0
0
.00
BGN

Тиган с каменно покритие Ferrero

Опции

Модел: sv388

Наличност: РАЗПРОДАДЕНО

 


Ползването на качествени и устойчиви кухненски съдове е гаранция за приятни мигове в кухнята, вкусни ястия и балансиран бюджет. Дори и първоначалната инвестиция да е по-висока, един качествен тиган винаги се отплаща. Спестявате си нервите да търкате загорялото дъно, не се притеснявате от вредни емисии от вече надрасканото покритие и знаете, че имате доверен съюзник във вашите кулинарни приключения.

Предлагаме ви един точно такъв модел тиган с каменно покритие Luigi Ferrero. Това е последният хит в областта на покритията за съдове, връщайки ни към основите. Моделът е произведен от висококачествен алуминий, подсилен с прах от каменни частици. С това е постигната изключителна здравина, незалепващо покритие, устойчивост при интензивно ползване и дълготрайност.

Тиганът разполага с удобна дръжка и може да се ползва върху всеки котлон. Намалява използването на мазнина, тъй като не залепва и позволява здравословно готвене. Вписва се отлично във всяка кухня и може да се ползва за всякакви ястия омлети, задушени зеленчуци, месни продукти, сосове и т.н.

Ползи и предимства

 • Изключителна здравина
 • Незалепващо покритие от каменни частици
 • Позволява готвене без мазнина
 • Устойчиво на надраскване
 • Удобна дръжка
 • Може да се почиства в съдомиялна машина
 • Стилна визия

Артикулът се предлага в следните размери:

 • Диаметър: 24/26/28 см

След наскоро появилата се информация за опасностите, които крие тефлонът, все повече домакини подменят домакинската посуда с тефлонови покрития с керамична. Сред най-луксозните и търсени съдове са висококачествените тигани с каменно покритие, въпреки сравнително високите им цени. Ние ви предлагаме изделие на престижната марка Luigi Ferrero, отличаващо се с неповторим стил и отлични характеристики.

С какво каменните частици превъзхождат останалите покрития?

Не си заслужава да се спираме на недостатъците на тефлона, потвърдени от редица научни изследвания. Този материал има едно единствено предимство и това е незалепващата му функция. Тя обаче съвсем не е уникална. Оказва се, че редица естествени минерали притежават същата характеристика, в комбинация с няколко допълнителни предимства.

Храната, приготвена в тиган с каменно покритие е нетоксична и екологично чиста, защото камъкът е природен продукт, в чието добиване и обработка не се влагат токсични химикали и технологии, замърсяващи околната среда. Специалистите твърдят, че именно поради наличието на каменни частици, разпределението на топлината по стените на съда се извършва равномерно и трае по-дълго.

Това не само допринася за висококачествено готвене, но също така помага да се спестят газ и електричество - в зависимост от вида на печката и котлона. Запазвайки дълго високата температура, тиганът ви позволява да намалите градусите, готвейки със същата степен на нагряване. Спокойно можете да оставите почти сготвената храна в съда, след като изключите котлона. Термичната обработка ще продължи със същата степен, но без риск от загаряне на ястията.

Заради сравнително високата при един качествен тиган с каменно покритие цена, на пазара се появиха много имитации, които са по същността си тефлонови съдове за готвене, но опръскани с каменни частици. Съветваме много внимателно да избирате местата и продуктите, когато купувате домакинска посуда и уреди.

Каменните покрития повишават здравината на съда. Той става изключително устойчив на екстремни температури и на механични въздействия. За разлика от тефлоновите продукти, каменните не са толкова капризни на използване и почистване. Въпреки това, препоръчваме да се пазят от надраскване, защото така се повишава риска от загаряне на храната.

Съдовете, наричани каменни могат да се разделят на три типа:

 • Най-достъпният вариант – изработени от алуминий, покрит с полимер, примесен с каменни стърготини. Върху няколко незалепващи слоя е нанесен гранитен или мраморен слой;
 • По-скъпи и по-рядко срещащи се. Отново изработени от алуминий, който е покрит с каменна керамика. Основата на незалепващия слой е кварц, шпат, шамот или каолин. Особено надеждни, но трудни за използване;
 • Много редки, скъпи и тежки. Истинските съдове за готвене с каменно покритие са направени от талкохлорит (известен още като стеатит или сапунен камък). Камъкът се добива в специални находища, невъзможно е да се създаде изкуствено. Изделията от стетатит са рамкирани с мед, като от него са направени и дръжките.

Спрямо вида на камъка, каменните покрития биват: мраморни, гранитни и елмазни. Луксозните тигани с каменно покритие на марката Luigi Ferrero съдържат единствено естествени минерални частици, което го прави не само оригинален, но и наистина безопасен за готвене продукт.

Тиганът, който ви предлагаме е устойчив на надраскване, подходящ за всички видове котлони и подлежащ на почистване в миялна машина. Дръжката е термоустойчива, за да не се изгарят ръцете при силно нагряване и позволява запичане на храната във фурна.

Разгледайте и другите видове тигани в тази категория. 
Прочетете повече

Наложен платеж

Преглед и тест

Гаранция

14 дни връщане

Подобни продукти