метод за придвижване, а заниманията с любимите играчки обикновено се случват на дивана или на леглото, от където винаги има риск мъничето да падне. Истината е, че се нуждаете от мек и топъл детски килим, на който детето ви да си играе.

Ние ви предлагаме лека, сгъваема постелка, създадена специално за целта. Тя е изработена от мека XPE пяна - здрав и безопасен материал, известен с високите си термоизолационни свойства. Можете да закупите килимчето в подходящ за нуждите ви размер, като дори най-големият ни модел е с много изгодна цена.

С какво килимчето ще ви бъде полезно?

Килимчето ще ви бъде изключително полезно. Може би дори не подозирате какъв комфорт то ще създаде на детето ви и какво спокойствие ще даде на вас самите. Ще отпаднат всички притеснения, че малкото човече седи твърде дълго на пода и може да настине. Твърдият под също така не е най-удобното място за лазене и за първите опити за прохождане. Осигурете на любимото същество по-комфортна и безопасна среда!

Нашият детски килим за игра ще се превърне в любимото кътче за забавление на детето ви, където то може да прекарва часове наред в интересни занимания. Килимчето е двустранно принтирано, като от двете му страни са отпечатани различни рисунки. Едната страна на постелката изобразява лабиринт от улици, които мъничето може да следва, лазейки или докато прави първите си самостоятелни крачки.

Прохождането е емоционален момент за всички родители, но то е и доста стресиращ период, тъй като е съпроводено с доста залитания и падания. Ето защо, докато детенцето развие чувство за равновесие и баланс, е важно да му осигурите повърхност, която е достатъчно стабилна, за да улеснява вървежа, но и максимално мека, за да омекоти ударите при падане.

Родителите, както и бабите и дядовците, обикновено постилат на пода одеяло, за да създадат по-мека повърхност, върху която детето да си играе и да се учи да ходи. Това е крайно неудачно решение, тъй като одеялото образува гънки, които могат да спънат детето. Освен това, одеяло, постлано върху ламинат или друга твърда настилка, създава сериозен риск от подхлъзване. Идеята на килимчето от полиетиленова пяна е да елиминира всички тези опасности.

Свойства и характеристики на материала

За да разберете ползите от покупката на мек килим за детска стая на момиче или момче, трябва да разгледаме не само атрактивния дизайн на едно такова изделие, но преди всичко особеностите на материала. Килимчетата за прохождане не се изработват от вчера, те са продукт, който се предлага отдавна, но през годините е правен от различни материали.

Към настоящия момент този вид постелки за деца се изработват най-често от XPE пяна. Този материал показва най-добри свойства по отношение на здравина, удобство и безопасност при използване. Материалът също не е ново откритие на химическата индустрия, но въпреки това, той е все още малко познат на болшинството купувачи.

Какво всъщност представлява XPE?

XPE е химически омрежена полиетиленова пяна. Това е нов вид екологично чист материал, който е нетоксичен и без мирис. Той има висока еластичност, твърдостта и дебелината му се регулират лесно и също така е лек, което го прави оптимално решение за звукоизолация, хидроизолация, топлоизолация и съхранение на топлина. XPE не води до парников ефект и замърсяване на въздуха при изгаряне.

Сред най-важните характеристики на полиетилееновата пяна са:

 • Топлоизолация. Независимата структура на пяната може ефективно да намали обмена на енергия, причинен от въздушната конвекция. Поради тази причина XPE е най-добрият материал за изработка на топлоизолиращо детско килимче за игра. Той притежава и антикондензационни свойства, което го прави изключително подходящ топлозадържащ материал във влажна среда;
 • Звукоизолация. Плътната пореста структура на полиетиленовата пяна, ѝ позволява да изолира добре шума и в двете посоки. Детето ви може да ходи спокойно и да тропа с любимите си играчки, без да пречи на съседите ви, живеещи на долния етаж;
 • Добра формируемост. XPE е все по-предпочитан материал, поради неговата податливост на формиране. Той има висока устойчивост на топлина, добра пластичност, равномерна плътност и е полиморфен за вакуумно формоване и термоформоване. Лесно сгъващият се дизайн на килимчето се дължи на това свойство на материала;
 • Амортизация. Тъй като е полутвърд порест каучук, материалът запазва характеристиките си след силен удар. Килимът за игри на детето ви ще съхрани свойствата си дори при екстремни въздействия – скачане, удари с играчки, возене с пластмасово колело или количка. Експлоатационният живот на постелката е доста дълъг – можете да я подарите на друго дете, когато вече не ви е нужна.

