0
0
.00
BGN

3D химикал за моделиране

Опции

Модел: sy396

Наличност: В наличност

 


39
00
лв.
29
00
лв.

Въпроси и поръчки:

Направи лесна поръчка

3D химикал за моделиране - 1 бр. Общо: 29лв.

3D химикал за моделиране е новата мания при децата. Изключително добро попадение за забавление и развиване на въображението, както и сръчността. Моделът представлява уред във формата на писалка, който работи със специални пълнители.

Благодарение на топлината, превръща този пълнител в течна маса, а тънкият накрайник на химикалката, позволява лесно управление. Може да се използват различни цветове за създаване на изключителни произведения. След като изстине, може да отлепите 3D моделът, който сте създали и да сътворите нова конструкция. Приложенията са безгранични, а употребата изключително лесна.

Химикалката разполага с бутон за избор на температурата, термоустойчив корпус и компактни размери. Нужно е просто да я включите в източник на електричество, да изберете нужната температура, след което да поставите пълнител в желания цвят.

Подходяща е за употреба и от деца, но под надзор на възрастен. Позволява създаване на 3D конструкции, рисунки, оцветяване и още много други игри.

Ползи и предимства:

  • Развива въображението
  • Лесна употреба
  • Регулиране на температурата
  • Прецизно писане
  • Термоустойчив корпус
  • Компактни размери

Характеристики на продукта:

  • Захранване – usb кабел
  • Диаметър на пълнителя – 1.75 мм;
  • Температура – за PLA 160-210° С, за ABS 210-230° С.
Внимание!
Писалката използва консуматив /филаменти/
В комплекта са включени ограничен брой филаменти /тестови 10м/

Всеки от нас е мечтал в детството си за вълшебно приспособление, с което е възможно да се творят чудеса. Връщайки се назад във времето, ще установим, че съвременните устройства и джаджи, плод на технологичния прогрес, сбъднаха голяма част от детските ни мечти. Пример за това е забавният 3D химикал за моделиране, с който днешните деца могат да създават предмети, като ги нарисуват.

Какво стои зад технологията за триизмерно моделиране?

Химикалката, представена тук, използва уникална технология за триизмерно моделиране и 3D принтиране, благодарение на която можете да създавате широка гама предмети, без да напускате собствения си дом! Детето ви ще получи възможност да превръща рисунките си във физически предмети – да изработва детайли и макети на къщи за кукли, космически пейзажи или каквото грабва неговия интерес.

Според футуролозите подобен подход към създаването на физически обекти в обозримо бъдеще ще промени разбирането ни за производството и продажбата на потребителски стоки и ще бъде един от основните двигатели на четвъртата индустриална революция. В този смисъл, обучавайки малчуганите да творят с 3Д химикалка, вие им осигурявате базов набор от важни способности.

Като се има предвид бързото развитие на 3D принтирането, става ясно, че много хора биха искали да се запознаят по-добре с тази технология. В края на краищата днес тя се използва активно в медицината, образованието, кулинарията и с течение на времето този списък ще се разширява.

За съжаление, не всеки може да си позволи да има 3D принтер дори на базово ниво у дома, а да не говорим за професионално оборудване. Но въпреки това все още имате възможност да се докоснете до технологията на бъдещето. Запознайте се с достъпната и забавна 3Д химикалка за моделиране!

Рисуване във въздуха

3D писалката представлява истински 3D принтер в миниатюрен вариант. Разбира се, с нейна помощ няма да можете да отпечатате триизмерен модел с висока точност, но ще бъде напълно възможно да се запознаете с общите принципи на 3D печата. В допълнение, химикалът е в състояние да събуди творческия потенциал, скрит във всеки от нас.

В крайна сметка с помощта на тази иновация бихте могли да създадете нещо ново, уникално, свое! Това технологично приспособление допринася не по-малко за развитието на фините двигателни умения и пространственото възприятие на децата. Заниманията с въпросното пособие ще подобрят способностите на детето ви да се храни правилно, да пише красиво и да развие творческия си потенциал.

Още първите минути на използване на 3Д химикала, той мигновено преобръща идеята за рисуване, защото буквално рисува във въздуха. Интересът към това хоби се събужда не само сред децата, но и сред техните родители. Само си представете колко вълнуващо и необичайно е да рисувате в триизмерно пространство първо прости, а след това по-сложни обекти.

Започвайки с обичайните дървета, къщи и цветя, можете постепенно да преминете към обемни и детайлни обекти. След няколко седмици ще можете с лекота да направите декоративна ваза, стойка за смартфон или ключодържател.

В същото време пластмасата, както и самата 3D химикалка с ниската си цена, ще ви струва много по-малко от фотополимерните смоли, използвани в съвременните 3D принтери. Така писалката осигурява минимален праг на инвестицията за запознаване със съвременните технологии за 3D печат.

В какво се състои тайната?

Преди да закупите писалката за моделиране за своето дете, вероятно бихте искали да се информирате относно нейното устройство, принцип на работа и безопасност. Съвременните триизмерни химикалки използват като консумативи полимерни сплави, които след втвърдяване образуват тънки многоцветни нишки, от които се формира крайният продукт.

Докато преминава през 3D писалката, пластмасовата нишка се нагрява до висока температура от нагревателния елемент, ставайки много пластична. В тази форма полимерът лесно преминава през дюзата на химикала, след което бързо се втвърдява. Така можете да придадете на фигурата всяка желана форма, сякаш я рисувате с обикновен молив във въздуха.

Според вида на пластмасата и метода на нейната полимеризация химикалките се делят на "горещи" и "студени". Нека разгледаме накратко всеки тип.

