0
0
.00
BGN

Водоустойчиви пана за тавани и стени G9, 70см*70см*5мм

Опции

Модел: sz967

Наличност: В наличност

 


6
00
лв.
4
00
лв.

Въпроси и поръчки:

Направи лесна поръчка

Водоустойчиви пана за тавани и стени G9, 70см*70см*5мм - 1 бр. Общо: 4лв.

 • Самозалепващи декоративни пана/ тапети
 • Подходящи за тавани и стени
 • Могат да се поставят и в бани
 • Водо и влагоустойчивост
 • Добри топлоизолационни свойства
 • Дебелина на паното: 5мм
 • Размер: 70 х 70см

С инсталирането на водоустойчиви топлоизолиращи самозалепващи пана за стена от пе пяна е възможно да се решат някои от проблемите на стени и тавани по бърз и евтин начин. Паната G9 са с дебелина 5мм, благодарение на което те изпълняват перфектно ролята на топло и шумоизолатор. Самозалепващият гръб улеснява максимално операцията по тяхното поставяне.

Защо PE пяната е отличен материал за стенни покрития?

Голямата част от паната за таван и стена, представени в каталога ни, са изработени от PE пяна. Полиетиленовата пяна се е доказала като отличен материал за изработка на такива облицовки, поради многобройните си химико-физически свойства. Заслужава си да разгледаме най-важните от тях, а те са:

 • Изолация: PE пяната има отлични изолационни свойства, които могат да помогнат за регулиране на температурата и шума в помещенията.Декоративните пана за тавани ще допринесат за топлоизолация чрез намаляване на преноса на топлина през стените и също така ще абсорбират звука, намалявайки нивата на шум в жилищните пространства;
 • Омекотяване и пълнеж: PE пяната е известна със своите амортизиращи и пълнежни свойства.Тя може да осигури мека и безопасна повърхност, когато се използва като стенно покритие, в зони, където хората могат да влязат в контакт със стената, например зони за игра, спални и детски стаи;
 • Лекота: Полиетиленовите стенни и таванни покрития са изключително леки, което значително улеснява тяхното инсталиране. Ниското тегло на нашите самозалепващи панели за стена е огромен плюс, който не само улеснява монтажните работи, но и елиминира нуждата от допълнително укрепване на паната;
 • Здравина и дълготрайност: Много хора възприемат таванните и стенните плоскости от разпенен полиетилен като временно решение преди основен ремонт. Всъщност, материалът е прочут с невероятната си здравина и устойчивост на химически и физически въздействия. Той може да устои на повреди от удари и е по-малко вероятно да се разкъса или пробие, отколкото някои други материали;
 • Лесен за рязане и оформяне: Пяната на основата на полиетилен е материал, познат с лекотата на рязане и оформяне. По този начин паната пасват идеално на контурите на стени и тавани, позволявайки създаването на персонализирани дизайни и творчески проекти, като например текстурирани или триизмерни стенни покрития. При рязане, материалът не отделя прах и вредни емисии;
 • Адхезивни свойства: Основно предимство на едно топлоизолационно самозалепващо пано е адхезивната му основа. Именно тя опростява драстично процеса на монтаж, тъй като се елиминира нуждата от използване на лепила. Така инсталация е по-лесна, бърза и чиста. Лепилният гръб не отделя неприятни миризми в помещенията, тъй като се използва лепило, което не е на основата на ацетон;
 • Пълна влагоустойчивост: Паната с релеф, които ви предлагаме, имат 100% водоустойчива структура. Химически този материал е водонепроницаем – водата се стича по повърхността, но не може да проникне в структурата на панела. Поради тази причина, PE плоскостите са подходящи за бани и помещения с висока влажност.
 • Лесна поддръжка: PE паната се почистват и поддържат лесно.Могат да се избърсват с влажна кърпа или гъба, което ги прави практичен избор за зони, които може да изискват по-често почистване, например кухни и производствени помещения;
 • Гъвкавост: Панелите от разпенен полиетилен се произвеждат в различни дебелини, плътности и цветове, което дава на дизайнерите и собствениците на жилища широка гама от възможности за избор, който отговаря на техните естетически предпочитания и функционални нужди.

В крайна сметка, комбинацията от омекотяване, изолация, издръжливост, лесен монтаж и адхезивни свойства на PE пяната я прави отличен избор за производство на самозалепващи се стенни покрития, особено в приложения, където комфортът, естетиката и практичността са ключови съображения.

Кога стенните и таванни панели са най-доброто решение?

Съществуват множество причини да се доверите на панелите от PE пяна, като средство за облицовка на стени и тавани. На първо място, тези покрития ви позволяват да направите ремонта изцяло сами, без да наемате строителна бригада. В комбинация с ниската цена на самозалепващите пана за таван, имате едно нискобюджетно решение за подобряване на естетиката във вашия дом.

Случаите, които налагат използването на декоративните плоскости, могат да бъдат следните:

Защита на стените от водни пръски и влага

Обикновените мазилки са уязвими на намокряне. Влагата може да разруши бързо дори дебела тухлена стена, затова е важно да се намери решение за влагоизолация на стените и таваните в бани и кухненски помещения. Неслучайно покритията, които предлагаме, се използват като водоустойчиви тавани за баня. Както вече споменахме, структурата на материала не позволява преминаване на дори най-малката водна молекула.