Здравина, дълготрайност, способност да запазва формата си и да служи като термо и влагоизолация – всички тези характеристики показват, че XPE е най-добрият материал за изработка на детски килимчета за игра. Цената, която ви предлагаме, е изключително ниска на база това, което получавате.

По какво се различават килимчетата от PVC и XPE?

Не много отдавна килимчетата за деца се изработваха единствено от гъвкаво PVC, но с времето този широко използван материал беше заменен от полиетилена. Полиетиленът в най-популярната му форма е лек, гъвкав и влагоустойчив. Всички сме докосвали найлонова торбичка и знаем какво е усещането – кожата лесно залепва за нея, особено в топло време.

Полиетиленовите детски килимчета могат да бъдат доста шумни при използване - когато се ходи по тях, се чува характерен "шумкащ" звук. Освен това те могат лесно да се повредят от играчка или друг твърд предмет. Колкото по-евтина е постелката, толкова по-тънък е филмът и толкова по-лесно е да се разкъса, като не е изключен и болезнен удар от статично електричество.

Килимите от полиетилен са супер леки, което от една страна е добре, но от друга представлява проблем, защото се движат и местят по твърдите подове. По време на активна игра или тичане килимът може да се размести и да предизвика падане на малкото човече. Килимчетата от XPE са напълно лишени от всички тези недостатъци.

Повърхността на килимчето, което ви предлагаме, е приятна на допир, напомняща нещо средно между кожа и гумирано меко покритие. През зимата тези постелки не държат студено, а през лятото кожата на бебето диша и не се изпотява. Можете да постелете килима върху тревата в двора и да сте спокойни, че детето няма да се намокри от росата.

Килимчето е много здраво и няма да бъде повредено от твърди играчки, обувки и дори от клечки и бурени, в случай че го използвате на открито. При допир материалът не лепне, благодарение на специалното матово покритие. Детското сгъваемо килимче за игра не се наелектризира и подпомага прохождането, действайки на принципа на ортопедичните стелки.

Не просто удобно, но и полезно за развитието на децата

Пътеките от полиетиленова пяна са практична инвестиция за родителите, които искат да осигурят на своите малки деца безопасна и удобна повърхност за игри и развлечения. Те не само подобряват сензорните умения, координацията око-ръка и грубата моторика на малчуганите, но тяхната неплъзгаща се повърхност и мекота ги правят задължителни за родителите, които държат на безопасността.

Универсалността е друго предимство на подложките за игра от пяна. Килимчетата могат да се използват в различни условия, като например у дома, в детски градини и дори на открито. Те са лесни за почистване и съхранение, което ги прави практична инвестиция за заетите родители. Като цяло постелките от XPE пяна са основен артикул за всеки родител, който иска да създаде безопасна и стимулираща среда за развитието на детето си.

Този тип детски аксесоари са не просто универсални като приложение, но и унисекс като дизайн. Всички родители могат да закупят от нашите детски килими за момиче и момче, без притеснения. Ако гледате напред в бъдещето и планирате да увеличите своето семейство, килимчето, закупено за първото ви дете, ще послужи и на второто, и на третото, без значение какъв е техният пол.

Постелките могат да се използват в различни условия, включително у дома, в предучилищни или детски градини и дори на открито. Меката им повърхност е перфектна за ходене, а ярките цветове и шарки стимулират сетивата на децата и ги насърчават да взаимодействат с околната среда.

Едно от основните предимства на постелките от пяна е, че те помагат за подобряване на сетивните умения. Бебетата и малките деца опознават света около себе си чрез докосване, зрение и слух, а килимчетата осигуряват тактилни и визуални преживявания, които могат да помогнат за развитието на тези основни сетивни умения. Различните текстури, цветове и шарки също могат да насърчат когнитивното развитие и да насърчат ученето чрез изследване.

Друг важен плюс на тези детски изделия е, че помагат за подобряване на координацията око-ръка. Пълзенето и играта на постелката изискват много движение, което помага на децата да развият груби двигателни умения. Освен това хващането на играчки или предмети върху постелката може да помогне за подобряване на координацията око-ръка, както и фините двигателни умения.

Нашите евтини детски килими са чудесни за осигуряване на безопасна и удобна повърхност за игра на бебета и малки деца. Мекият, ударопоглъщащ материал помага за абсорбиране на удара и намалява риска от нараняване при падане, особено за малки деца, които тепърва се учат да пълзят или ходят. Това определено ще даде нужното спокойствие на родителите, знаейки, че детето им играе в безопасна среда.