Горещи" 3D химикалки

Както подсказва самото наименование, тази категория включва химикалки, които използват за изграждане на фигурите пластмасова нишка (филамент), която се нагрява до високи стойности в процес на работа. Нишката се продава на макари и се предлага в широка гама от цветове. „Горещата“ 3D химикалка за моделиране се захранва от битов контакт 220 V чрез приложения адаптер.

Преди да използвате пластмасата за писалката, една от частите й се огъва и запълва в специален отвор, разположен в горната част на устройството. След това е необходимо да зададете температурата, препоръчана от производителя на пластмасата. LCD писалката, която ви предлагаме, е по-удобна в това отношение, тъй като е оборудвана с информативен дисплей. Можете също да зададете скоростта, с която телта излиза от дюзата.

Въпреки името си, "горещите" химикалки остават студени през целия процес на работа. Макар че нагревателният елемент може да загрее до 270 ° C, той е надеждно изолиран от външните стени на корпуса. Горещите устройства са изработени от температуроустойчива и надеждна пластмаса.

Високите работни температури не бива да ви плашат: пластмасата се охлажда много бързо, така че дори ако детето ви случайно докосне току-що втвърдена нишка, то в никакъв случай няма да се изгори. Единственото нещо, за което трябва да внимавате, е дюзата на писалката, разположена в края ѝ. Иначе уредът е абсолютно безопасен и може да се използва от деца над 6 години.

Студени моделиращи писалки

Пластмасата за студената 3D писалка за рисуване и моделиране представлява фотополимерна смола, доставяна в специални патрони. Този тип писалки се счита за възможно най-безопасен, тъй като за полимеризация се използва ултравиолетова светлина и необходимостта от нагряване е напълно елиминирана. Можете дори да рисувате върху ръката си - процесът е толкова безопасен.

Огромен плюс на писалките от "студен" тип е богатият избор от материали: асортиментът включва не само цветни, но и полупрозрачни, гъвкави и дори биоразградими фотополимерни смоли. Друго безспорно предимство на "студените" писалки е пълната липса на миризма при работа с тях. Това е особено важно при провеждането на различни майсторски класове, когато няколко души едновременно учат 3D моделиране, затворени в малко студио.

Тегло и размери

Преди да купите три Де химикалка, не забравяйте да разберете какви са нейните размери и тегло. Това е особено актуално, ако с устройството ще работи дете, тъй като при създаването на триизмерни обекти, то ще трябва да държи устройството продължително време. Колкото по-лек е химикалът, толкова по-лесно и по-бързо детето ще може да свикне с него и толкова по-приятно ще му бъде да рисува в бъдеще.

Теглото на съвременните 3D химикалки варира от 35 до 65 г. Производителят посочва тази характеристика на официалния си уебсайт или в ръководството за употреба. Между другото, в някои случаи можете да пожертвате този параметър в полза на разширена функционалност. Така например, ако LCD 3D писалка за моделиране тежи с 5-10 g повече от версията без екран, препоръчваме да изберете тази с екран.

Що се отнася до размерите, 3D химикалките не се различават много по този параметър, така че препоръчваме да обърнете повече внимание на ергономичността и личните усещания. Ако е възможно, пробвайте устройството, преди да го купите. Продуктът трябва да ляга удобно в ръката и да не се изплъзва от нея. Обърнете внимание на местоположението на бутоните: ще бъде ли удобно на дете да ги натиска?

Дисплей

Първото поколение гореща 3Д писалка за моделиране не е била оборудвана с цифров дисплей. Регулирането на температурата се е извършвало чрез бутони без визуално показване на зададените стойности.Днес повечето производители допълват своите 3D писалки с LCD дисплеи (единственото изключение е бюджетният сегмент).

Наличието на дисплей ви позволява да наблюдавате температурата на нагревателния елемент, скоростта на подаване на пластмаса и нейния тип. Това значително улеснява работата с 3D моделираща писалка, особено ако обектът, създаден с нея, се състои от различни видове пластмаса.

Скорост на подаване на пластмасовата тел

Чрез регулиране на скоростта на подаване на пластмасовата тел можете да постигнете оптималното съотношение между лекота на рисуване и точност. В съвременните 3D писалки има две опции за регулиране на скоростта на подаване: механична и електронна.

Механичният метод се използва в първото поколение устройства и има малък диапазон на скоростта. Електронното регулиране в съвременната 3D писалка с достъпна цена е по-точно: стъпката на промяна на скоростта е по-малка, а броят на скоростите може да достигне 9 или повече.

Дюза и нейният диаметър

Дюзата е острия връх на писалката, който задава посоката на излизащата от нея пластмаса. По правило дюзата образува една структура с тялото и работните елементи на 3D химикал, но в някои случаи тя действа като сменяем елемент. Има два вида дюзи: метални и керамични. Металният тип е по-често срещан. Тези дюзи са практични и издръжливи. Керамичните дюзи от своя страна ви позволяват да рисувате по-фини детайли.

3Д писалка със сменяеми дюзи отваря огромно поле за творчески експерименти, тъй като потребителят има възможност да инсталира дюзи с различни диаметри и форми, докато изработва обекти. Например, можете да направите рамка с кръгла нишка с голям диаметър и след това да пристъпите към топенето на декоративни елементи с резба с овална или триъгълна част с по-тънък диаметър.

Най-популярните пластмаси сред собствениците на 3D химикалки са PLA и ABS пластмасите. ABS поддържа формата си стабилно, но в същото време се поддава на леко топлинно свиване след топене, което трябва да се вземе предвид при създаването на сложни структури. PLA от своя страна е лишен от този недостатък, но в същото време отстъпва на ABS по отношение на дълготрайността.

Прочетете повече

Наложен платеж

Преглед и тест

Гаранция

14 дни връщане

Подобни продукти