Ако банята ви се нуждае от допълнителен слой влагозащита, изберете нашите гъвкави пана за таван на баня. С размери 70 х 70см на плочата, можете да облицовате горната част на стените (над плочките) и таваните с малко количество материал и минимален финансов разход.  Така ще ги защитите от парата и водните пръски без да наемате специалист и да започвате скъпи и мръсни ремонти.

Подобряване на условията в помещенията

Както вече знаете, паната имат не само декоративна стойност, но също така са отлична стенна и таванна изолация, която можете да инсталирате абсолютно сами. Намалявайки топлинните загуби през зимата с това достъпно покритие, вие правите една много рентабилна инвестиция, с която пестите пари в дългосрочен план.

Самозалепващите ни пана за стени с дебелина от 5мм намаляват не само външните шумове, но и звуковата акустика вътре в помещенията. С тях ще си създадете една комфортна среда, в която шума, идващ от улицата или съседите няма да ви притеснява. Покритието е чудесно решение за спални и детски стаи.

Скриване на дефекти по стените и таваните

Всички знаем с какво качество е строителството от времето на социализма. Не само в частните къщи, но и в апартаментите можем да видим неравности и грапавини по мазилките. Конвенционалното решение е шпакловка, но това е сложно, мръсно и скъпо мероприятие, към което едва ли сте склонни да се насочите.

Алтернативата е поставяне на 3д самозалепващи панели за таван и стена. Панелите скриват всички неравни участъци бързо и лесно. Декоративният релеф на паното модел G9 ви позволява да създадете ефект на фриз или окачен таван. Материалът подлежи на боядисване, в случай че искате да боядисате стените или таваните в определен цвят.

Повишена естетика

Понякога просто искаме да направим дома си по-красив и уютен. Реновирането на жилището не е задължително да бъде скъпа и сложна операция, в която ремонтът се протака във времето, поради което сме принудени да живеем в хаос, прах и строителни отломки. Всички обичаме обновения интериор, но самият процес по реновиране е нещо, което бихме искали да избегнем.

С паната 3D това е напълно възможно. Можете да скриете грозните мазилки, да внесете модерна нотка в интериорния стил и да си създадете местенце, в което да се прибирате с радост след натоварения работен ден. Добрата новина е, че самозалепващи пана за баня могат да се използват и от наематели, тъй като демонтирането им е също толкова лесно, колкото и поставянето.

Какво трябва да знаете преди да използвате това облицовъчно решение?

Тази гама топлоизолационни пана за стена има множество предимства, но за да постигнете желания ефект, е необходимо да сте добре запознати с особеностите и изискванията на материала. Едно от основните изисквания е подготовката на основата. Преди да залепите паната върху стената или тавана, е важно да почистите добре мястото от прах и мазни отлагания.

Имайте предвид, че всяко замърсяване ще наруши връзката между лепилото и основата, което ще доведе до бързо отлепяне на паната. В този случай може да се наложи да използвате допълнителен слой лепило, което ще усложни и оскъпи новия монтаж. Свалянето на стенната облицовка след време ще бъде по-трудна, като е възможно с нея да се премахне и част от мазилката.

За да се запази адхезивната способност на вашите самозалепващи пана за таван е важно да премахвате защитната хартия от гърба непосредствено преди полагане на всяко пано. Изрязването и оформянето на плоскостите трябва да се прави заедно със защитното фолио. Специалистите препоръчват да режете плоскостите от задната им страна.

Една често срещана грешка е паната да се лепят в непроветрени помещения. Това е особено валидно ако планирате да облицовате с пана за баня таван, който е все още влажен. Имайте предвид, че мократа основа ще намали лепилните свойства на покритието. Проветрете добре банята, преди да започнете ремонта, а ако влагата се дължи на постоянен източник, трябва да го откриете и елиминирате.

Не правете грешката да покривате с декоративни пана за таван всички стени и тавана в едно помещение. Така не само ще намалите способността за естествена вентилация на помещението, но и ще постигнете ефект, който не е естетически издържан. Панелите с декоративен релеф трябва да се използват като акцент, тоест само на стените или на тавана. В противен случай се създава усещане за претрупаност на интериора.

Защо сме най-доброто място за покупка на самозалепващи пана?

Днес в повечето строителни магазини ще откриете богата гама 3д пана за таван със самозалепваща основа. Малко от тях обаче ще ви предложат толкова удобен начин за тяхното закупуване, а също и толкова изгодна цена. Освен това ще ви бъде нужен транспорт за придвижване на материала, което е свързано с допълнителен разход на средства.

При нас закупуването на нужното ви количество 3д панели за таван е повече от лесно и удобно. Не е нужно да пътувате до съответния магазин и да хабите време и скъпо гориво. Ние можем да доставим всякакво количество от тези плоскости до всяка точка на страната. От вас се иска единствено да изчислите правилно квадратурата на мястото, което ще покриете. Вече можете да започнете да планирате ремонта!

Прочетете повече

Наложен платеж

Преглед и тест

Гаранция

14 дни връщане

Подобни продукти
29
00
лв.
15
00
лв.
29
00
лв.
19
00
лв.
29
00
лв.
15
00
лв.
29
00
лв.
19
00
лв.
29
00
лв.
19
00
лв.
29
00
лв.
16
00
лв.
29
00
лв.
19
00
лв.
29
00
лв.
15
50
лв.