Характеристики, касаещи безопасността

Една от най-важните характеристики, касаещи безопасността на килимчетата от пяна, е тяхната неплъзгаща се повърхност. Децата могат да бъдат невероятно активни, когато играят, което означава, че се нуждаят от повърхност, която отговаря на тяхната активност. Неплъзгащата се повърхност гарантира, че вашето дете може да се движи без страх от подхлъзване и нараняване. Постелката се придържа към пода и остава на място, дори когато вашето мъниче тича или скача върху нея.

Друга характеристика, която прави подложките за игра толкова безопасни за децата, е тяхната мекота. Случват се инциденти и понякога децата могат да паднат и да си ударят главите. С XPE пътечките можете да бъдете спокойни, знаейки, че детето ви ще има меко приземяване в случай на падане. Мекият материал абсорбира удара, намалявайки риска от сериозно нараняване.

Забавният детски килим с пътища за пълзене има свойства против умора, благодарение на ортопедичните свойства на материала. Тойпредлага на детето ви удобна повърхност за игра за дълги периоди от време. Децата обичат да играят и като родител, вие искате детето ви да се забавлява, като същевременно е напълно защитено. С тези постелка няма да се притеснявате от болки в коленете или гърба поради продължително седене или пълзене.

Килимите за игра се предлагат в различни размери и дебелини, в зависимост от възрастта и нуждите на всяко дете. По-дебелите модели с по-големи илюстрации и принтове са идеални за по-малки деца, тъй като осигуряват повече омекотяване и защита. Нарисуваните улици, пък ще бъдат интересни на 2-3 годишните момчета, които ще могат да движат малките си колички по тях.

Лесна и удобна поддръжка

Не на последно място трябва да обърнем внимание на хигиената. Днес почти всеки родител иска детето му да играе в чиста среда, затова въпросът за почистването занимава потенциалните купувачи на това чудесно изделие. Бързаме да ви успокоим, че постелките от XPE са супер лесни за почистване.

Можете да изперете вашето меко термо килимче за игра под душа или просто да го забършете с влажна кърпа, в зависимост от степента на замърсяване. Материалът, както вече казахме, е влагоустойчив, така че случайно разляти течности не бива да ви притесняват. Можете да оставите мъничето на постелката без памперс, решавайки бързо проблемите с обичайните „инциденти”, случващи се в най-ранна възраст.

Широко приложение

У дома нашият шарен бебешки килим за игра ще превърне всяка стая в пространство, подходящо за деца. Моделът е идеален за създаване на кът за игра в хола, спалнята или детската стая. С ярки цветове и дизайн, родителите могат да изберат постелка, която ще допълни декора на дома им и ще осигури забавен и интересен фон за игра на детето им. Подложките могат да се използват и в кухнята, предлагайки на децата удобно място за сядане и игра, докато родителите работят.

Детските градини и предучилищните заведения също могат да се възползват от универсалността на тези уникални подови покрития. Покривайки твърдите подове с такива постелки, учителите могат да създадат по-безопасна среда за игра и обучение на малки деца.

Меката повърхност също така намалява нивата на шум, което улеснява комуникацията на учителите с техните питомци. И най-важно – меките бебешки килимчета за игра от пяна могат лесно да се почистват и дезинфекцират, за да се гарантира, че са хигиенични и безопасни за многократна употреба през целия ден.

Двулицевият мек килим за игра на бебе е всичко, за което сте мечтали. Ако едната страна се замърси при случаен инцидент, а нямате възможност да направите обстойно почистване, можете просто да го обърнете от другата страна. Не е нужно да прекъсвате заниманията на малкото човече, за да почистите килимчето, на което то обича да си играе.

Мобилност, каквато не всички детски принадлежности притежават

За родителите с малки деца всяко пътуване се превръща в сериозно изпитание. Тръгвате на почивка или на вилата за уикенда, а има толкова много неща, от които детенцето ви се нуждае – столче/люлка, ваничка за къпане, дрешки, съдове за хранене, играчки и дрехи. Не се лишавайте от мекото и забавно термоизолиращо килимче за игра. То ще ви бъде много полезно.

Благодарение на сгъващия се дизайн, килимът придобива компактни размери, така че няма да заема излишно място в колата. Сгъването му е на принципа на хармоника, което улеснява значително операцията по неговото сгъване и разгъване. Можете да вземате постелката със себе си, тръгвайки към плажа или на пикник, слагайки го в чантата с бебешките принадлежности.

Компактният сгъваем дизайн на модела го превръща в идеалното килимче за детска стая. С него лесно ще обособите приятно кътче за игра навсякъде, когато сте далеч от дома, като можете да го използвате дори при смяна на еднократните пелени, в случай че се налага да действате в полеви условия.  

Мобилността е едно от многобройните предимства на килимчето с мека текстура и забавни принтове. Материалът е изключително лек, така че багажът ви няма да бъде допълнително таксуван, ако летите със самолет. Осигурете комфорт и безопасност на любимото си същество, а на себе си подарете малко спокойствие и миг почивка, докато детенцето се забавлява.

Дори в най-малкото жилище има място за него

Много млади семейства с малки деца живеят в твърде малки жилища. Оскъдното пространство ги принуждава да се откажат от много неща, но всеки отдаден родител ще намери възможност да осигури най-добрите условия на детето си. Ето защо нашият детски килим с улици за момиче и момче се радва на огромна популярност.

Колкото и малък да е домът ви, място за килимчето от пяна винаги ще се намери. Когато детето е в леглото или просто ви е нужно пространство, можете да го сгънете и приберете на място, където няма да пречи. Съхранението на меката подложка не представлява проблем – шкаф, килер, гардероб или под леглото – за дребните предмети винаги ще се намери място.

Стаята на детето ви е чудесно място, където килимът може да стои постоянно в разгънато състояние. Ако мъничето тепърва се учи да ходи самостоятелно, топлото килимче за игра на бебе ще омекоти твърдите подове и ще го защити от нараняване при падане. Съседите ви няма да се оплакват от трополенето на малките краченца, защото пяната е отличен шумоизолатор.

Покупката на сгъваем килим за игра трябва да се разглежда като инвестиция в правилното развитие и комфорта на най-малките. Дори в най-малките жилища има пространство, където едно дете може да си играе безопасно. Оставете малкия си наследник да преминава с количките си по нарисуваните улици, докато вие отмятате ежедневните домакински задачи.

Как да изберете правилния размер?

Меките килимчета за игра за бебе при нас са представени в разнообразие от размери. Това със сигурност ще изправи някои родители пред сложен избор, защото размерът на едно такова подово покритие има значение. Опасенията в никакъв случай не касаят цената, въпреки, че размерът може да зависи и от бюджета.

Това, което обикновено притеснява младите майки и татковци, е рискът да лишат детето си от пространство за игри и забавления. Изборът на килима се определя преди всичко от възрастта на детето. За най-малките деца, около година – година и половина килим с площ 120 х 180см е напълно достатъчен.

С придобиването на по-добри двигателни умения и самостоятелно ходене, площта за игра се увеличава. Размерът на детски килим пътища в този случай може да достигне 150 х 180 или 150 х 200см. Така детето ще има достатъчно пространство за движение, но в същото време играчките му ще бъдат на удобно за достигане разстояние.

Другият фактор, който определя големината на детски килим улици е свободното пространство в помещението за игри. Ако имате просторен хол, в който детето ви да си играе, докато вие си почивате и гледате телевизия, спокойно можете да вземете по-голям размер - 180 х 200см е чудесен вариант.

Третият фактор, с който трябва да се съобразите при избора на постелката, е броят на децата, които ще я използват. Ако имате близнаци или деца с минимална разлика в годините, ще трябва да вземете най-големия ни модел, за да осигурите достатъчно пространство и безопасност на всяко от децата си.

Отново напомняме, че дизайнът на килимчето предлага лесно сгъване до съвсем малки размери. Дори ако закупите най-големия ни размер, няма да срещнете затруднение нито с транспортирането, нито със съхранението на постелката. Ако държите да осигурите максимална свобода на движенията, можете да закупите два от най-малките ни модели. Ниската цена ви позволява всякакви решения.

Дълъг период на употреба и ниска цена – една разумна инвестиция, която си струва да направите

Не се колебайте да вложите една доста скромна сума в покупката на комфортно килимче за лазене. То ще носи не само краткосрочни, но и дългосрочни ползи на детето ви, подпомагайки физическото му развитие и когнитивни способности. Като родители, които искат най-доброто за любимите си същества, едва ли ще се поколебаете да направите една наистина скромна покупка.

На съвсем ниска цена можете да закупите продукт с изключително дълъг експлоатационен живот. XPE пяната е гъвкав материал, устойчив на влага и деформация, което означава, че през периода на активен растеж, няма нужда да сменяте килимчето с ново, понеже старото е вече амортизирано.

Ще се изненадате колко добре изглежда любимото килимче за игра за бебе, когато детето ви е вече достатъчно голямо, за да продължи да го използва. Не изхвърляйте детските принадлежности, които са все още годни за употреба – подарете килимчето на детенце, на което то също ще бъде полезно.

Зарадвайте приятелско семейство или напълно непознати хора. Ако приятелите ви обаче държат детето им да използва само нови продукти, насочете ги към нашия магазин, откъдето и те да си вземат детско килимче за пълзене.

Прочетете повече

Наложен платеж

Преглед и тест

Гаранция

14 дни връщане

Подобни продукти